Φερέιρα: «Να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία!»

Φερέιρα: «Να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία!»

Φερέιρα: «Να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία!»

bet365

Σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές του θα εμφανιστούν με καθαρό μυαλό και θα δώσουν το 100% απέναντι στον Άγιαξ εμφανίστηκε ο Αμπέλ Φερέιρα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ.

Σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα δώσουν το 100% και με καθαρό μυαλό θα παίξουν για την πρόκριση απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως είναι ο Άγιαξ, μπροστά στο κοινό του, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Αμπέλ Φερέιρα.

Πιο αναλυτικά ο Πορτογάλος προπονητής του «Δικεφάλου» είπε:

- Για το αν πιστεύει ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος του ΠΑΟΚ, μιας και είχε μια εβδομάδα να δουλέψει με τους παίκτες του:

«Είναι λογικό μετά από κάθε προπόνηση να νοιώθουμε καλύτεροι. Θέλουμε να εφαρμόσουμε τη φιλοσοφία μας και ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Η οπτική μας είναι η ίδια, αλλά ελπίζω να έχουμε καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με τον πρώτο αγώνα».

Αν είχε φανταστεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να κοντράρει στα ίσα τον Άγιαξ:

«Οι παίκτες έχουν, ήδη, γράψει ιστορία και έχουν τη θέληση να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία. Η σκέψη όλων μας δεν αλλάζει: θέλουμε να περάσουμε αυτόν τον μεγάλο αντίπαλο».

Για το αν 2-2 του πρώτου αγώνα τον αναγκάζει να αλλάξει την οπτική και να κάνετε αλλαγές στην ενδεκάδα;

«Θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις για τον αντίπαλο μας. Η στρατηγική είναι συγκεκριμένη: Πιο έξυπνα και πιο επιθετικά από την στιγμή που κυνηγάμε το αποτέλεσμα».

- Για το πόσο ρεαλιστικό είναι να περιμένει ο ΠΑΟΚ να κερδίσει σε ένα γήπεδο όπου ο αντίπαλος έχει δύο ήττες σε 41 επίσημα παιχνίδια:

«Για μας αυτό ίσως να λειτουργήσει ως μια μεγαλύτερη πρόκληση. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Πρέπει να το πιστέψεις και ελπίζω ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ το πιστεύουν. Πρέπει απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο να ακολουθήσουν το πλάνο που μπορεί να φέρει την πρόκριση. Μεγαλύτερη πρόκληση και κίνητρο έρχεται μέσα από την ομάδα. Θέλω να είναι κάθε μέρα καλύτεροι και να δίνουν το 100% και αν το κάνουν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον αντίπαλο, γιατί αύριο μας δίνεται η ευκαιρία να γράψουμε μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Ο ρεαλισμός και η φιλοδοξία είναι δύο πράγματα που μας ταιριάζουν».

- Για την εικόνα που του άφησε το καλό εικοσάλεπτο του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς και να περιμένει κάτι ανάλογο από τους παίκτες του στο δεύτερο παιχνίδι:

Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Ο αντίπαλος προπονητής είναι στον τρίτο χρόνο, έχει μια ξεκάθαρη φιλοσοφία, η οποία προέρχεται από τον Μίχελς, τον Κρόιφ, τον Γκουαρδιόλα, κάτι που προσωπικά μου αρέσει πολύ. Το εικοσάλεπτο του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς πλησιάζει σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να έχουμε μια σωστή στρατηγική απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Το ποδόσφαιρο παίζεται στο μυαλό και αυτό ίσως είναι κλειδί στο ματς. Θα πρέπει να ζήσουμε με όλες τις στιγμές του παιχνιδιού, είτε είμαστε στην επίθεση, είτε κάνουμε άμυνα. Το πιο σημαντικό είναι το κίνητρο που θα βρούμε από τον εαυτό μας. Να δείξουμε ένα ποδοσφαιρικό θράσος, να είμαστε ο εαυτός μας».

Για το αν ο ΠΑΟΚ υπερτερεί κάπου απέναντι στον Άγιαξ και αν ο χρόνος κυλάει υπέρ της ομάδας του όσο μένει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης:

«Θεωρώ ότι προτού ακόμη η κληρωτίδα μας φέρει τον Άγιαξ ο στόχος μας ήταν ο ίδιος και δεν άλλαξε ούτε όταν μας έφερε τον Άγιαξ στο δρόμο μας. Είναι μια μεγάλη πρόκληση το αυριανό ματς. Οτιδήποτε κι αν συμβεί αύριο θα είμαστε κερδισμένοι, αν και το ξαναλέω ο στόχος μας από το πρώτο λεπτό θα είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση».

- Για το αν έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα και αν υπολογίζει τον Ελ Καντουρί, ο οποίος έχασε κάποιες προπονήσεις:

«Η τελευταία προπόνηση δε θα έχει κάτι ιδιαίτερο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι για τον αυριανό αγώνα».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα