Η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού (κι αυτές που έρχονται)!

Η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού (κι αυτές που έρχονται)!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta περί μεταγραφών και ρόστερ του Ολυμπιακού.

Λογικό είναι να αναδεικνύονται ως πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού ο Βαλμπουενά κι ο Σεμέδο. Ο Γάλλος αποτελεί τον πιο έμπειρο και τον πιο μεγάλης αξίας παίκτη στο ρόστερ της ομάδας κι ο Πορτογάλος την πιο ακριβή μεταγραφή.

Κι οι δύο παίκτες, σε αυτό το ξεκίνημα τους στον Ολυμπιακό, δικαιώνουν απολύτως τις μεταγραφές τους, κάτι βεβαίως που δεν αποτελεί έκπληξη. Μιλάμε για ένα επιθετικογενή παίκτη με πάνω από 50 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας και για έναν κεντρικό αμυντικό, τον οποίο είχε αγοράσει η Βιγιαρεάλ με 14 εκ. Ευρώ από την Σπόρτινγκ…

Θα μπορούσαμε, ασφαλώς, να παρατηρήσουμε ότι παρότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει 11 μεταγραφές, στην ενδεκάδα του παίζουν μόνο αυτοί οι δύο, στα τέσσερα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της σεζόν! Και κάπου εδώ να εκφράσω εγώ την άποψη ότι η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού ήταν η διατήρηση του περσινού ρόστερ! Γιατί όπως και τον περασμένο Γενάρη, έτσι και τώρα ο Ολυμπιακός, μέχρι στιγμής πάντα, δεν πούλησε κανένα παίκτη της 18άδας του.

Και νομίζω ότι η επιλογή του δικαιώθηκε. Και του χειμώνα και του καλοκαιριού. Μολονότι η ομάδα δεν πήρε το πρωτάθλημα, λόγω της αφύσικης πορείας του ΠΑΟΚ στη σεζόν-κορύφωση της δήθεν εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν πήρε το Κύπελλο, λόγω της ποδοσφαιρικά παράλογης εξέλιξης της ρεβάνς με τη Λαμία και αποκλείστηκε από την Ντινάμο στις λεπτομέρειες-το γκολ των Ουκρανών στο 89’ στο Καραϊσκάκη κι οι χαμένες ευκαιρίες των Γκερέρο, Χασάν, Μασούρα στο Κίεβο.

Ο Ολυμπιακός όντως δεν πέτυχε τους στόχους του, αν και δεν έδωσε κανένα παίκτη του, κι αυτό, η απώλεια των στόχων, δεν ήταν καλό, ούτε ευχάριστο, αλλά αν μη τι άλλο έβαλε τις βάσεις για να πετύχει φέτος τους στόχους του! Κάπως έτσι, εξασφάλισε μέσα σε τούτο το καλοκαίρι την παρουσία του στην Ευρώπη και το φθινόπωρο, αλλά και τα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ, διεκδικώντας τώρα και την είσοδό του στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η παραμονή του Σα μέσα από την αγορά του από την Πόρτο, είδαμε πόσο βοηθάει την ομάδα. Όπως βοηθάει τον Ολυμπιακό κι η χημεία που βγάζουν ο Ομάρ με τον Ποντένσε, ο Τσιμίκας με τον Μασούρα, ο Γκιγέρμε με τον Μπουχαλάκη. Κι ο Μεριά με τους υπόλοιπους αμυντικούς κι ο Γκερέρο με τους υπόλοιπους επιθετικούς. Και δεν θα αργήσει η ώρα που θα προσφέρουν και ο Μαντί Καμαρά και ο Σισέ και ο Κούτρης (θυμίζω ότι είναι στο όριο καρτών οι Σεμέδο και Τσιμίκας, άρα με μία κίτρινη στο πρώτο ματς με την Κράσνονταρ χάνουν τη ρεβάνς). Λόγω ατυχίας δε, δεν έχει «εισπράξει» ο Ολυμπιακός τα οφέλη και της παραμονής του Φορτούνη, που υπέγραψε νέο συμβόλαιο λίγο πριν τραυματιστεί σοβαρά…

Πιστεύω δε ότι αν ο σύλλογος κρατούσε και τον Χασάν, αγοράζοντας τον από την Μπράγκα, θα ήταν ήδη ακόμη πιο δυνατός επιθετικά. Όμως, κάτι η τακτική των Πορτογάλων για «4 εκ. Ευρώ ακατέβατα», κάτι η συμμετοχή του Αιγύπτιου στο Κόπα Άφρικα, όπου η διοργανώτρια Εθνική ομάδα του ήταν το φαβορί της διοργάνωσης κι άρα είχε προοπτική να παίξει μέχρι αργά στον Ιούλιο, λειτούργησαν αποτρεπτικά.

Η ουσία είναι ότι Πέδρο Μαρτίνς έχει ταιριάξει τις εννιά βασικότερες μονάδες της περσινής ομάδας με τις δύο πιο σημαντικές καλοκαιρινές μεταγραφές κι αυτό βγαίνει μέσα από τα αποτελέσματα κόντρα σε καλές ομάδες, όπως η Βικτόρια Πλζεν και σε ακόμη καλύτερες ομάδες, όπως η Μπασάκσεχιρ. Με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει έξυπνες κινήσεις, πουλώντας παίκτες που δεν υπολόγιζε και παίρνοντας στις θέσεις τους παίκτες που ήθελε πάρα πολύ. Με τα 4 εκ. Ευρώ του Ένγκελς και τα 3,5 εκ. Ευρώ από τον Νικολάου αποκτήθηκαν ο Σεμέδο (4,5 εκ. Ευρώ), ο Σα (2,5), αλλά κι έγινε η επένδυση στο νεαρό Μάρκοβιτς (1,5)!

Από την άλλη, ανέβηκε πολύ το μπάτζετ της ομάδας, με πολλά μεγάλα συμβόλαια (Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Σουντανί, Σεμέδο) και βάρυνε ακόμη περισσότερο με τα καινούργια συμβόλαια των Φορτούνη, Σα, Μπουχαλάκη, αλλά κι εκείνα των Γκιγέρμε, Ποντένσε, που φέτος είναι ακόμη πιο «υψηλά» σε σχέση με πέρσι, ενώ, αντίθετα, «χάθηκε» μόνο ένα βαρύ συμβόλαιο, του Νάτχο.

Βρισκόμαστε ακριβώς δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και ξέρουμε πολύ καλά από το παρελθόν πόσα πολλά μπορεί να γίνουν στον Ολυμπιακό από τις 17 έως τις 31 Αυγούστου! Δεν θα εκπλαγώ αν γίνουν ακόμη και τέσσερις-πέντε προσθήκες στο υπάρχον ρόστερ, σε συνδυασμό βεβαίως με ισάριθμες αποχωρήσεις.

Τώρα, τι δείχνει η εικόνα της ομάδας μέσα από την προετοιμασία και τα τέσσερα πρώτα επίσημα παιχνίδια; Ότι χρειάζεται ενίσχυση πρωτίστως επιθετικά, αλλά και στη μεσαία γραμμή, ώστε να «γεμίσει» σε αυτές τις θέσεις, στις οποίες παίζουν τώρα οι ίδιοι κι οι ίδιοι. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον καλό Ελ Αραμπί για να πλαισιώσει τον Γκερέρο στη θέση του φορ, τον καλό Σουντανί για να πλαισιώσει τον Βαλμπουενά στη θέση του δεκαριού που έχει τη δυνατότητα να παίξει και στα πλάγια της επίθεσης, τον καλό Λάζαρο για να πλαισιώσει τους Ποντένσε, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς στα εξτρέμ και τον καλό Καμαρά για να πλαισιώσει τους Γκιγέρμε και Μπουχαλάκη στα χαφ!

Μόνο που η ομάδα τους χρειάζεται όσο το δυνατό πιο γρήγορα σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας. Και η αίσθηση που έχω είναι ότι θα γίνουν ούτως η, άλλως κινήσεις ενίσχυσης στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, λόγω και του τραυματισμού του Φορτούνη, σε συνδυασμό με το κενό του Νάτχο-ακόμη ακόμη και στην άμυνα, εφόσον φύγουν οι Σισέ, Βούκοβιτς και δεν παραμείνουν οι Ομάρ, Κούτρης.

Ενδιαφέρον για παίκτες του Ολυμπιακού να ξέρετε ότι πάντα υπάρχει. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έγινε με την Κρίσταλ Πάλας, αλλά η Σέλτικ από το Γενάρη «λιγουρεύεται» τον Ομάρ και τον θέλει ακόμη και τώρα, και μάλιστα πολύ, με τον Νορβηγό να έχει ένα market της τάξης των 4-4,5 εκ. Ευρώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.