Τότεναμ - Λίβερπουλ: Το πρώτο «αίμα» για Κλοπ!

Τότεναμ - Λίβερπουλ: Το πρώτο «αίμα» για Κλοπ!

bet365

H Λίβερπουλ επικράτησε της Τότεναμ στον τελικό του Champions League και ο Γιούργκεν Κλοπ κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας του, έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Η Λίβερπουλ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για τη σεζόν 2018/19, νικώντας την Τότεναμ (0-2) και «βάφοντας» κόκκινη την ποδοσφαιρική Ευρώπη για έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Αυτός μάλιστα ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος του προπονητή της, Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος χρειάστηκε την τέταρτη και... φαρμακερή παρουσία του σε τελικό για να καταφέρει να πανηγυρίσει.

Για πρώτη φορά δοκιμάστηκε ως τεχνικός της Ντόρτμουντ, στον τελικό του Champions League 2013 στο Γουέμπλεϊ, όταν η Μπάγερν πήρε τη νίκη με 2-1.

Ακολούθησαν άλλοι δυο τελικοί που τον βρήκαν ηττημένο στον πάγκο της Λίβερπουλ. Αρχικά στο Europa League 2016, όταν η Σεβίλλη νίκησε με 3-1, ενώ η τελευταία ήταν πέρυσι στο Κίεβο, εκεί που η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 3-1 κι έριξε ξανά τον «Kloppo» στο καναβάτσο.

Εξάλλου, με αυτη τη νίκη στο Wanda Metropolitano απέφυγε την τρίτη ήττα σε τελικό Champions League, κάτι που έχει στο παθητικό του μόνο ο Μαρσέλο Λίπι, μετρώντας τρεις ήττες με τη Γιουβέντους (1997, 1998, 2003).

Τέλος, ο Κλοπ έγινε ο τέταρτος τεχνικός στην ιστορία των «reds» που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League, μετά τους Μπομπ Πέισλι (1977, 1978, 1981), Τζο Φάγκαν (1984) και Ράφα Μπενίτεθ (2005).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα