Τα μαθήματα από τα ΠΑΟΚ-Άγιαξ του 2010 και του 2016

Τα μαθήματα από τα ΠΑΟΚ-Άγιαξ του 2010 και του 2016

Τα μαθήματα από τα ΠΑΟΚ-Άγιαξ του 2010 και του 2016

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου ξαναβάζει να δει τα βίντεο από τα περασμένα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ και μέσα από όσα έγιναν τότε, βγάζει συμπεράσματα και για τις φετινές αναμετρήσεις.

Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

«Θα είναι μάλλον, τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς…».

Έτσι μας είπε στην Ολλανδία ο Δημήτρης Πέλκας γι’ αυτούς τους ευρωπαϊκούς αγώνες που έρχονται για τον ΠΑΟΚ. Το είπε πριν ακόμη γίνει η κλήρωση που έφερε αντίπαλο τον Άγιαξ.

Τι να πεις; Ότι έχει άδικο;

Ο Αμπέλ Φερέιρα ήρθε την Τρίτη 2 Ιουλίου και από την Τετάρτη 3/7 έλεγε: «Δουλεύουμε για να πετύχουμε τον πιο μεγάλο μας στόχο που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ».

Στόχο θέτει η ιδιοκτησία, στις διαπραγματεύσεις ο Φερέιρα κατάλαβε τι «παίζεται» και κάπως έτσι, με αυτό το μήνυμα, κύλησε όλη η προετοιμασία των αήττητων πρωταθλητών Ελλάδας…

Η στιγμή που ο Ιταλός Μαρκέτι έβγαλε τα δύο μπαλάκια του ΠΑΟΚ και του Άγιαξ ήταν… δύσκολη. Θα τη θυμόμαστε για καιρό. Εντάξει… Δεν μπορεί σε ένα τέτοιο καλοκαίρι αυτή η ομαδάρα να έχει τόσες προοπτικές, αλλά να μην διαθέτει τον Βιεϊρίνια, τον Μαουρίσιο , τον Βέρνμπλουμ, να αλλάζει τόσο ξαφνικά προπονητή και τελικά να έρχεται και ο Άγιαξ… Αυτά ΔΕΝ γίνονται.

Έγιναν όμως… Απογοητεύεται κανείς; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Πάμε για τη μάχη…

Χθες το βράδυ είπα να θυμηθώ τις δύο περασμένες αναμετρήσεις με τον Άγιαξ. Το 3-3 του 2010 και το 1-2 του 2016. ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ!

Στο γήπεδο ήμουν, περιγραφή για το ραδιόφωνο έκανα, αλλά… πραγματικά, όσα έγιναν στα δύο ματς για να αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ, δεν… περιγράφονται. Είναι σοκαριστικά ακόμη και τώρα!

Και τις δύο φορές ήταν προκριματικά για το Τσάμπιονς Ληγκ. Και τις δύο φορές ο ΠΑΟΚ είχε πάρει 1-1 μέσα στο Άμστερνταμ. Το πώς αποκλείστηκε και τις δύο φορές στην Τούμπα, πρέπει να το θυμηθούμε… Θα βοηθήσει πολύ ενόψει των φετινών αγώνων.

Πάμε εννιά χρόνια πίσω. Η ΟΜΑΔΑΡΑ των Γκαρσία, Κοντρέρας, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη κόντρα στον Άγιαξ του Σουάρεζ, των Βερτόγκεν-Αλντερβάιρελντ, Ντε Γιονγκ, Έρικσεν και λοιπών…

Δείτε εδώ ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ 3 - 3 04.08.2010 τι έγινε εκείνο το βράδυ στην Τούμπα. Τα βλέπεις και τα ξαναβλέπεις και ΔΕΝ τα πιστεύεις! Δείτε πώς ξεκινάει το ματς με τη φάση Σαλπιγγίδη-Στεκέλενμπουργκ και πως η μπάλα αρνείται να περάσει τη γραμμή. Δείτε το 1-0 του Βιεϊρίνια και τι ακολούθησε. Και ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε 6-7 λεπτά το ταμπλό από 1-0, δείχνει 1-3!

ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΥΤΟ! Τόσο έπαιξε ο Άγιαξ!

