Η σκέψη Μαρτίνς για Ραντζέλοβιτς βασικό κι ο νέος ρόλος Γκερέρο!

Η σκέψη Μαρτίνς για Ραντζέλοβιτς βασικό κι ο νέος ρόλος Γκερέρο!

Η σκέψη Μαρτίνς για Ραντζέλοβιτς βασικό κι ο νέος ρόλος Γκερέρο!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την ιδέα «Ραντζέλοβιτς βασικός την Τρίτη» και για την νέα "οδηγία" προς τον Γκερέρο.

Αν καταλαβαίνω καλά από τις προπονήσεις του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς αρχίζει και σκέφτεται τον Ραντζέλοβιτς για την ενδεκάδα της ρεβάνς με την Μπασάκσεχιρ!

Ο νεαρός Σέρβος είχε μπει αλλαγή στο 80’ και στο 84’ των δύο αγώνων με την Βικτόρια Πλζεν κι είχε προλάβει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε αυτά τα λίγα λεπτά. Και πάνω που περιμέναμε να μπει αλλαγή και στην Τουρκία προς το τέλος του αγώνα, ο προπονητής προτίμησε στο 83’ τον Μπρούνο αντί του Μασούρα, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Στην χθεσινή προπόνηση ο Ραντζέλοβιτς ήταν βασικός αντί του Ποντένσε κι αν μη τι άλλο αυτή η κίνηση του Μαρτίνς κάτι δείχνει. Άλλωστε, δεν είναι κρυφό ότι ο Ποντένσε δεν έχει ξεκινήσει τη σεζόν όπως θα περίμενε κανείς, σαν συνέχεια δηλαδή της περσινής περιόδου. Παίζει σε χαμηλές στροφές με εξαίρεση κάποια, μάλλον μικρά, διαστήματα σε κάθε παιχνίδι και πολλές επιλογές του δεν είναι οι σωστές-π.χ. σε πάσες που πρέπει να κάνει και τελικά διαλέγει να σουτάρει κλπ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού, καθότι έχει ποιότητα και ταχύτητα και διείσδυση και κυνηγάει και το γκολ, έστω με μέτρια αποτελέσματα. Δεν ξέρω κι αν έχει επηρεαστεί από ένα τραυματισμό που είχε στην προετοιμασία, αλλά όπως έχω γράψει και τις προηγούμενες ημέρες δεν υπάρχει και καμία αμφιβολία ότι για να είναι μεγάλο όπλο πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του, να είναι πιο ήρεμος κλπ.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι ο προπονητής σκέφτεται πλέον και τον Ραντζέλοβιτς για την ενδεκάδα, προφανώς για να δώσει μία μεγαλύτερη φρεσκάδα στην επίθεση. Με το προφανές σκεπτικό πώς όποτε τον έβαλε, και στα φιλικά, είτε αλλαγή, είτε βασικό (με το Αμβούργο) το παιδί «έδειξε». Έβγαλε ενέργεια, ταχύτητα, μπούκαρε, σούταρε, σέντραρε, γύρισε πίσω και βοήθησε τον μπακ. Είναι έτοιμος για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού; Θεωρητικά δεν είναι, υπό την έννοια ότι δεν ήταν από την αρχή στην προετοιμασία και γενικά σε αρχική ενδεκάδα έχει παίξει μόλις μία φορά, σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια. Όμως, κάθε φορά που παίζει "κάτι" δίνει! Και, βεβαίως, μόνο όταν τον δούμε βασικό, και δη σε ένα επίσημο παιχνίδι, θα μάθουμε, αν είναι έτοιμος για την 11άδα του Ολυμπιακού.

Άραγε, θα μπορούσε να βάλει ο Μαρτίνς και τον Ελ Αραμπί βασικό μεθαύριο; Απίθανο δεν είναι, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι είναι και το πιο πιθανό. Ο Γκερέρο δεν…λάμπει, αλλά κάνει δουλειά. Και στην Τουρκία είχε μία κεφαλιά προς τον Ποντένσε από την οποία θα μπορούσε να προκύψει γκολ, βγήκε ωραία σε μία αντεπίθεση πολύ επικίνδυνη (εκεί που δεν πρόφτασε στην πάσα του την μπάλα ο Μπουχαλάκης), έφυγε από δεξιά σε μία συνεργασία με τον Ομάρ και του γύρισε την μπάλα προς το πέναλτι (με τον Νορβηγό να κόβεται πάνω στο σουτ).

Δεν λέω ότι έκανε σπουδαία πράγματα ο Ισπανός, ήταν εκνευριστικός εκεί στην αρχή του ματς που μετά από ένα έξοχο κλέψιμο του Μασούρα πήγε και σούταρε από μακριά χωρίς καμία τύχη, αντί να συνεχίσει την επίθεση πασάροντας, αλλά γενικά είχε μία καλή συμμετοχή στο παιχνίδι, ιδίως αν βάλουμε την παράμετρο ότι ο Ολυμπιακός στην Πόλη δεν επιτέθηκε και…πολύ. Στα δε μέχρι τώρα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Μαρτίνς τον έχει αφήσει σε ολόκληρο το 90λεπτο στο Πλζεν, τον έχει κάνει αλλαγή στο 79’ στη ρεβάνς με το σκορ 3-0 και στην Τουρκία τον άλλαξε στο 88’. Όπερ σημαίνει ότι τον εμπιστεύεται η, αν θέλετε, μαζί κι αυτό, δεν βλέπει ακόμη τον Ελ Αραμπί σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας.

Βεβαίως, αν συνεχίσει βασικός την Τρίτη ο Γκερέρο ασφαλώς και πρέπει να εμφανιστεί καλύτερος. Απλά να ξέρουμε ότι απόντος του Φορτούνη ο Μαρτίνς του έχει αλλάξει πλέον λίγο ρόλο. Του ζητάει να παίζει «πιο φορ» σε σχέση με το πώς έπαιζε πέρσι, όταν έβγαινε συχνά έξω από την περιοχή και ήταν πιο περιφερειακός κυνηγός, καθώς τότε χώνονταν συνέχεια από πίσω ο Φορτούνης σαν κεντρικός επιθετικός, κάτι που δεν το έχει σε τέτοιο βαθμό στο ρεπερτόριο του ο Βαλμπουενά.

Τώρα ο Γκερέρο πρέπει να παίζει πιο πολύ στην αντίπαλη περιοχή, για να μην μοιάζει άδεια κι ίσως είναι κι αυτός ένας λόγος που "φαίνεται" λιγότερο.

Άσχετο: Ο δανεισμός του Σολδάνο στην Μπόκα Τζούνιορς είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020. Ουσιαστικά δηλαδή για 10 μήνες. Με ενοίκιο προς τον Ολυμπιακό σχεδόν 400 χιλ. Ευρώ και οψιόν αγοράς κάπου 5 εκ. δολάρια, εκ των οποίων περίπου ένα 15% δικαιούται η πρώην ομάδα του, Ουνιόν Σάντα Φε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.