Τσέφεριν: «Οι μεγάλοι σύλλογοι φέρνουν πολλά χρήματα»

Gazzetta team
Τσέφεριν: «Οι μεγάλοι σύλλογοι φέρνουν πολλά χρήματα»

bet365

Οι διάλογοι του προέδρου της UEFA, Τσέφεριν, στη συνάντηση με τους προέδρους των λιγκών σχετικά με τις αλλαγές στο Champions League αποκαλύφθηκαν και δίνουν το κλίμα.

Η UEFA σε συνεργασία με την ECA, την ένωση των συλλόγων, κατάρτισαν το πρώτο πλάνο για τις αλλαγές που έρχονται στο Champions League από το 2024. Αυτό το πλάνο συνάντησε αντιδράσεις από τις κορυφαίες λίγκες, που φαίνεται ότι θα οδηγήσει και σε σύγκρουση με τους ίδιους τους συλλόγους τους. Το Associated Press ήρθε να αποκαλύψει όχι μόνο το πλάνο, αλλά και τους διαλόγους του προέδρου της UEFA, Τσέφεριν, με τους προέδρους των λιγκών (Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία φαίρονται να διαφώνησαν έντονα, ενώ υπέρ δεν ήταν ούτε η Αγγλία).

«Μιλώντας για τους μεγάλους συλλόγους είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Είναι αλήθεια ότι λαμβάνουν πολλά χρήματα, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων λόγω των αποτελεσμάτων τους. Και είναι αλήθεια ότι πρέπει να το σκεφτούμε αυτό. Είναι αλήθεια, όμως, και ότι φέρνουν και πάρα πολλά χρήματα στα ταμεία, κάτι που ξεχνιέται εύκολα», τόνισε αρχικά ο Τσέφεριν, ο οποίος κατηγορήθηκε από τους εκπροσώπους των πρωταθλημάτων ότι «σκοτώνει το ποδόσφαιρο».

«Δεν πρόκειται να προσβάλουμε κανέναν, αλλά όσο ακούγονται αυτά που λέμε, τότε λιγότερος χώρος θα υπάρχει για συζήτηση», προειδοποίησε. «Το να βγαίνουν στα ΜΜΕ αυτά που λέμε εδώ μας λέει πολλά για τους ανθρώπους παρά για την UEFA. Ακούμε ότι καταστρέφουμε το ποδόσφαιρο παρά το γεγονός ότι η UEFA είναι η μοναδική οργάνωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που μοιράζει χρήματα ως αλληλεγγύη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης», συνέχισε ο πρόεδρος της UEFA.

«Να ξέρετε ότι εσείς που φωνάζετε βγάζετε πάρα πολλά χρήματα και δεν τα μοιράζεστε με κανέναν. Αυτοί που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα περιμένουν με υπομονή και σεβασμό να τους ενημερώσουμε και να τους εξηγήσουμε. Και γι’ αυτό θέλουμε να συζητήσουμε: γι’ αυτούς που το αξίζουν. Με αυτούς που χρειάζονται τη βοήθειά μας και όχι με αυτούς που σκέφτονται μόνο το δικό τους συμφέρον».

Το 2016 ο Τσέφεριν και η UEFA είχαν υποκύψει στις πιέσεις των συλλόγων και των κορυφαίων πρωταθλημάτων να τους δώσουν περισσότερες θέσεις στους ομίλους του Champions League, κάτι που ήρθε σε ισχύ το 2018. Τώρα, φαίνεται ότι στηρίζει τις νέες αλλαγές. Αυτή την εντύπωση, τουλάχιστον, έδωσαν όσοι βρέθηκαν στη συνάντηση.

«Θα μπορούσαμε να πάμε απευθείας στην Εκτελεστική Επιτροπή και εκεί αν θέλατε να ψηφίζατε εναντίον χωρίς να ρωτήσουμε και να ενημερώσουμε κανέναν. Αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε έτσι τα πράγματα. Γι’ αυτό το συζητάμε. Όσο για τις νομικές ενέργειες που ακούω, μπορώ να πω ότι είναι αστειότητες, εξασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου για 25 χρόνια. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ιδέες και τις σημαντικές διαφωνίες. Και αν το κάνουμε θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, που θα είναι καλό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και πιστέψτε ή όχι, αυτός είναι ο στόχος της UEFA. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι αυτό που θέλουν οι σύλλογοι ούτε αυτό που θέλουν οι λίγκες. Θα κάνουμε αυτό που είναι σωστό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και θα το προστατεύσουμε μαζί», ολοκλήρωσε ο Τσέφεριν.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα