Τα 11 σκαλπ κορυφαίων προπονητών που έχει πάρει ο Ολυμπιακός!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τα 11 σκαλπ κορυφαίων προπονητών που έχει πάρει ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta…11 πράγματα ενόψει της μονομαχίας του Ολυμπιακού με την Τότεναμ του Ποκετίνο!

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Μαγιόρκα - Αθλέτικ Μπιλμπάο και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Σκεφτόμουν κάτι τις προάλλες, ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Τότεναμ και την παρουσία στον αντίπαλο πάγκο του Ποκετίνο, ενός εκ των καλύτερων προπονητών αυτή την στιγμή στην Ευρώπη.

Και νομίζω ότι έχει αξία να το καταγράψω: πόσες νίκες επί των πιο σημαντικών προπονητών της Ευρώπης έχει πετύχει τα τελευταία 15 χρόνια ο Ολυμπιακός. Λίστα ολόκληρη φτιάχνεις…

Κλοπ (Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1)

Σιμεόνε (Ολυμπιακός-Ατλέτικο 3-2)

Αλέγκρι (Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0)

Ντεσάμπ (Ολυμπιακός-Μονακό 1-0)

Ζέσους (Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0)

Μπενίτεθ (Ολυμπιακός-Λίβερπουλ 1-0)

Κούμαν (Ολυμπιακός-Άλκμααρ 1-0)

Κίκε Φλόρες (Ολυμπιακός-Μπενφίκα 5-1)

Φαβρ (Ολυμπιακός-Χέρτα 4-0)

Τερίμ (Ολυμπιακός-Γαλατασαράϊ 3-0)

Βενγκέρ (Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3, Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1, Ολυμπιακός-Άρσεναλ 2-1)

Ο δε Βαλβέρδε πέρασε από το Καραϊσκάκη χωρίς να κερδίσει (Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 0-0)

Σε αντιδιαστολή τώρα με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που σε ολόκληρη αυτή την 15ετία, έχουν μοναδικές νίκες επί σημαντικών προπονητών όλε κι όλες τρεις, όλοι μαζί, εκείνες του Μουρίνιο (Ίντερ-Παναθηναϊκός 0-1), του Ζέσους (ΑΕΚ-Μπενφίκα 1-0) και του Τούχελ (Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1), εκ των οποίων μάλιστα οι δύο πρώτες το μακρινό 2009…

Για να επιστρέψουμε στο παρόν, ο Ποκετίνο έχει κάνει απίστευτη δουλειά στην Τότεναμ εδώ και μία πενταετία, με αποκορύφωμα την παρουσία της βέβαια στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Μάη, μετά από σπουδαίες προκρίσεις επί συλλόγων όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Ντόρτμουντ και ο Άγιαξ.

Όταν την ανέλαβε, το καλοκαίρι του 2014, η Τότεναμ ξεκινούσε στην Ευρώπη με προκριματικά στο Γιουρόπα Λιγκ κατακαλόκαιρο κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού. Κι εκείνη την πρώτη σεζόν είχε παίξει μάλιστα και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (5-1 στο Λονδίνο και 2-1 στην Τρίπολη). Αργά, αλλά σταθερά την οδήγησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από τρεις σερί σεζόν στη διοργάνωση. Την πρώτη σεζόν τερμάτισε τρίτη στον όμιλο και συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ, τη δεύτερη πέρασε στα νοκ άουτ (στους 16) και την τρίτη έφτασε στον τελικό!

Μία τεράστια πρόκληση σίγουρα και για τον Πέδρο Μαρτίνς, να μπορέσει να επαναλάβει όσα έκαναν κάποιοι προκάτοχοι του στον πάγκο του Ολυμπιακού, όπως ο Βαλβέρδε, ο Μίτσελ, ο Μπάγεβιτς, ο Μάρκο Σίλβα…

Άσχετο: Πώς θυμάμαι όλο το θόρυβο μετά τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ, για την ΟΥΕΦΑ που και καλά...δεν ήθελε στο Τσάμπιονς Λιγκ τον ΠΑΟΚ, ενώ αντίθετα ήθελε τον Ολυμπιακό κι όχι την Μπασάκσεχιρ. Κι όπως αποδείχθηκε μέσα από την υπόλοιπη διαδικασία των προκριματικών δεν...ήθελε και Πόρτο, ΠΣΒ, Σέλτικ, Βασιλεία και...ήθελε στους ομίλους τα μεγαθήρια Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ερυθρό Αστέρα, Σλάβια Πράγας και Κλαμπ Μπριζ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.