Μασούρας: Ο παίκτης των πρώτων γκολ στον Ολυμπιακό! (vids & poll)

Μασούρας: Ο παίκτης των πρώτων γκολ στον Ολυμπιακό! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Μασούρας: Ο παίκτης των πρώτων γκολ στον Ολυμπιακό! (vids & poll)

bet365

Ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ σε τουλάχιστον δύο αναμετρήσεις σε προετοιμασία και Ευρώπη είχε τα πρώτα ερυθρόλευκα γκολ ενώ στα ματς με Πλζεν και Μπασακσεχίρ είχε συμμετοχή στα τρία από τα πέντε τέρματα!

Εάν περιμένει κανείς να δει τον... απόλυτα φαντεζί παίκτη στο πρόσωπο του Γιώργου Μασούρα θα έχει κάνει λανθασμένες σκέψεις και θα πρέπει να αλλάξει την οπτική του. Εάν όμως προσδοκά να δει έναν εξτρέμ που τακτικά και αμυντικά είναι σωστός, που δεν χάνει την θέση του και που μεσοεπιθετικά σε αρκετές περιπτώσεις είναι στις φάσεις των γκολ τότε θα πετύχει... διάνα! Ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ συνεχίζει να είναι στα βασικά πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό για έναν πολύ βασικό λόγο. Έκανε τρομερή προετοιμασία και βγάζει πολλή και τρομερή δουλειά στο γήπεδο, όπως πολύ καλός στην προετοιμασία ήταν και ο Γκερέρο.

Σε σχέση λοιπόν με την προετοιμασία στο 5-0 με την Γιαγκελόνια ο Μασούρας συμμετοχή σε τρία γκολ των ερυθρόλευκων, εκ των οποίων ήταν δύο ασίστ στον Ισπανό επιθετικό! Με άλλα λόγια είχαν και εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους.
Ακόμα στο 1-1 με τη Ντιναμό Μόσχας η συνεργασία των Μασούρα - Γκερέρο έστειλε την μπάλα στον σκόρερ Μπουχαλάκη. Ουσιαστικά δηλαδή ο Γκερέρο είχε πριν από την αναμέτρηση με την Φόρεστ 4 γκολ και 1 ασίστ και ο Μασούρας 2 ασίστ και συμμετοχή σε άλλα 2 γκολ! Στο ματς με την Φόρεστ ο Ισπανός με τον Έλληνα άσο ήταν πάλι πρωταγωνιστές. Στο 3ο λεπτό σε φάση από κόρνερ, το οποίο είχε κερδίσει ο Γκερέρο με την πίεσή του προς τον πορτιέρο Μούριτς, ο Ισπανός προσπάθησε για το τέρμα αλλά εν τέλει η μπάλα πήγε στον Μασούρα που σκόραρε με σκαστό σουτ. Λίγα λεπτά μετά ο Γκερέρο βρήκε δίχτυα από κοντά πάλι μετά από κόρνερ (σ.σ. και τα δύο κόρνερ ήταν από εκτελέσεις του Βαλμπουενά).

Για τον Γιώργο Μασούρα υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο. Και με την Φόρεστ αλλά και με την Μπασακσεχίρ είναι ο παίκτης που έβαλε τα πρώτα γκολ των Πειραιωτών στο ματς. Με τους Άγγλους το σκορ πήγε στο 3-0 και με τους Τούρκους έμεινε στο 0-1. Επίσης με τη Βικτόρια Πλζεν είχε συμμετοχή στα δύο από τα τέσσερα γκολ με τις εκτελέσεις των κόρνερ του ενώ το 1-0 του Γκιγιέρμε βγήκε μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά που είχε κερδίσει ο Έλληνας άσος! Συνολικά ο 25χρονος ακραίος επιθετικός σε 19 αγώνες με τον Ολυμπιακό έχει 5 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος σε τρία επίσημα ματς έχει 1 γκολ και 1 ασίστ ενώ την περσινή σεζόν με Πανιώνιο και Ολυμπιακό την έκλεισε με 32 αγώνες και 11 γκολ με 2 ασίστ. Για τον Μασούρα βέβαια - όπως τονίζουμε και πιο πάνω - υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνει στο γήπεδο και δεν αποτυπώνονται στα στατιστικά. Από το έντονο πρέσινγκ στα αντίπαλα μπακ και την κάλυψη χώρων μέχρι και την βοήθεια στα μετόπισθεν με πολλές επιστροφές.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα