Τι μπορεί να αλλάξει στις μεταγραφές του Ολυμπιακού η κλήρωση του Τσαμπιονς Λιγκ;

Τι μπορεί να αλλάξει στις μεταγραφές του Ολυμπιακού η κλήρωση του Τσαμπιονς Λιγκ;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού και την κλήρωση για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μαγιόρκα - Αλμπαθέτε με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Πέρασε λοιπόν ο καιρός και σε λίγες ημέρες, την Τρίτη στις 18 του μήνα για την ακρίβεια, θα μάθουμε τον αντίπαλο του Ολυμπιακού για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τέλη Ιουλίου: ΠΣΒ Άϊντχοβεν η, Βικτόρια Πλίζεν.

Κι ένα καλό ερώτημα είναι: μπορεί να αλλάξει κάτι στις μεταγραφές του Ολυμπιακού το αποτέλεσμα της κλήρωσης; Σίγουροι δεν μπορεί να είμαστε ποτέ, αλλά η αλήθεια είναι ότι στις μεταγραφές, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει η παράμετρος «οικονομικό», όλα παίζουν ρόλο. Άλλωστε, μπορεί και οι Ολλανδοί και οι Τσέχοι να έπαιξαν φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα ξεκάθαρα να είναι και οι δύο πολύ δυνατοί αντίπαλοι, ωστόσο κακά τα ψέματα, όλοι στον Ολυμπιακό θα προτιμούσαν την Πλίζεν.

Θα μπορούσε μία κλήρωση με την δευτεραθλήτρια Ολλανδίας να ήταν παράγοντας αποτρεπτικός για τις μεταγραφές, με το σκεπτικό ότι αντικειμενικά οι πιθανότητες για παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μειώνονται-άρα μειώνονται θεαματικά και τα έσοδα; Η, θα ήταν μία ώθηση για το κάτι παραπάνω, με στόχο ο Ολυμπιακός με ένα καλύτερο ρόστερ να ανέβαζε τις πιθανότητες του;

Τα ερωτήματα αργά η, γρήγορα θα απαντηθούν. Αλλά ας έχουμε καλύτερα μπροστά μας ολόκληρο το κάδρο. Και το κάδρο του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2019-20 λέει ότι στόχος είναι η επιστροφή στον τίτλο του πρωταθλητή και μία όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη, ει δυνατόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την στιγμή λοιπόν που έχουν οριοθετηθεί αυτοί οι στόχοι, νομίζω ότι η επιλογή του Ολυμπιακού είναι μία: να ενισχυθεί, μέσα από προσθήκες, όσο το δυνατό περισσότερο και πιο έγκαιρα και, παράλληλα, να…αποδυναμωθεί, μέσα από αποχωρήσεις, όσο το δυνατό λιγότερο και πιο αργά, προς το τέλος του καλοκαιριού.

Ο Ολυμπιακός ειδικά δε αναφορικά με τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ οφείλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες του να φτάσει στους ομίλους. Όταν το έκανε πέρσι ο ΠΑΟΚ, φτάνοντας στον 6ο αγώνα των προκριματικών να είναι μέσα στο κόλπο (μετά το 1-1 στην Μπενφίκα), δεν μπορεί να κάνει τίποτα λιγότερο ο Ολυμπιακός. Όσο κι αν είμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχθούμε ότι παίζει τεράστιο ρόλο κι η κλήρωση, μέσω του παράγοντα τύχη-να θυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ πέρσι μεταξύ Άγιαξ και Βασιλείας βρήκε μπροστά του στα προκριματικά του Αυγούστου τη Βασιλεία…Δεν θα είναι το ίδιο, αν ο Ολυμπιακός βρει μπροστά του την Άϊντχοβεν αντί της Πλίζεν…

Μέσα στο πρόγραμμα, όμως, είναι και οι κακές κληρώσεις. Για παράδειγμα, εάν ο Ολυμπιακός μπορέσει να περάσει τον σκόπελο του Ιουλίου, στα προκριματικά στις αρχές Αυγούστου θα έχει λιγότερο δύσκολο αντίπαλο από την Άϊντχοβεν! Και μετά, στα πλέϊ οφς, μπορεί να χαμογελάσει σε αυτόν η τύχη, αντίθετα με ό,τι είχε συμβεί πέρσι με τον ΠΑΟΚ, που έπεσε πάνω στην Μπενφίκα!

Όπως κι αν έχει, ας παρατηρήσουμε ότι όλες οι πληροφορίες λένε ότι οι επόμενες δυνατές μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα. Τότε, δηλαδή που θα ξέρουμε και την κλήρωση, αλλά και θα είμαστε παραμονές της αναχώρησης της αποστολής για την Πολωνία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας κι ο προπονητής θέλει να έχει το ρόστερ έτοιμο ένα μήνα πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Εν τέλει, το ζητούμενο είναι να ετοιμαστεί η ομάδα όσο το δυνατό καλύτερα μέσα στο καλοκαίρι, να καλύψει τα κενά της και να μην της δημιουργηθούν άλλα κενά. Ήδη, τα μέτωπα τα ανοικτά είναι πολλά. Και όσο πιο γρήγορα κλείνουν, θετικά, το ένα μετά το άλλο, τόσο καλύτερα. Όπως συνέβη με τις περιπτώσεις των Σα και Βαλμπουενά.

Άσχετο: ο Πόνσε υπέγραψε πριν λίγο στην Σπαρτάκ Μόσχας, με δύο εκ. Ευρώ συμβόλαιο. Οι Ρώσοι θα πληρώσουν 9 εκ. Ευρώ στη Ρόμα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.