Ολυμπιακός: Ο Σεμέδο που άλλαξε την άμυνα του Ολυμπιακού και τα δεύτερα ημίχρονα! (poll)

Ολυμπιακός: Ο Σεμέδο που άλλαξε την άμυνα του Ολυμπιακού και τα δεύτερα ημίχρονα! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Σεμέδο που άλλαξε την άμυνα του Ολυμπιακού και τα δεύτερα ημίχρονα! (poll)

bet365

Ο Ρούμπεν Σεμέδο μετά από τρεις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ δείχνει το πως έχει αλλάξει την άμυνα της ομάδας του και ενώ οι Πειραιώτες ανεβάζουν σχεδόν πάντα στροφές στα β' ημίχρονα.
Ο Πορτογάλος στόπερ είναι μία επιλογή που δεδομένα πιστώνεται στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ρούμπεν Σεμέδο και στο ματς με τους Τούρκους στην Πόλη έδειξε ειδικά σε καθοριστικές στιγμές απροσπέλαστος ενώ με τον Μεριά έχουν φτιάξει ένα ιδιαίτερα καλό και αποδοτικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Σεμέδο ξεχωρίζει για την δύναμή του, τις καλές τοποθετήσεις του, την μαχητικότητά του και φυσικά και για τον τρόπο που έχει βοηθήσει και σε στατικές φάσεις (σ.σ. όταν προωθείται σε εκτελέσεις κόρνερ ή φάουλ), όπως το γκολ που είχε βάλει με την Πλζεν.
Ο Ρούμπεν Σεμέδο δεν έχει βρει όμως μόνο την... χημεία του με τον Τυνήσιο στόπερ. Έχει... δέσει και με τον συμπατριώτη του, Ζοσέ Σα, έναν ακόμα λόγο που η άμυνα του Ολυμπιακού έχει κρατήσει το μηδέν σε αυτά τα τρία ματς. Ο Σεμέδο λοιπόν - που να θυμίσουμε ότι αποτελεί μία σοβαρή επένδυση των Πειραιωτών που έδωσαν σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ στη Βιγιαρεάλ για τον παίκτη - είναι ο στόπερ που άλλαξε τα δεδομένα στην αμυντική γραμμή των ερυθρόλευκων και τους έκανε λιγότερο ευάλωτους, επιπόλαιους και περισσότερο στιβαρούς και αποτελεσματικούς στην διαχείριση των επιθέσεων των αντιπάλων. Να τονιστεί πως για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός ξεκινά σεζόν με το μηδέν στα τρία πρώτα ματς της χρονιάς.
ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΜΙΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Ένα άλλο σημείο που επίσης σχετίζεται με τον προπονητή και την δουλειά του είναι τα δεύτερα ημίχρονα και το πόσο βελτιώνεται και διαφοροποιείται η εικόνα της ομάδας του Ολυμπιακού σε σχέση με τα πρώτα. Τόσο στις δύο αναμετρήσεις με την Πλζεν όσο και με την Μπασακσεχίρ ο Ολυμπιακός απέδωσε πιο καλά στα δεύτερα ημίχρονα είτε από παρεμβάσεις του Πέδρο Μαρτίνς - όπως το 4-3-3 στο 0-0 με την Πλζεν με την είσοδο του Καμαρά - ή επειδή ανεβάζει περισσότερο στροφές η ομάδα. Αυτό το στοιχείο είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό διότι δείχνει την δυνατότητα των ερυθρόλευκων να μπορούν να αλλάζουν τα δεδομένα και να καθορίσουν το τέμπο του αγώνα στα πλέον κρίσιμα δεύτερα ημίχρονα. Ο Πέδρο Μαρτίνς μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις έχει και πλάνο με ίδιες ακριβώς αλλαγές προκειμένου είτε να ενισχύσει το κέντρο είτε η ομάδα να είναι πιο θετική μεσοεπιθετικά.
Ειδικότερα στο 4-0 με την Πλζεν στο Φάληρο τα γκολ των Πειραιωτών μπήκαν από το 51' έως και το 82'. Στο 0-0 με την Πλζεν που είχε προηγηθεί ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 2ο μέρος. Τέλος στο 0-1 με την Μπασακσεχίρ το τέρμα του Γιώργου Μασούρα ήρθε στο 53'.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα