Champions League: Το πρώτo βήμα ο ΑΠΟΕΛ (vids)

Gazzetta team
Champions League: Το πρώτo βήμα ο ΑΠΟΕΛ (vids)

bet365

Οι πρωταθλητές Κύπρου πέρασαν με 0-1 από το Μαυροβούνιο έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση. Τρελή ανατροπή (3-3) με ισοφάριση στο 89' και τακουνάκι στο 91' η Αϊντχόφεν. Διπλά για Κοπεγχάγη, Ντ. Ζάγκρεμπ.

Ηταν το φαβορί και λόγω εμπειρία και το επιβεβαίωσε. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να είδε τη Σουτιέσκα να χάνει σημαντικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα και πέναλτι στο 69' (δοκάρι), έφυγε από το Μαυροβούνιο με το υπέρ του 0-1, το οποίο του δίνει το δικαίωμα να διαχειριστεί την πρόκριση στη ρεβάνς της Λευκωσίας. Η νίκη ήρθε με το εύστοχο πέναλτι του Ντε Βισέντι από το 42'. Αγωνιστικά βέβαια η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της, ώστε να είναι σίγουρη ότι θα προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Λίγο νωρίτερα είχε λήξει με επικό φινάλε η μεγάλη μάχη αυτού του γύρου. Η πρώτη πράξη του Αϊντχόφεν – Βασιλεία ήταν απόλυτα αμφίρροπη, με τους Ολλανδούς να κάνουν μία τρελή ανατροπή και να επικρατούν 3-2. Αφού προηγήθηκαν νωρίς, είδαν τους Ελβετούς να το γυρίζουν, αλλά κι εκείνοι με τη σειρά τους βρήκαν δύο γκολ στο 89' και στο 91' με απίθανο τακουνάκι και απέκτησαν αυτό το μικρό προβάδισμα.

Εκείνες που πήραν εντελώς καθαρά το πάνω χέρι, είναι η Κοπεγχάγη και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς αμφότερες πέρασαν με 0-2 από Δε Νιου Σέιντς και Σαμπούρταλο, κάτι δηλαδή που αναμενόταν. Μάλιστα για τους Δανούς, το πρώτο γκολ ήρθε από τον Κύπριο, Πιέρο Σωτηρίου, ενώ ο Ζέκα πέρασα στο ματς ως αλλαγή στο 35'.

2oς Προκριματικός Γύρος (πρώτα ματς)
Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0

Σαμπούρταλο – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-2
(67' Ορσιτς, 78' Πέτκοβιτς πεν.)

Δε Νιου Σέιντς – Κοπεγχάγη 0-2
(18' Σωτηρίου, 61' Σκοβ πεν.)

Αϊντχόφεν – Βασιλεία 2-2
(14' Μπρούμα, 89' Λάμερς – 41' Αγιέτι, 79' Αλντερέτε)

Σουτιέσκα – ΑΠΟΕΛ 0-1
(42' Ντε Βινσέντι)

Τετάρτη
ΜΠΑΤΕ – Ρόζενμποργκ
Κλουζ – Μακάμπι Τελ Αβίβ
Φερεντσβάρος – Βαλέτα
Μάριμπορ – ΑΪΚ
Σέλτικ – Νιόμε Κάλιου
Ερυθρός Αστέρας – Ελσίνκι
Ντάνταλκ – Καραμπάγκ

* Ρεβάνς 30-31 Ιουλίου

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα