O Γκοβού και το «μεγάλο club ο Παναθηναϊκός»! (pic)

Μιχάλης Τσαμπάς
O Γκοβού και το «μεγάλο club ο Παναθηναϊκός»! (pic)

bet365

Ο Σίντνεϊ Γκοβού ήρθε ως μεταγραφή αεροδρομίου, δεν έμεινε με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά στο άκουσμα της ομάδας ακόμη και σήμερα χαμογελά!

Κατέβασε το νέο app για το αθλητικό στοίχημα με απεριόριστες δυνατότητες. (21+)

Ήταν η 5η μέρα του Ιουλίου του 2010. Η οικονομική κρίση στα φόρτε της. Η Ελλάδα, δύο μήνες πριν είχε μπει στο πρώτο μνημόνιο και στο… τιμόνι της χώρας βρίσκοταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Μια άλλη εντελώς Ελλάδα από όσα γνωρίζουμε σήμερα. Εκείνη την ημέρα, λοιπόν στις 5/7 έλαβε επίσημα… σάρκα και οστά η «βόμβα Γκοβού» στον Παναθηναϊκό, με την ανακοίνωση της απόκτησής του από την ΠΑΕ με «δόξα και τιμή». Μια μεταγραφή καθόλου «μνημονιακή».

Μια μεταγραφή που (πρόλαβε και) παρουσίασε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος! Ο πρόεδρος των 60 ημερών... Τρία χρόνια συμβόλαιο υπέγραψε ο Γάλλος. Ούτε τρεις μήνες δεν χρειάστηκαν τελικά για να αποδειχθεί πως η… βόμβα ήταν απλά ένα πυροτέχνημα σαν αυτά που «σκάνε» στις φιέστες των ομάδων. Αγωνιστικά ο πρώην σούπερ σταρ της Λυών απασχόλησε μόνο για το γκολ που πέτυχε με τα «πράσινα» στο Καμπ Νου, πριν ακολουθήσει η ομοβροντία από την Μπαρτσελόνα. Από κει και πέρα κανείς δεν θυμάται τις 23 συμμετοχές και τα συνολικά 3 γκολ έβαλε με το «τριφύλλι» πριν έρθει το οριστικό φινάλε. Ακριβώς ένα χρόνο μετά. Άντε πάρα 4 ημέρες. Στις 1/7/2011 στον Παναθηναϊκό ανακοινώνουν το… διαζύγιο με τον Γκοβού.

Η αλήθεια είναι όχι με τόση λάμψη όσο είχε ο γάμος. Άλλωστε προηγήθηκαν πολλά… Τα ξενύχτια, τα ποτά, τα μεθύσια, η dolce vita του Γάλλου στα παραλιακά club της Αττικής, όλες οι φήμες (πολλές ήταν αλήθεια, άλλες όχι), ήταν πιο δυνατές από τις ελάχιστες περίτεχνες ενέργειες που θαυμάσαμε στα ελληνικά γήπεδα με την «πράσινη» φανέλα! Δυστυχώς και για τον Παναθηναϊκό και για τον ίδιο πέρασε στην ιστορία ως ένας… έκπτωτος σταρ, που δεν κατάφερε στο «τριφύλλι» να αφήσει το στίγμα του όπως το φιλαράκι του ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Εντούτοις κι επειδή τα χρόνια πέρασαν, ο Γάλλος μάλλον δεν κρατάει κακία, για την εν Eλλάδι καριέρα του. Μάλλον το αντίθετο. Ίσως να συνειδητοποίησε και τα δικά του σφάλματα. Στα μάτια όλων παραμένει μεγάλος σταρ. Είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε σε μαδριλένικο έδαφος. Συναντήσαμε τον Σίντνεϊ Γκοβού στο event της Ηeineken, λίγο πριν… διαδεχθεί άλλα αστέρια (Πίρλο, Ντελ Πιέρο, Καφού, Ρομπέρτο Κάρλος) προκειμένου να φωτογραφηθεί με το ιερό δισκοπότηρο τουChampions League! Στο άκουσμα ότι προερχόμαστε από την Ελλάδα, δεν πήρε την μπύρα που κρατούσε και έφυγε. Αντίθετα χαμογέλασε και το «γεια σου, τι κάνεις» βγήκε εντελώς αυθόρμητα από το στόμα του. Προφανώς πέρα από το… μαλάκα και το Μύκονος, μαθαίνουν κι άλλες λέξεις οι ξένοι που έρχονται στη χώρα μας έστω και για λίγο.

Του θυμήσαμε το πέρασμα του από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Δεν γνωρίζουμε αν ο ίδιος θέλει να το ξεχάσει, πάντως το χαμόγελο δεν έφυγε από τα χείλη του όταν μας είπε πως «ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο club», ενώ τελικά δικαιώθηκε και στα προγνωστικά περί τελικού αφού ξερά απάντησε «Λίβερπουλ» πριν οι αξιωματούχοι του δώσουν θέση δίπλα στο τρόπαιο! Μια μέρα μετά ή για την ακρίβεια μια νύχτα μετά, ο Γκοβού ως προσκεκλημένος της Heineken βρέθηκε και στο Wanda Metropolitano, για να παρακολουθήσει τον τελικό της Τότεναμ με την νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ. Χαιρετηθήκαμε στο ημίχρονο και ξανά χαμογελώντας έριξε ένα… «geia soy,my friend Greco»!!! Τελικά μάλλον δεν πέρασε άσχημα στην χώρα μας, ο Γάλλος. Εξωαγωνιστικά σίγουρα όχι.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα