Η σφαγή του ΠΑΟΚ δεν αποδεικνύεται από τα πέναλτι που χρειάστηκε ο Άγιαξ…

Η σφαγή του ΠΑΟΚ δεν αποδεικνύεται από τα πέναλτι που χρειάστηκε ο Άγιαξ…

Η σφαγή του ΠΑΟΚ δεν αποδεικνύεται από τα πέναλτι που χρειάστηκε ο Άγιαξ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από την Ολλανδία για τον αγώνα Άγιαξ-ΠΑΟΚ και μετράει όλα όσα έγιναν για να αποκλειστεί ο πρωταθλητής Ελλάδας από την ομάδα που έφθασε στους τέσσερις του τσάμπιονς ληγκ, αλλά χωρίς τη βοήθεια του διαιτητή δεν θα τα κατάφερνερ χθες το βράδυ.

Γράφτηκε και… τι δεν γράφτηκε πριν από το Άγιαξ-ΠΑΟΚ για να αναλυθεί το πώς μπορεί να εξελιχθεί η αναμέτρηση…

Τζάμπα ο κόπος να αναλυθεί ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι με βάση την κατάσταση, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των ομάδων. Από την μία η εμφάνιση των αήττητων πρωταθλητών Ελλάδας και από την άλλοι οι εξωγενείς παράγοντες, οδήγησαν σε πολλές αποτυχημένες εκτιμήσεις.

Το γιατί δεν έγινε καμία αναφορά στον ορισμό του διαιτητή, ακόμη και μετά το πρώτο ματς όπου ο Άγιαξ προηγήθηκε με γκολ οφσάιντ, δεν έχω καταλάβει… Όχι ότι θα άλλαζε κάτι, αλλά σημάδια υπήρχαν.

Τέλος πάντων… το μόνο στο οποίο η πλειοψηφία «έπεσε» μέσα ήταν ότι… «ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί».

Έστω και έτσι και πριν μπούμε στις λεπτομέρειες για το πώς καθορίστηκε το χθεσινό αποτέλεσμα, δεν γίνεται να μην αναφερθώ στον ΠΑΟΚ. Αν και ώρες-ώρες δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί αυτή η ΟΜΑΔΑΡΑ, πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτή την προσπάθεια…

Ναι, είναι αλήθεια ότι αυτό που έγινε στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα, αλλά και στο τέλος της εξουθενωτικής βραδιάς μέχρι και το 94ο λεπτό, δεν μπορούσα ούτε να το φανταστώ. Ποτέ δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο ΠΑΟΚ (χωρίς Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ) θα καταφέρει να κερδίσει ποδοσφαιρικά έναν τέτοιο αντίπαλο επιπέδου Άγιαξ που έπρεπε να ζητήσει την βοήθεια ενός άλλου, ενός ξένου, για να πάρει την πρόκριση.

Ήταν η τακτική του Φερέιρα να ξαφνιάσει τον Άγιαξ που περίμενε έναν αντίπαλο στο 1/3 του γηπέδου, αλλά τον είδε τόσο αποφασιστικό να τον παίξει στα ίσια από το πρώτο δευτερόλεπτο;

Ήταν τα τρομακτικά κενά των γηπεδούχων όταν έχαναν την μπάλα;

Ήταν και η ποιότητα μαζί με τα ψυχικά αποθέματα των νταμπλούχων Ελλάδας που ανάγκασαν τους άλλους παράγοντες να ξεφτιλιστούν σε αυτό τον βαθμό;

Ό, τι και αν έγινε, όπως και αν συνέβη, αυτός ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του αντιπάλου για 25 λεπτά, έχασε σε άλλα διαστήματα την αυτοκυριαρχία του με βάση το τι έδινε ο τύπος που η UEFA όρισε- έστειλε να σφυρίξει αυτό το κρίσιμο ματς και τελικά στο φινάλε επιχείρησε να βρει άλλη μία φάση για να στείλει τους πολυδιαφημισμένους αντιπάλους στο Europa League, αλλά ακόμη και εκεί επικράτησε το… «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ Ο ΑΓΙΑΞ».

