Γίνονται και αυτά στο Champions League

Γίνονται και αυτά στο Champions League

Γίνονται και αυτά στο Champions League

bet365

Ο Δημήτρης Τσορματζόγλου γράφει για τις κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που ξεκίνησαν και για μερικά ενδεχόμενα που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τις προπονήσεις του την άλλη εβδομάδα, αλλά από χθες έχουμε μπει σε κλίμα Champions League μια και έγινε η πρώτη κλήρωση των προκριματικών. Σε αυτό συμμετέχουν και ομάδες που μπορεί να βρεθούν απέναντι στους νταμπλούχους Ελλάδας, στον τρίτο προκριματικό γύρο. Υπάρχουν όμως μερικά παράδοξα στη διαδικασία που πρέπει να τα τονίσουμε…

Χθες λοιπόν και όσον αφορά στο μονοπάτι των πρωταθλητών, η Σέλτικ κληρώθηκε με τη Σεράγεβο. Η Αστάνα με την Κλουζ. Η Μπάτε Μπόρισοφ με την Πολωνική Πιάστε. Η Λουντογκόρετς με την Φερεντσβάρος. Τα ζευγάρια αυτά δεν τα αναφέρουμε τυχαία.

Προσέξτε…

Αν στα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια περάσουν τα αουτσάιντερ (Σεράγεβο, Κλουζ, Πιάστε, Φερεντσβάρος) τότε ο ΠΑΟΚ θα μπει στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού, ως ισχυρός!

Το φοβερό δεν είναι αυτό! Το απίστευτο είναι ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο και εφόσον περάσει, υπάρχει περίπτωση να μην επωφεληθεί στην επόμενη κλήρωση των πλέι οφ! Εκεί, μπορεί να είναι και… ανίσχυρος, άρα να κληρωθεί και με τον Άγιαξ με πιθανότητες 25%.

Ενώ, αν στον τρίτο προκριματικό μπει εξ αρχής ως ανίσχυρος και ξεπεράσει την οποιαδήποτε… Αστάνα, Μπάτε, Κοπεγχάγη, Σέλτικ (οι πιθανότητες για κλήρωση με Άγιαξ θα είναι 17%) τότε στα πλέι οφ θα πάρει τη θέση του ισχυρού που απέκλεισε και θα αντιμετωπίσει έναν –θεωρητικά- ακόμη πιο ανίσχυρο.

Είναι λίγο πολύπλοκο όλο αυτό, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το σύστημα δημιουργεί αδικίες (ή ευκαιρίες) και αυτό γιατί οι αγώνες αυξήθηκαν, δεν υπάρχουν κενές εβδομάδες και έτσι οι κληρώσεις προηγούνται των… προηγούμενων φάσεων. Δηλαδή η κλήρωση της τέταρτης φάσης (5/8), προηγείται ακόμη και των αγώνων της τρίτης που γίνονται 6-7 Αυγούστου και 13-15 του ίδιου μήνα. Γι’ αυτό και έχουμε τέτοια ανακατωσούρα…

Βλέποντας και κάνοντας όμως…

Εξάλλου όπου και αν βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, σε οποιαδήποτε κλήρωση, ισχυρό αουτσάιντερ θα είναι μόνο αν κληρωθεί με τον Άγιαξ. Με όλους τους άλλους, οι πιθανότητες θα είναι μοιρασμένες.

Εκτός και αν μέχρι τότε, δεν έχουν καλυφθεί σωστά, τα σημαντικά κενά που έχει η ομάδα στα χαφ του άξονα… Τότε, ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει πολλές από τις πιθανότητες διάκρισης στην Ευρώπη και στην κορυφαία διοργάνωση…

Αυτά για να μην ξεχνάμε και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ειδικά σε αυτές τις θέσεις, όπου οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες και θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να βρεθεί νέα χημεία.

Αλλά για τα μεταγραφικά έχουμε λίγο χρόνο ακόμη…

* Και κάτι άλλο, γιατί αν δεν το γράψω θα σκάσω… Αφορά την πόλη που εμείς ζούμε! Επειδή εδώ στη Θεσσαλονίκη εμείς κατηγορούμαστε ως γκρινιάρηδες…
Απλά θυμίζω ότι αυτή την περίοδο, κινούνται στην πόλη τα μισά από τα λεωφορεία που έπρεπε να κινούνται. Και όλα αυτά αναφορικά με τα μοναδικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πόλης!
Μία πόλη, η οποία έχει μόνο ένα δάσος. Το οποίο σε μεγάλο ποσοστό κάηκε το 1997. Και τώρα, εν έτη 2019 κινδυνεύουμε να χάσουμε το 20-30% των δέντρων από ένα φλοιοφάγο έντομο που «κάνει δουλειά» ανενόχλητο εδώ και πολλούς μήνες. Και όλοι έβλεπαν τι… δουλειά έκανε καταστρέφοντας δέντρα, αλλά αντέδρασαν μόλις πριν λίγες ημέρες, τρέχοντας να σώσουν ότι σώζεται…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.