Ο Ολυμπιακός πήρε το κολάι στις προκρίσεις! Αλλά τώρα θα έχει ακόμη πιο δυνατό αντίπαλο

Ο Ολυμπιακός πήρε το κολάι στις προκρίσεις! Αλλά τώρα θα έχει ακόμη πιο δυνατό αντίπαλο

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση του χθεσινού θριαμβευτικού αγώνα του Ολυμπιακού.

Για τέτοιας σημασίας παιχνίδι είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις μία νίκη με τόσο ευρύ σκορ, όπως η χθεσινή του Ολυμπιακού, που να μην έχει το στοιχείο της συγκυρίας.

Συνήθως για να κερδίσει μία ομάδα με 4-0 σε αυτό το επίπεδο, χρειάζεται να της πάνε όλα καλά, να της βγουν τα πάντα κλπ, κλπ. Αυτό που είδαμε όμως χθες ήταν ένα παιχνίδι με τελικές 24-2, κατοχή μπάλας 61-39, κόρνερ 9-3. Κοινώς, ένα παιχνίδι που όλα του τα επιμέρους κομμάτια, ήταν «ερυθρόλευκα» και το οδήγησαν έτσι με μαθηματική ακρίβεια στην θριαμβευτική επικράτηση του Ολυμπιακού, που όπως είχαμε παρατηρήσει από το πρώτο ματς είχε δείξει την ανωτερότητα του σαν ομάδα, έχοντας τον έλεγχο στα 65 από τα 90 λεπτά στο Πλζεν.

Για τον Ολυμπιακό σίγουρα είναι επιτυχία η πρόκριση αυτή. Προσέξτε, κάπου την λες και υποχρέωση του, ειδικά υπό την έννοια ότι είχε αποφύγει στην κλήρωση την Άϊντχοβεν-όμως, πρώτον είδαμε με την πρόκριση της Βασιλείας (που πέρσι τέτοια εποχή είχε ηττηθεί κατά κράτος από τον ΠΑΟΚ) ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο και δεύτερον ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει την καλύτερη ομάδα της Τσεχίας τα εννιά τελευταία χρόνια (πέντε πρωταθλήματα, τρεις δεύτερες θέσεις και μία τρίτη, σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη…), με σχεδόν διαρκή παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και του Τσάμπιονς Λιγκ (με εφτά βαθμούς κόντρα σε Ρεάλ, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας μόλις πέρσι) και τέλος πάντων ένα αντίπαλο από χώρα πιο πάνω στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ από την Ελλάδα, στην δε βαθμολογία σε συλλογικό επίπεδο η απόσταση των δύο ομάδων ήταν μόνο εννιά θέσεις (Νο 35 ο Ολυμπιακός, Νο 44 η Βικτόρια).

Το δε εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός μοιάζει να παίρνει το «κολλάει» με τις καλοκαιρινές προκρίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το να έχεις εννιά νίκες και τρεις ισοπαλίες στα 12 τελευταία παιχνίδια σου στα προκριματικά, δεν είναι μικρό πράγματα, ειδικά τώρα που για τα κλαμπ της Ελλάδας αυτή η διαδικασία θα είναι συνεχόμενη. Ο Ολυμπιακός μετά από εκείνη την εφιαλτική παρτίδα αγώνων με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, έχει συνεχείς προκρίσεις επί αντιπάλων από Πορτογαλία (Αρούκα), Σερβία (Παρτίζαν), Κροατία (Ριέκα), Ελβετία (Λουκέρνη), Αγγλία (Μπέρνλι), Τσεχία (Πλζεν). Χωρίς καμία ήττα και με τις δύο από τις ισοπαλίες του να έχουν έρθει από γκολ στο 85’ κι ενώ είχε ήδη περάσει πανηγυρικά (και η Παρτίζαν ισοφάρισε στο 85’ στο Καραϊσκάκη σε 2-2 κι η Μπέρνλι ισοφάρισε στο 85’ στην Αγγλία σε 1-1)…

Δεν λέει κανείς ότι τα έχει βάλει με τα…θηρία ο Ολυμπιακός, αλλά μιλάμε για έξι συνεχόμενες προκρίσεις κατακαλόκαιρα, που αν μη τι άλλο του δίνουν μία δυναμική. Έξι προκρίσεις, που ισοδυναμούν με μία παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και για φέτος τουλάχιστον παρουσία σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ-και δεν είναι μικρό πράγμα να ξέρεις από τις 30 Ιουλίου ότι θα παίζεις μπάλα στην Ευρώπη μίνιμουμ έως τις αρχές του Δεκέμβρη…Παράλληλα δε, δίνει στην ομάδα και μία άλλη ψυχολογία ενόψει των διπλών αγώνων με την Μπασάκσεχιρ, για μία μονομαχία που δεν έγινε πέρσι λόγω της πρόκρισης της Μπέρνλι επί των Τούρκων (0-0 στην Πόλη και 1-0 στην παράταση στην Αγγλία), αλλά θα γίνει σίγουρα φέτος!

Και μην μπούμε στην αφελή διαδικασία ότι αφού η Μπέρνλι απέκλεισε την Μπασάκ κι ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μπέρνλι θα περάσει και την Μπασάκ! Στο ποδόσφαιρο ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η δε Μπασάκ είναι η ξεκάθαρα νέα μεγάλη δύναμη του τουρκικού ποδοσφαίρου, τερματίζοντας πέρσι και πρόπερσι στη δεύτερη θέση, μόλις δύο και τρεις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Γαλατασαράϊ…

Ας συνειδητοποιήσουμε, άλλωστε, ότι η Τουρκία είναι 10η στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, 7.000 βαθμούς (!) πάνω από την Ελλάδα. Κι η Μπασάκσεχιρ, σαν δευτεραθλήτρια Τουρκίας είναι καλύτερη ομάδα από την Βικτόρια Πλζεν, δευτεραθλήτρια Τσεχίας, όπως φαίνεται κι από αυτή την παράμετρο , αλλά κι από το ότι η χρηματιστηριακή αξία των παικτών της φτάνει τα 60 εκ. Ευρώ, ενώ της Πλζεν τα 35…

Παρεμπιπτόντως, η ΟΥΕΦΑ μέτρησε ως δεύτερο γκολ του Γκιγέρμε κι όχι ως αυτογκόλ τη φάση του 3-0, προφανέστατα γιατί η μπάλα είχε τροχιά προς την εστία των Τσέχων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.