Αν χρειάζονταν να παίζουν οι δύο ομάδες μέχρι το πρωί, με τον Τάντιτς να εκτελεί πέναλτι μέχρι να βάλει τα γκολ που χρειάζονταν για να περάσει ο Άγιαξ, αυτό και θα συνέβαινε.

Σωστά το είπε και ο Φερέιρα: «Αν χρειάζονταν και τέταρτο πέναλτι, θα το έδινε…». ΟΛΟΙ το κατάλαβαν ότι θα έκανε τα πάντα!

Αφού κάνουμε προσπάθεια να ξεπεράσουμε το ευχάριστο σοκ της εμφάνισης του ΠΑΟΚ απέναντι σε ομάδα που έφθασε στους τέσσερις του Τσάμπιονς Ληγκ και αφού θυμίσουμε σε όσους χαίρονται για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ ότι ο χρόνος που επιστρέφουν Βιειρίνια Μαουρίσιο είναι απείρως λιγότερος από τα χρόνια που έχουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, πάμε στα άλλα…

Η απόδειξη της ενοχής του Άγγλου που παρίστανε χθες βράδυ τον διαιτητή και αυτόν που ορίστηκε να αποδώσει δικαιοσύνη στο Άμστερνταμ, ΦΥΣΙΚΑ και δεν σχετίζεται με τα τρία(!!!) πέναλτι, όσο και αν αυτό είναι ρεκόρ!

Τα πάντα στήθηκαν όπως «έπρεπε» για να περάσει ο Άγιαξ και αυτό αποδείχθηκε από:

  • Τις αλλεπάλληλες και μεθοδευμένες-στημένες βουτιές των Ολλανδών εντός και εκτός περιοχής, αφού έγινε το 0-1 και αφού δόθηκαν τα δύο πρώτα πέναλτι. Τάντιτς, Ταλιαφίκο και Χούντελαρ αφού μπήκε, έπεφταν συνέχεια ζητώντας «πράγματα» από τον Πόουσον. Σα να ήξεραν… Το έκαναν επίτηδες και επειδή δεν το… «έχουν», πραγματικά εκτέθηκαν.
  • Το ότι ένας Άγγλος διαιτητής σφύριξε τόσες πολλές φορές επιβραβεύοντας βουτιές, όπως ήταν και αυτή στο τρίτο πέναλτι.
  • Την τελευταία φάση των καθυστερήσεων και το πεντακάθαρο χέρι του Ντεστ έξω από την περιοχή, που είδε ο Πόουσον, αλλά έντρομος από την εξέλιξη του αγώνα δεν έδωσε.
  • Το πλεονέκτημα που αφήνει αρχικά υπέρ του Μάτος σε φάουλ που του γίνεται, αλλά όταν βλέπει τον Σφιντέρσκι να φεύγει μόνος στην επίθεση, γυρίζει τη φάση πίσω για να δώσει το φάουλ υπέρ του Μάτος.
  • Τις καθυστερήσεις που δεν κράτησε μετά το 3-2 και τον πανικό που επικράτησε στο γήπεδο, ενώ νωρίτερα είχε δώσει και κίτρινη για καθυστέρηση!
  • Την παγωμένη αντίδραση του Πόουσον στο τέλος όταν δέχθηκε καταιγιστική επίθεση από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. ΔΕΝ τιμώρησε κανέναν! Ούτε παίκτη, ούτε τον οποιονδήποτε. Το μόνο που ήθελε ήταν να φύγει, αφού έγινε ότι «έπρεπε» να γίνει…

Αυτά δεν ήταν ανθρώπινα λάθη και αποτελούν απόδειξη για κάτι προμελετημένο. Τελικά «έκαναν» τη δουλειά (όπως και το οφσάιντ στο πρώτο ματς) αφού αλλιώς ο ΠΑΟΚ δεν αποκλείονταν από αυτούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.