Μετά; Κατηφόρα και πάλι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης κάνει νωρίς το 2-3, ο Ίβιτς χάνει πέναλτι που αποκρούει ο Στεκέλενμπουργκ και μετά το 75΄ κάθε φάση του Δικεφάλου, πάει για γκολ! Ο Γιολ τα έχει χάσει και πλακώνεται με τον Σουάρεζ, γιατί νιώθει ότι αν το ματς είχε άλλα δύο λεπτά, μπορεί να τελείωνε 5-3!! Και όμως! Πέρασε ο Άγιαξ…

Και αν σοκαριστήκατε από αυτό που έγινε το 2010, τι να γράψω για το 2016; Δεν υπάρχει… Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό το 1-2 από τον Άγιαξ!

Δείτε εδώ Παοκ-Αγιαξ 1-2 3ος Προκριματικός Γύρος Uefa Champions League (3/8/2016) και… κλάψτε.

Το πρώτο μέρος αντί να λήξει 3-0 για… πλάκα, τελειώνει 1-1 από το πουθενά! Δείτε φάσεις που δημιουργεί ο ΠΑΟΚ και χάνει ο Αθανασιάδης, ο Σάκχοφ και όχι μόνο. Έρχεται το… κρύο πέναλτι στο 45΄ να διαμορφώσει το 1-1 και αν αυτό ήταν… σοκαριστικό, στην επανάληψη χάνονται και πάλι τα άχαστα, η π… η μπάλα που έλεγε και ο Όσιμ δεν κάνει το χατίρι στον Μυστακίδη στο 76΄ χτυπώντας στο δοκάρι και ο Άγιαξ χωρίς φάση κάνει το 1-2 στο τέλος και παίρνει την πρόκριση.

Που καταλήγουμε και πώς εκείνα τα παιχνίδια μας βοηθάνε για τα φετινά και ειδικά για το πρώτο της Τούμπας;

Κατ’ αρχάς είμαστε βέβαιοι ότι όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρει διαστήματα που θα «πατήσει» τον αντίπαλό του. Είναι βέβαιο ότι αυτή η ομάδα του Φερέιρα μπορεί να βγάλει πολλές φάσεις απέναντι και σε αυτόν τον Άγιαξ. Το πιστεύουμε.

Είμαστε επίσης βέβαιοι, ότι όπως τότε, όπως το 2010 και το 2016, έτσι και τώρα, δεν θα μετρήσει ΚΑΘΟΛΟΥ το ποιος παίζει καλύτερα ή πιο θεαματικά. Η ουσία μετράει και αυτή σχετίζεται με το πόσα λάθη θα κάνει ο ΠΑΟΚ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ… ΜΗΔΕΝ ΛΑΘΗ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ 100% ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ 180 Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΠΤΑ.

Είδατε πώς το 1-0 του 2010 έγινε 1-3 σε πέντε λεπτά;

Είδατε πώς ο Άγιαξ πέρασε χωρίς φάση και το 2016;

Έτσι και τώρα λοιπόν… Όσο και αν μεγάλωσε ο Άγιαξ και οι παίκτες του (όσοι είναι έτοιμοι) αυτά τα τελευταία δύο χρόνια, άλλο τόσο (αναλογικά πάντα) έχει μεγαλώσει σε επίπεδο και ο ΠΑΟΚ! Εκείνες οι ομάδες δεν είχαν κερδίσει τίποτα και αυτή τα έχει πάρει όλα στην Ελλάδα από δύο και τρεις φορές...

Και στο κάτω-κάτω, οι διαφορές των ομάδων μήνα Αύγουστο, θα είναι πολύ μικρότερες από το να έπαιζαν… Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Αυτή η ομάδα νικητών, η παρέα του Μάτος, των Κρέσπο-Βαρέλα, του Μπίσεβαρ και του Πέλκα που δεν θέλουν να χάνουν ούτε στο… καραόκε, μπορούν να κερδίσουν τον Άγιαξ. Φυσικά και πρέπει να το πιστέψουν…

Αλλά…

Και το 2010 η ομάδα του Γκαρσία μπορούσε. Και το δικαιούνταν! Αλλά δεν τα κατάφερε. Το γιατί φάνηκε στο βίντεο…

Ακόμη περισσότερο το 2016, η ομάδα με Κλάους, Μάτος, Τσίμιροτ, Τζαβέλλα «είχε» τον Άγιαξ και έπρεπε να τον διασύρει. Έχασε όμως…

Το γιατί ας το ξαναδούν στο βίντεο, γιατί αυτά είναι πραγματικά παθήματα που πρέπει να γίνονται μαθήματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.