Μαρτίνς: Τα τρία βασικά... συστατικά της επιτυχίας και το αμυντικό ρεκόρ!

Μαρτίνς: Τα τρία βασικά... συστατικά της επιτυχίας και το αμυντικό ρεκόρ!

Δημήτρης Τομαράς
Μαρτίνς: Τα τρία βασικά... συστατικά της επιτυχίας και το αμυντικό ρεκόρ!

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει βασιστεί σε τρία πολύ συγκεκριμένα σημεία - κλειδιά στον Ολυμπιακό για να παρουσιάσει μία ομάδα που πάει πρόσω ολοταχώς για νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ απαραβίαστης εστίας στον σύλλογο.

ΑΕΚ - Τράμπζονσπορ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Είχε «μαλλιάσει» η γλώσσα του Πέδρο Μαρτίνς να το λέει. Το πρωτοξεκίνησε με την Πλζεν, το συνέχισε με την Μπασακσεχίρ και το έκανε και πριν την Κρασνοντάρ.

Τι ακριβώς; Να δίνει έμφαση στο πως οι παίκτες πρέπει να πιέσουν σωστά και ψηλά τον αντίπαλο. Το πως να ασκούν το ανάλογο πρέσινγκ και να «σκάνε» στο τρέξιμο τα αντίπαλα μπακ και εξτρέμ. Αυτό έκαναν σε πρώτη φάση οι παίκτες του Ολυμπιακού. Έχει σημασία το πως ο Πορτογάλος έχει ξεχωρίσει τους παίκτες του που έχουν τα πιο καλά χαρακτηριστικά για να το κάνουν αυτό.

Σε πιο μεγάλο βαθμό ο Γκερέρο με τον Μασούρα στην επίθεση. Επίσης οι Ομάρ και Τσιμίκας στα άκρα της άμυνας. Εάν δει κανείς τα ντουμπλαρίσματα των Μασούρα - Τσιμίκα και το πόσο γύριζε για να βοηθήσει ο Έλληνας εξτρέμ το καταλαβαίνει αυτό. Είναι σαν να... πνίγεις τον αντίπαλο. Δεν του επιτρέπεις να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, πιέζεις ακόμα και τον πορτιέρο και ειδικά σε πιο ευάλωτες άμυνες είσαι σχεδόν βέβαιος πως θα γίνει το λάθος. Βέβαια αυτό δεν μπορείς να το κάνεις για 90 λεπτά ειδικά σε επίπεδο Champions League. Επιπλέον έχει την αξία του πως όλες οι δύσκολες αποστολές έπεσαν πάνω στον Τσιμίκα που πήγε τρομερά. Με Πλζεν είχε τον Καγιάμπα, με Μπασάκ τον Βίτσκα και με Κρασνοντάρ τον επικίνδυνο Βάντερσον. Όλες αυτές οι ομάδες έχουν γρήγορα και ιδιαίτερα επικίνδυνα εξτρέμ, κάτι που απαιτεί σωστή κάλυψη χώρων αλλά και καλά ατομικά μαρκαρίσματα.

Πάμε στο σκέλος Νο2. Βελτίωση της άμυνας. Η προσθήκη του Σεμέδο και η μονιμοποίηση του Μεριά ως βασικό σέντερ μπακ έχει δώσει μία άλλη εικόνα στα μετόπισθεν. Ναι σαφώς λάθη γίνονται και θα γίνουν ξανά αλλά η διαφορά κλάσης και επιπέδου κυρίως λόγω της παρουσίας του Πορτογάλου είναι μεγάλη ενώ βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και η παρουσία του Σα κάτω από τα γκολπόστ.

Τρίτο σκέλος και εξίσου σημαντικό. Η ομοιογένεια. Κόντρα στην Κρασνοντάρ ο Μαρτίνς εμπιστεύθηκε τους ίδιους 11 των προηγούμενων αγώνων στην Ευρώπη. Πήγε με τον Σα τερματοφύλακα και τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά και Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπουχαλάκη και Γκιγιέρμε στο κέντρο με τους Γιώργο Μασούρα και Ποντένσε στα άκρα. Ο Βαλμπουενά χρησιμοποιήθηκε πίσω από τον Γκερέρο. Από αυτούς τους 11 παίκτες λοιπόν μόνο ο Σεμέδο και ο Βαλμπουενά δεν ήταν πέρυσι στην ομάδα. Αυτό σημαίνει χημεία και ομοιογένεια. Εξαιρετικά βασικό.

Με τα παραπάνω δεδομένα (σ.σ. συν βέβαια και ορισμένα... κρυφά ατού σαν τον νεαρό και χαρισματικό Ραντζέλοβιτς) ο Πορτογάλος πήγε σε πέμπτο διαδοχικό ματς στην Ευρώπη δίχως να δεχθεί γκολ η άμυνά του και εάν μείνει έτσι και μετά τον αγώνα της Ρωσίας κάνει το απόλυτο αμυντικό γκολ στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις! Ήδη πήρε την πρωτιά από τον Κετσπάγια που είχε τέσσερα ματς στο μηδέν. Ας θυμηθούμε τις περιόδους των τοπ αμυντικών επιδόσεων της ομάδας των Πειραιωτών στην Ευρώπη:

Με Κετσπάγια:
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE 2009-2010
29/7/09 - Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 0-2: Διαιτητής ο Κλαούντιο Τσιρτσέτα (Ελβετία)
5/8/09 - Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-0: Διαιτητής ο Κόνραντ Πλάουτζ (Αυστρία)
18/8/09 - Σέριφ Τίρασπολ-Ολυμπιακός 0-2: Διαιτητής ο Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)
26/8/09 - Ολυμπιακός-Σέριφ Τίρασπολ 1-0: Διαιτητής ο Αλμπέρτο Μαγένκο (Ισπανία)
- Προκρίθηκε σε όμιλο του Champions League
Με Μπάντοβιτς:
16/9/09 Ολυμπιακός-Αλκμααρ 1-0: Διαιτητής Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
- Στις 29 Σεπτεμβρίου κόπηκε το σερί με την ήττα με 2-0 από την Άρσεναλ εκτός έδρας
Με Βαλβέρδε:
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32» ΣΤΟ EUROPA LEAGUE
14/2/2012 - Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός 0-1: Διαιτητής ο Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
23/2/2012 - Ολυμπιακός-Ρούμπιν Καζάν 1-0: Διαιτητής Στέφαν Γιοχάνεσον (Σουηδία)
Πρόκριση στους «16»
8/3/2012 - Μέταλιστ-Ολυμπιακός 0-1: Διαιτητής ο Ιστβαν Βαντ (Ουγγαρία)
15/3/2012 - Oλυμπιακός-Μέταλιστ 1-2: Διαιτητής ο Οβίντιου Χάτεγκαν (Ρουμανία)
Με Μαρτίνς:
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE
23/07/2019 - Πλζεν-Ολυμπιακός 0-0: Διαιτητής ο Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία)
30/07/2019 - Ολυμπιακός-Πλζεν 4-0: Διαιτητής ο Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία)
07/08/2019 - Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός 0-1: Διαιτητής ο Όρελ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)
13/08/2019 - Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ 2-0: Διαιτητής ο Μπόμπι Μάντεν (Σκωτία)
- Πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League
21/08/2019 - Ολυμπιακός - Κρασνοντάρ 4-0: Διαιτητής ο Ντελ Θέρο (Ισπανία)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα