Ο Μαρτίνς έχει βρει το κουμπί κι αξιοποιεί το πιο μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού!

Ο Μαρτίνς έχει βρει το κουμπί κι αξιοποιεί το πιο μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού!

Ο Μαρτίνς έχει βρει το κουμπί κι αξιοποιεί το πιο μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τον χθεσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού κάτω από τη δική του σκοπιά.

ΑΕΚ - Τράμπζονσπορ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Δεν θα γράψω ότι περίμενα το 4-0 του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ. Θα γράψω όμως ότι πρόκειται για αποτέλεσμα, για σκορ που δεν είναι έκπληξη!

Γιατί πολύ απλά, αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Αν του «βγει» ένα παιχνίδι μέσα στο Καραϊσκάκη, το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η τεσσάρα! Με 4-0 δεν κέρδισε και τη Βικτόρια Πλζεν πριν τρεις εβδομάδες; Με 4-0 δεν είχε κερδίσει πέρσι τη Λουκέρνη και με 5-1 την Ντουντελάνζ; Με 3-1 δεν είχε κερδίσει τη Μίλαν και την Μπέρνλι; Όταν λοιπόν βάζεις τρία γκολ σε ολόκληρη Μίλαν κι άλλα τρία σε αξιοπρεπή ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ όπως η Μπέρνλι, γιατί να μην βάλεις τέσσερα στην Κράσνονταρ…Και στο ελληνικό πρωτάθλημα, άμα θυμηθείτε, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς την τεσσάρα την είχε πέρσι ψωμοτύρι: 4-1 την ΑΕΚ, 4-1 τον Άρη, 4-0 τη Λάρισα, 4-0 τον Πανιώνιο, 4-0 την Ξάνθη, 5-0 τον ΠΑΣ, 5-1 τον ΟΦΗ. Οι μισές ομάδες, οι εφτά από τις 15, που ήρθαν στο Καραϊσκάκη, έφυγαν με τεσσάρα η, πεντάρα…

Κοιτάξτε, το Καραϊσκάκη είναι μεγάλο όπλο για τον Ολυμπιακό! Λίγες τέτοιες έδρες υπάρχουν. Εκεί μέσα λύγισαν θηρία σαν τις Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Γιουνάϊτεντ, Ρεάλ, Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Μπενφίκα…Δεν πέρασαν Μπαρτσελόνα και Τσέλσι. Αυτό το όπλο λοιπόν ο Μαρτίνς το έχει εκμεταλλευθεί, το έχει αξιοποιήσει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σχεδόν τέλεια στην Ευρώπη! Κι έχει εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες σε εννιά παιχνίδια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και για τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ! Ιστορικά, μόνο επί Μπάγεβιτς ο Ολυμπιακός είχε καλύτερο ρεκόρ σε εντός έδρας παιχνίδια, στο ΟΑΚΑ τότε, με οκτώ νίκες και πέντε ισοπαλίες και δη σε πιο δύσκολο επίπεδο, με σχεδόν όλα τα παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ. Μακάρι να το σπάσει ο Πέδρο, φέτος!

Ο Πορτογάλος έχει βρει το κουμπί και καταφέρνει κι αξιοποιεί αυτή την τόσο δύσκολη για κάθε αντίπαλο έδρα, γιατί, εκτός των άλλων, παίζει κι ένα ποδόσφαιρο που αρέσει στον κόσμο. Έτσι κερδίζει την εξέδρα και το Καραϊσκάκη γίνεται αυτός που λέμε ο 12ος παίκτης της ομάδας. Κι όταν παίζεις με παίκτη παραπάνω, όλα γίνονται πιο εύκολα για εσένα και πιο ζόρικα για την άλλη ομάδα. Ακόμη κι ο διαιτητής σε ένα γήπεδο που βράζει, είναι πιο δύσκολο να σε αδικήσει!

Ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι, κι ο πιο κακοπροαίρετος έναντι του Μαρτίνς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι διάβασε πολύ σωστά το παιχνίδι: ο Ολυμπιακός άφησε σπάνια τους Ρώσους να ξεδιπλώσουν αντεπιθέσεις, που είναι το καλό τους στοιχείο στο παιχνίδι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τους κτύπησε στο τέλος του παιχνιδιού με το ίδιο τους το όπλο, την κόντρα επίθεση. Έτσι ήρθε το κρίσιμο 2-0 με τον Ραντζέλοβιτς, έτσι, βρίσκοντας ακόμη περισσότερους χώρους στη συνέχεια, έγινε και το 3-0 και το 4-0!

Να προσέξουμε δύο πράγματα ακόμη από πλευράς τακτικής!

Πρώτον, ο Μαρτίνς είχε βρει την αδύναμη πλευρά της Κράσνονταρ, που ήταν η αριστερή, με τον μπακ από το Εκουαδόρ, τον Ραμίρεζ κι είχε ζητήσει από την ομάδα του να «φορτώσει» από εκεί. Ο Ποντένσε τον τρέλανε στην ντρίμπλα, ενώ ερχόταν από πίσω συνεχώς σαν τρένο κι ο Ομάρ, ενώ κι ο Βαλμπουενά έπαιζε 60% από δεξιά! Από εκείνη την πλευρά κτυπούσε συνεχώς ο Ολυμπιακός, ακόμη κι όταν μπήκε ο φρέσκος Ραντζέλοβιτς, που τον αποτελείωσε τον Ραμίρεζ!

Δεύτερον, ο Μαρτίνς είχε ζητήσει από τους παίκτες του να σουτάρουν από μακριά, από τα 20 κι 25 μέτρα, διαπιστώνοντας από το σκάουτινγκ ότι έχει θέμα σε τέτοια σουτ ο άπειρος Ρώσος τερματοφύλακας. Αποτέλεσμα; Δέκα σουτ έξω από την περιοχή!!! Τρία ο Μασούρας (ένα το έπιασε ο γκολκίπερ, το άλλο κοντραρίστηκε, το τρίτο έφυγε άουτ), δύο ο Γκιγέρμε (το ένα το έπιασε, το άλλο κοντραρίστηκε), ένα ο Μπουχαλάκης (το έπιασε), ένα ο Γκερέρο (γκολ), ένα ο Ποντένσε (ελάχιστα άουτ), ένα ο Τσιμίκας (το έπιασε), ένα ο Ραντζέλοβιτς (γκολ)! Από τις 20 τελικές του Ολυμπιακού, οι μισές (10) ήταν με σουτ εκτός περιοχής και οι δύο έγιναν γκολ! Με το σουτ του Γκερέρο από τα 20,8 μέτρα (ταχύτητα 78,2 χλμ) και το σουτ του Ραντζέλοβιτς από τα 22 μέτρα (ταχύτητα 87 χλμ)! Ο Ισπανός έπιασε ένα τέλειο σουτ, με φοβερά φάλτσα, αλλά και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, σουτ από αυτά που βλέπουμε από φημισμένους φορ στην Ευρώπη και τα θαυμάζουμε. Κι ο Σέρβος αιφνιδίασε τον γκολκίπερ γιατί σούταρε εκεί που κανείς δεν περίμενε και κάτω από τα πόδια του αντίπαλου στόπερ.

Τώρα, ο Ολυμπιακός πρέπει να διαχειριστεί σωστά το χθεσινό μεγάλο αποτέλεσμα, να κερδίσει μεθαύριο τον Αστέρα, που είναι πάντα πολύ σκληρό καρύδι στο Καραϊσκάκη, να πάει στη Ρωσία σοβαρά αποφεύγοντας κάποια νίλα και μετά να πάει για το διπλό στη Λάρισα. Μετά έχει διακοπή το πρωτάθλημα και στο μεταξύ υπάρχει χρόνος για τις προσθήκες που θα καλύψουν τα όποια κενά, αλλά και για την καλύτερη ενσωμάτωση των ήδη αρκετών μεταγραφών.

Αν και νομίζω ότι κάποια παιδιά ήδη θα πάρουν χρόνο το Σάββατο, αφού ακολουθεί πολύ γρήγορα, την Τρίτη η ρεβάνς στο Κράσνονταρ και το να παίξουν οι ίδιοι πάλι 11 Σάββατο-Τρίτη μετά το χθεσινό απίστευτο τρέξιμο, μάλλον θα είναι ρίσκο.

Παρεμπιπτόντως, ο Μπουχαλάκης έτρεξε τα περισσότερα χλμ κι από τους 28 παίκτες (11,74). Με 4ο τον Γκιγέρμε (10,54), έκτο τον Βαλμπουενά (10,07) κι ακολούθως τον Μασούρα (9,91) και τον Ποντένσε (9,90). Πρώτοι δηλαδή οι τρεις χαφ και μετά οι δύο εξτρέμ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.