Μαρτίνς: «'Τρεφόμαστε' από παιχνίδια σαν αυτό με Τότεναμ, στην Ελλάδα με σέβονται όλοι»!

Δημήτρης Τομαράς
Μαρτίνς: «'Τρεφόμαστε' από παιχνίδια σαν αυτό με Τότεναμ, στην Ελλάδα με σέβονται όλοι»!

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε δηλώσεις του σε δύο πορτογαλικά media σχολίασε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Τότεναμ και αρκετά ακόμα θέματα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Μαρτίνς μίλησε σε Record και O Jogo. Στην πρώτη επισήμανε για:
Το κλίμα και την αντιπαλότητα στην Ελλάδα: Στην Ελλάδα, περισσότερο από ό,τι στην Πορτογαλία, υπάρχει μεγαλύτερη αντιπαλότητα έξω από το γήπεδο, αλλά δεν το αισθάνομαι αυτό. Επίσης δεν εκτίθεμαι τόσο πολύ έξω. Ωστόσο δεν βλέπω προβλήματα. Με σέβονται όλοι, είτε είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Μερικές φορές ξεφεύγει η αντιπαλότητα. Εμείς οι Πορτογάλοι δεν είμαστε το καλύτερο παράδειγμα, αλλά στην Ελλάδα είναι χειρότερα.
Τον Σεμέδο και τα εξωαγωνιστικά προβλήματά του κατά το παρελθόν: Για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι' αυτό το θέμα. Νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε για τον Ρούμπεν σαν μεγάλο επαγγελματία και όχι να κοιτάμε την αρνητική πλευρά της ζωής του. Ήταν ο κόσμος προκατειλημμένος μαζί του, αλλά έτσι εντάξαμε έναν παίκτη με τεράστιο μέλλον ακόμη και στην εθνική ομάδα. Πρέπει να δούμε έναν άνθρωπο και έναν επαγγελματία με μέλλον. Ήταν στην προεπιλογή και μετά τον τραυματισμό του Πέπε. Πίστευα ειλικρινά ότι θα μπορούσε να κληθεί γιατί είναι παίκτης με ποιότητα και ο Φερνάντο Σάντος το ξέρει πολύ καλά.
Τον Ποντένσε και το πόσο άλλαξε από την Σπόρτινγκ: Οι παίκτες πιστεύουν ότι θα φτάσουν ψηλά και αυτό γίνεται μέσα από τις προπονήσεις. Πάνω απ' όλα τα εύσημα είναι σ' αυτούς που κάνουν όλη τη δουλειά καθημερινά. Ο Ποντένσε έχει πλέον περισσότερα παιχνίδια. Αυτήν την στιγμή μπορεί να παίξει στα άκρα με άλλον τρόπο. Ακόμα και στη Σπόρτινγκ έπαιζε δεύτερος επιθετικός. Τώρα καταφέρνει σε κάποια σημεία του παιχνιδιού να παίξει προς τα μέσα. Αντιμετωπίζουμε κοντές ομάδες και αυτός είναι τρόπος να αναπτυχθεί. Ο τρόπος που μπήκαμε στο Champions League άνοιξε την όρεξη σε ανθρώπους να παρακολουθούν πιο κοντά το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτά τα παιχνίδια θα δείξουν πολλά για το μέλλον των παικτών. Αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στην καριέρα.
Το μέλλον: Υπάρχει μια αρμονία στο κλαμπ, ανάμεσα σε εμένα και τους οπαδούς. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και έχουμε μεγάλους στόχους. Οι απαιτήσεις αυτή τη σεζόν είναι μεγαλύτερες.
Τον Αμπέλ Φερέιρα: Παρέλαβε μία ομάδα στην οποία εργαζόταν τρία χρόνια ο Λουτσέσκου. Θα αφήσει το στίγμα του και το αφήνει τώρα. Το να αλλάξει μια ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη δεν είναι εύκολο.
Στην O Jogo σχολίασε για:
Την Τότεναμ: Είμαστε ήρεμοι. Προετοιμάσαμε πρώτα τον αγώνα πρωταθλήματος, αλλά τα παιδιά έχουν μεγάλο κίνητρο. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα μεγάλης ηρεμίας. Είμαστε καλά σε φυσική κατάσταση και πνευματικά. Τα παιδιά είναι ανυπόμονα γιατί όλοι θέλουν να παίξουν σε αυτά τα ματς. Είμαι σίγουρος ότι θα συναντήσουμε μεγάλες δυσκολίες. Το να παίζει κανείς στο Καραϊσκάκης δεν είναι εύκολο για κανέναν. Έχουμε στο γήπεδό μας φανταστική ατμόσφαιρα και τρεφόμαστε από αυτά τα παιχνίδια. Τα αποτελέσματα είναι μέχρι τώρα φανταστικά.
Το ότι άρχισε νωρίς η σεζόν: Ήταν λίγο παράξενο γιατί πολλοί διεθνείς σταμάτησαν τις διακοπές τους για να παίξουν στις εθνικές. Αυτό δεν ήταν ωφέλιμο για εμάς. Υπήρχε όμως μια πολύ σημαντική πτυχή. Μεγάλο μέρος της περσινής ομάδας συνέχισε κι εφέτος. Αυτοί οι παίκτες που έδωσαν πέρυσι απαντήσεις, συνέχισαν να το κάνουν. Ενσωματώθηκαν οι διεθνείς και αυτοί που πήραμε αργότερα ταίριαξαν καλά. Όλα τα παιδιά ήταν διαθέσιμα για να αφομοιώσουν όλα αυτά που τους περάσαμε. Είναι γκρουπ που έχει τεχνική και ατομική ποιότητα, αλλά και παιδιά με προσωπικότητα.
Το πρωτάθλημα: Το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος χωρίς αμφιβολία. Υπάρχουν τρεις υποψήφιοι για τον τίτλο, εμείς, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν το βλέπω να παλεύει για τον τίτλο. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι μια μάχη των τριών μέχρι τέλους. Κατά βάθος νομίζω ότι ο τίτλος κρίθηκε πέρυσι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Κάναμε παιχνίδι κυριαρχίας, αλλά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά αρνητικό και έκρινε το πρωτάθλημα. Και στην αρχή είχαμε δύσκολο ξεκίνημα. Δεν μπορούμε να μην δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο που κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Την περσινή σεζόν: Αυτό που κάναμε ήταν δύσκολο, αλλά ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι θα έφερνε αποτελέσματα. Ο τύπος των παικτών που ψάξαμε ήταν συγκεκριμένος. Κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έχουμε νέα ομάδα. Έχει παρόν και μέλλον με παιδιά έτοιμα για μεγάλες προκλήσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα