Η έκπληξη με τέσσερις αγγλικές ομάδες στους τελικούς (infographics & polls)

Gazzetta team
Η έκπληξη με τέσσερις αγγλικές ομάδες στους τελικούς (infographics & polls)

bet365

Κι όμως υπάρχουν ακόμα πιθανότητες οι τελικοί του Champions League και του Europa League να είναι αποκλειστική υπόθεση των Αγγλων.

Υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο μετά την διαμόρφωση των ζευγαριών να δούμε δύο τελικούς με τέσσερις αγγλικές ομάδες. Ενα ενδεχόμενο που υπάρχει ακόμα, αλλά με σαφώς μειωμένες πιθανότητες μετά τα όσα είδαμε την εβδομάδα που μας πέρασε στο Champions League (κυρίως) και στο Europa League.

Κι αυτό γιατί στο Champions League η Λίβερπουλ και η Τότεναμ ψάχνουν σπουδαίες ανατροπές στους επαναληπτικούς αγώνες με Μπαρτσελόνα και Αγιαξ αντίστοιχα, την ίδια ώρα που στο Europa League, Αρσεναλ και Τσέλσι είναι τα φαβορί για να φτάσουν στον τελικό του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν.

Το θαύμα που ψάχνει η Λίβερπουλ και η ανατροπή της Τότεναμ

Για να φτάσουμε στο σημείο όμως να δούμε τέσσερις αγγλικές ομάδες στους τελικούς και να ζήσουμε δύο «εμφυλίους» θα πρέπει Λίβερπουλ και Τότεναμ να κάνουν σπουδαίες ανατροπές.

Αμφότερες γνώρισαν τις ήττες στα πρώτα παιχνίδια και μάλιστα το έργο τους είναι δύσκολο για διαφορετικούς λόγους.

Η Λίβερπουλ έχασε με 3-0 από την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη και στο Καμπ Νόου. Για να προκριθεί θα πρέπει να νικήσει με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (4-0, 5-1, 6-2) ή να νικήσει με 3-0 για να στείλει το ματς στην παράταση. Καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι τέτοιο μοιάζει με άθλο. Οχι μόνο για την έκταση του σκορ αλλά και γιατί η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα πρέπει να το κάνει κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι.

Μπορεί να ελπίζει; Ναι, είναι η απάντηση. Μη ξεχνάμε πως πέρσι η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από την Ρόμα στο Champions League χάνοντας στην ρεβάνς 3-0 (3-1 το ματς στην Βαρκελώνη). Ενα σκορ που κάνει στην Λίβερπουλ για να στείλει τουλάχιστον το ματς στην παράταση. Και στην προσπάθεια των «reds» θα υπάρχει φυσικά το μεγάλο «όπλο» που λέγεται «Ανφινλντ».

H Λίβερπουλ μέσα στο γήπεδό της μετράει 13 συνεχόμενα παιχνίδια στο Champions League χωρίς ήττα από τα οποία τα 9 τα έχει νικήσει (τέσσερα έχουν λήξει ισόπαλα).

Οσο για την Τότεναμ; Πάει για μια μεγάλη ανατροπή μακριά από το γήπεδό της. Στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Αγιαξ στο Λονδίνο και ψάχνει νίκη στο Αμστερνταμ εάν θέλει να προκριθεί στον τελικό της Μαδρίτης.

Η αλήθεια είναι πως η παρέα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Στα τελευταία έξι ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετράει πέντε ήττες και μόλις μία νίκη (κόντρα στη Μπράιτον).

Ομως μπορεί να ελπίζει για την ανατροπή. Εκτός του ότι ο Αργεντινός θα έχει στην διάθεση του τον Σον, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του, η Τότεναμ στο φετινό Champions League έχει σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της. Και στα πέντε ματς της...

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν δυο αγγλικοί «εμφύλιοι» στους τελικούς Champions League και Europa League προσφέρεται σε απόδοση 80,00 στο Pamestoixima.gr!

Πάμε για λονδρέζικο εμφύλιο στο Europa League

Οσο άσχημα τα πήγαν οι αγγλικές ομάδες στο Champions League, τόσο καλά τα πήγαν αυτές στο Europa League. Και όπως όλα δείχνουν όχι μόνο θα έχουμε αγγλικό εμφύλιο αλλά και λονδρέζικο.

Η Αρσεναλ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με την Βαλένθια, όχι μόνο βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το ματς αλλά και να πάρει και διαφορά τερμάτων με το τελικό 3-1.

Το Europa League είναι η διοργάνωση του Ουνάι Εμερι μιας και το έχει κατακτήσει 3 φορές με την Σεβίλλη. Και θέλει να το κάνει και με την Αρσεναλ, γιατί εκτός από έναν ευρωπαϊκό τίτλο θα είναι και το εισιτήριο που ψάχνει για να μπει στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Οσο για την Τσέλσι; Πήγε στην Γερμανία και στην έδρα της Αϊντραχτ και κατάφερε παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ να σκοράρει με τον Πέδρο και με το 1-1 να είναι το φαβορί στην ρεβάνς του Στάμφορντ Μπριτζ.

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν δυο αγγλικοί «εμφύλιοι» στους τελικούς Champions League και Europa League προσφέρεται σε απόδοση 80,00 στο Pamestoixima.gr!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα