Καθένας με την αξία του, με την τύχη του και καθένας (αρχικά) για την πάρτη του…

Καθένας με την αξία του, με την τύχη του και καθένας (αρχικά) για την πάρτη του…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταπιάνεται με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων, περιμένοντας και τη σειρά του ΠΑΟΚ που έτυχε να κληρωθεί με τον πιο δύσκολο αντίπαλο όλων των προκριματικών του καλοκαιριού. Υπάρχει και σχόλιο για μπάσκετ…

Μπόχουμ - Μπίλεφελεντ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο οπαδός είναι ξεκάθαρο, λογικό και θεμιτό να μην επιθυμεί την επιτυχία του αντιπάλου του, έστω και αν πρόκειται για αγώνα σε άλλη διοργάνωση. Κάτι άλλο που κάνει ο οπαδός (σε όλο τον κόσμο) είναι και η προσπάθεια να μειώσει την επιτυχία του αντιπάλου του…

Έτσι γίνεται παραδοσιακά και με τους Έλληνες όταν οι άλλες ομάδες μας παίζουν στην Ευρώπη. Έτσι έγινε και αυτή την εβδομάδα, έτσι θα γίνει και την άλλη. Στην Αγγλία δηλαδή οι οπαδοί της Γιουνάιντεντ δεν εύχονται δημόσια… «καλή επιτυχία» δε όλους τους αντιπάλους της Λίβερπουλ ακόμη και για ευρωπαϊκό αγώνα; Ή μήπως ήθελαν οι… της Γιουνάιτεντ να πάρει το έκτο Τσάμπιονς Ληγκ η Λίβερπουλ;

Αμ το άλλο;

Γράφτηκαν τόσα πολλά για τις ευχές ΑΕΚ και Ολυμπιακού στις άλλες ελληνικές ομάδες, τώρα που δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα… Υπάρχει μία στο εκατομμύριο να κάνουν κάτι ανάλογο μήνα Οκτώβριο ή Νοέμβριο, που ο ένας θα μετράει τα πέναλτι του άλλου και θα «πλακώνονται» όπου βρεθούν και όπου σταθούν; (Σε κάθε περίπτωση, μπράβο στα στελέχη των ΠΑΕ που προσπαθούν έστω και για τις πρόσκαιρες εντυπώσεις να δημιουργήσουν ένα άλλο κλίμα. Είναι πολύ καλό να ανεβαίνει το επίπεδο όλων όσων εκπροσωπούν τις ΠΑΕ).

Αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν αντιμετωπίζω οπαδικά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προχωράω παρακάτω…

Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να κληρωθεί με την Πλζεν σε αυτή τη φάση, κράτησε στο πρώτο ματς και στο δεύτερο είχε την ικανότητα να εκμεταλλευτεί πολλές στημένες μπάλες για να πάρει την πρόκριση… Πάμε τώρα να δούμε δύο ενδιαφέροντα ματς με τους Τούρκους.

Ο Άρης επικράτησε μέσα στην Κύπρο και συνεχίζει μία μεγάλη προσπάθεια να κερδίσει βαθμούς, μα πάνω απ’ όλα χρήματα που του είναι απαραίτητα για τη χρονιά, ειδικά τώρα που μετά τις προσπάθειες οι οποίες έγιναν κατά της συμφωνίας ΠΑΟΚ-ΕΡΤ, αποφασίστηκε τελικά η μεγάλη μείωση και των υπολοίπων συμβολαίων που προϋπήρχαν… (Αλήθεια είναι και το λέω παντού, ότι πάντα στο τέλος ο Καρυπίδης την βρίσκει την άκρη… Όποια δυσκολία και αν αντιμετωπίζει, βρίσκει πάντα εκείνους τους τρόπους που τον βοηθούν να τα καταφέρνει).

Ο Ατρόμητος που έλεγε ότι ξεκίνησε ως… αουτσάιντερ, πήρε δύο νίκες και προχωράει.

Και τώρα έρχεται η σειρά του ΠΑΟΚ! Για τον οποίο γράφουν πολλοί και διάφοροι με μεγάλη επιπολαιότητα, όπως εγώ το βλέπω: «Ας πρόσεχε για να μην έπαιζε με τον Άγιαξ. Ας κέρδισε πέρυσι την Μπάτε και την Βίντι…».

Η ΑΕΚ πέρυσι ρε μάγκες σε ποια προηγούμενη πορεία βασίστηκε για να έχει αυτές τις κληρώσεις;

Τέλος πάντων ο καθένας πορεύεται με την αξία του ΚΑΙ με την τύχη του, ειδικά με τον τρόπο που τα τελευταία χρόνια γίνονται οι κληρώσεις. Θυμίζω ότι την Δευτέρα γίνεται η κλήρωση των πλέι οφ, ΠΡΙΝ καν ξεκινήσουν οι αγώνες των τρίτων προκριματικών, κάτι που σημαίνει ότι ομάδα με λιγότερους βαθμούς στο ranking, μπορεί τελικά να έχει ευνοϊκότερη κλήρωση για την συνέχεια από ομάδα με πολλούς περισσότερους.

Έχετε αντιληφθεί (για παράδειγμα) ότι αν η κλήρωση για τον τρίτο γύρο γίνονταν κανονικά, τώρα που τελείωσε ο δεύτερος, η Μπάτε Μπόρισοφ δεν θα ήταν μέσα σε αυτή και ο ΠΑΟΚ θα ήταν ισχυρός, άρα μακριά από την πιο δύσκολη ομάδα των φετινών (και όχι μόνο) προκριματικών;

Ή να θυμίσουμε τα περσινά που ΧΩΡΙΣ κλήρωση ο ΠΑΟΚ «στάλθηκε» να παίξει με την Μπενφίκα για τα πλέι οφ;

Έτσι όμως είναι το παιχνίδι και… έτσι πρέπει να παίξεις.

Ο καθένας πάντως παίζει για την πάρτη του, για το παρόν και το μέλλον του, είτε αγωνιστικά, είτε οικονομικά. Στο τέλος όλοι εμείς μετράμε ελληνικούς βαθμούς και κάνουμε απολογισμούς αλλά και υπολογισμούς για τα επόμενα χρόνια. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι (για παράδειγμα) χθες στα αποδυτήρια του Άρη, έλεγαν: «Πάμε μάγκες να πάρουμε βαθμούς για την Ελλάδα».

* Οι φίλοι Αρειανοί «έσκιζαν» την περασμένη εβδομάδα τους Κύπριους επειδή έκαναν καθυστερήσεις. Και χθες ο Κουέστα πήρε κίτρινη για καθυστέρηση στο 33΄. Είναι αυτό που λένε για την μπουκιά και την κουβέντα… Πάντως τους Αρειανούς μην τυχόν τους πεις… «ευνοήθηκες». Εκεί τους πήρες τη μισή ζωή! Που εγώ «λέω» ότι είναι μεγάλη τους μαγκιά που ευνοούνται και στο πρωτάθλημα, αλλά και χθες στην Ευρώπη. Μπράβο τους… Για να φανταστείτε οι Αρειανοί αρρώστησαν που έβαλε η ομάδα τους γκολ-οφσάιντ πέρυσι στην Τούμπα! Αντί να χαρούν που δεν έχασαν από τον ΠΑΟΚ, αρρώστησαν για το ότι δεν μπορούσαν να γκρινιάξουν!

* Και μία ερώτηση για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ για το οποίο όλοι περιμένουν τον Σαββίδη: Γιατί όσοι έχουν προσωπικά με τον Πρέλεβιτς μιλάνε για το χρέος που άφησε και κανείς δεν λέει πόσα χρέη παρέλαβε; Γιατί αν δούμε τα νούμερα, ο Πρέλεβιτς δεν δημιούργησε χρέη. Απλά δεν τα μηδένισε και οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους. Όλους όσους αρχικά τον κατηγορούσαν για κακή ομάδα που δεν προσφέρει όραμα στον κόσμο και μετά τον έσκιζαν για το ότι τελικά έκανε μεγάλα μπάτζετ και από τα 5,5 εκατομμύρια που παρέλαβε, άφησε χρεωμένη την ΚΑΕ με τρία εκατομμύρια! Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι γίνεται… Ευτυχώς ο Πρέλεβιτς έφυγε και τώρα θα γίνει ομάδα 300 χιλιάδων που λέγεται ότι μπορεί να πετύχει όσα και αυτή των 800, ομάδα που δεν θα κινδυνεύσει αγωνιστικά. Μακάρι…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.