Προκριματικά Champions League: Ο Ολυμπιακός θα κρίνει το ευρωπαϊκό του μέλλον στα ματς με Αϊντχόφεν ή Πλζεν

Προκριματικά Champions League: Ο Ολυμπιακός θα κρίνει το ευρωπαϊκό του μέλλον στα ματς με Αϊντχόφεν ή Πλζεν

Προκριματικά Champions League: Ο Ολυμπιακός θα κρίνει το ευρωπαϊκό του μέλλον στα ματς με Αϊντχόφεν ή Πλζεν

bet365

Πόσο σημαντικά είναι τα δύο ματς του Ιουλίου για τους «ερυθρόλευκους» και πως μπορεί να κρίνει την ευρωπαϊκή του σεζόν. Πως εξασφαλίζει το Europa, πως θα μπλέξει σε περιπέτειες και το ιδανικό σενάριο για να πάει μέχρι τέλους...

Τορόντο Ράπτορς - Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Μετά και το τέλος του Europa League, ο Ολυμπιακός και οι άλλες 9 ομάδες που θα βρεθούν στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών ξέρουν πάνω κάτω τι θα συναντήσουν, πότε θα το συναντήσουν ώστε να διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια για τους ομίλους του Champions League.

Με την κατάκτηση της Τσέλσι υπήρχε μεγάλη κερδισμένη. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την Λιόν, η οποία γλίτωσε δύο προκριματικούς γύρους και θα μπει κατευθείαν στους ομίλους του Champions League, ούσα η 26η ομάδα της επόμενης διοργάνωσης.

Πλέον δέκα ομάδες θα παλέψουν για τα δύο εισιτήρια του συγκεκριμένου... μονοπατιού. Ο Ολυμπιακός φυσικά μαζί με τις Βασιλεία, Αϊντχόφεν, Βικτόρια Πλζεν, Πόρτο, Ντιναμό Κιέβου, Μπριζ, Κράσνονταρ, Μπασακσεχίρ, Λίντσερ.

Και ήδη οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν το πρώτο 50-50 που εμφανίζεται μπροστά τους. Στις 18 Ιουνίου (ναι τόσο νωρίς), ο Ολυμπιακός θα μπει στην κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλό του στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Αϊντχόφεν ή Βικτόρια Πλζεν λοιπόν για τους «ερυθρόλευκους» σε δύο ματς που θα κρίνουν πάρα πολλά για την ευρωπαϊκή τους σεζόν.

Τι θα γίνει εάν αποκλειστεί ο Ολυμπιακός
Πάμε στο άσχημο σενάριο αρχικά. Οι «ερυθρόλευκοι» αρχικά θα αντιμετωπίσουν σίγουρα μία ομάδα Champions League. Και η PSV και η Βικτόρια Πλζεν αγωνίζονταν στο φετινό Champions League που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο. Οπερ σημαίνει πως μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο του. Είτε κληρωθεί με τους Ολλανδούς, είτε με τους Τσέχους.

Τι θα συμβεί εάν αποκλειστεί ο Ολυμπιακός τέλη Ιουλίου; Μπαίνει αυτόματα στα προκριματικά του Europa League. Στον 3ο προκριματικό γύρο. Ακριβώς εκεί που ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία και πέρσι. Φυσικά και θα είναι στους ισχυρούς αλλά και το ίδιο ήταν και πέρσι και η κληρωτίδα του έφερε μία ομάδα από την Ελβετία (Λουκέρνη) και μία από την Premier League (Μπέρνλι).

Αυτόματα δηλαδή ο Ολυμπιακός θα παίζει κορώνα γράμματα την ευρωπαϊκή του σεζόν. Ο δε ευρωπαϊκός αποκλεισμός θα είναι τεράστιο πρόβλημα για τα οικονομικά του (στη χειρότερη το Europa θα του έδινε 12+ εκατομμύρια και το Champions League 25+ εκατομμύρια), για την βαθμολογία του στο ranking και φυσικά στο θέμα των εισιτηρίων.

Τι θα συμβεί εάν προκριθεί ο Ολυμπιακός από τον 2ο προκριματικό
Πάμε και στο πρώτο καλό σενάριο για τον Ολυμπιακό. Τι θα γίνει εάν περάσει την Αϊντχόφεν ή την Βικτόρια Πλζεν. Αυτόματα λοιπόν θα έχει εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό του μέλλον. Γιατί εάν οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν κι αποκλειστούν στη συνέχεια θα βρίσκονται αυτόματα στους ομίλους του Europa League! Δεν έχει να δώσει κάποιο προκριματικό γύρο και θα ξέρει πως στην χειρότερη των περιπτώσεων θα είναι στους ομίλους του Europa.

Oμως τα καλά νέα για τον Ολυμπιακό σε περίπτωση πρόκρισης δεν θα σταματήσουν εκεί. Κι αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από το... μαξιλαράκι του Europa θα έχουν σαφώς πιο εύκολη κλήρωση στον 3ο προκριματικό γύρο.

Κι αυτό γιατί εάν περάσει την PSV ή την Βικτόρια Πλζεν θα κληρωθεί με μία εκ των Μπριζ, Κράσνονταρ, Λίντσερ και Μπασακσεχίρ. Δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι οι εκπρόσωποι του Βελγίου, της Ρωσίας, της Αυστρίας και της Τουρκίας αλλά σίγουρα είναι πιο εύκολοι από Αϊντχόφεν και Πλζεν.

Οπότε ο Ολυμπιακός θα τα παίξει όλα για όλα για να μπει στα playoffs του Champions League εκεί όπου θα ξέρει από πριν ποιον θ' αντιμετωπίσει!

Δηλαδή πριν τα ματς του 3ου προκριματικού γύρου, ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει πως εάν προκριθεί από αυτόν, θα αντιμετωπίσει το ζευγάρι της Πόρτο (με όποια κληρωθεί από τις τέσσερις που αναφέραμε) ή το ζευγάρι της Ντιναμό Κιέβου (με όποια κληρωθεί από τις τέσσερις).

Το ιδανικό
Τι θα ήθελε ο Ολυμπιακός για να φτάσει μέχρι τέλους; Εκτός από το να έχει μια καλή κι ανταγωνιστική ομάδα βεβαίως βεβαίως θα χρειαστεί και την... βοήθεια της κληρωτίδας.

Δηλαδή στον 2ο προκριματικό να βρει την Βικτόρια Πλζεν, στον τρίτο προκριματικό την Λίντσερ και στα playoffs να πέσει στο ζευγάρι της Ντιναμό Κιέβου...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα