ΑΠΟΕΛ - Αγιαξ 0-0: Τον «πάτησε», αλλά... (vid)

Gazzetta team
ΑΠΟΕΛ - Αγιαξ 0-0: Τον «πάτησε», αλλά... (vid)

bet365

Οι Κύπριοι ήταν καλύτεροι, είχαν δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες, αλλά οι Ολλανδοί απέσπασαν λευκή ισοπαλία. Νίκες για Μπριζ, Σλάβια Πράγας.

Ο Αγιαξ ήταν το φαβορί, στον πρώτο αγώνα για τα play off του Champions League, αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν τον φοβήθηκε και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κύπριοι κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Μπέλετς τους Ολλανδούς και μάλιστα ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη ήταν στο 28', με το σλάλομ του Ιωάννου που είδε το σουτ από κοντά να κοντράρεται και να φεύγει κόρνερ, η δεύτερη και καλύτερη ήταν στο 29', όταν οι Σουλεϊμάν-Μπέζακ έπαιξαν ωραία το ένα-δύο, με τον πρώτο όμως να πλασάρει άστοχα από κοντά. Οσο για τον Αγιαξ, απείλησε στο πρώτο ημίχρονο με το άστοχο σουτ του Τάντιτς, από καλή θέση, στο 36'.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αγιαξ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Φαν Ντε Μπέεκ να αστοχεί από κοντά, για να συνεχιστεί το ματς όπως και στο πρώτο μέρος. Με τον ΑΠΟΕΛ, δηλαδή, να είναι άψογος ανασταλτικά και επικίνδυνος επιθετικά. Ειδικά στο διάστημα 58'-60' οι Κύπριοι θα έπρεπε να πάρουν το προβάδισμα αλλά στο 58' ο Ονάνα απέκρουσε το κοντινό σουτ του Σόουζα, δευτερόλεπτα μετά η κεφαλιά του Πάβλοβιτς -από τη σέντρα του Μάτιτς- πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 60' ο Σουλεϊμάν από πολύ κοντά σούταρε άουτ. Τρεις μεγάλες φάσεις για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος στο 70' είδε τον Ονάνα να κάνει μεγάλη επέμβαση με το ένα χέρι σε σουτ του Σόουζα, κρατώντας το 0-0 που έμεινε ως το τέλος, παρά το γεγονός ότι οι Κύπριοι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα από το 80', όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μαζραουί.

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ

Η τελευταία φορά που η Σλάβια Πράγας είχε βρεθεί στους ομίλους του Champions League ήταν πριν από 12 ολόκληρα χρόνια. Η τσέχικη ομάδα έχει κάνει άλματα προόδου τον τελευταίο καιρό και έφυγε με νίκη 1-0 από την Ρουμανία επί της Κλουζ, παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και πήραν το προβάδισμα με τον Μάσοπουστ στο 28’, ενώ στην επανάληψη δέχθηκαν μεγάλη πίεση. Οι Ρουμάνοι άξιζαν περισσότερα και είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 79’, όταν κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Ομρανί δεν κατάφερε να νικήσει τον Κόλαρ, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΑ Η ΜΠΡΙΖ

Μετά τον αποκλεισμό της Ντινάμο Κιέβου η Μπριζ έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Η ομάδα του Βελγίου κέρδισε με 1-0 στην Αυστρία την «πρωτάρα» Λίντσερ και έκανε τη... μισή δουλειά. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 10’ με το πέναλτι του Βάνακεν, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να ανοίξει στη συνέχεια. Παρά τις ευκαιρίες τους, όμως, καμία δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ, με το 0-1 να παραμένει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα