Τι θέλει ο ΠΑΟΚ για να γλιτώσει έναν προκριματικό το καλοκαίρι

Τι θέλει ο ΠΑΟΚ για να γλιτώσει έναν προκριματικό το καλοκαίρι

Αντώνης Σαούλης
Τι θέλει ο ΠΑΟΚ για να γλιτώσει έναν προκριματικό το καλοκαίρι

bet365

Ο ΠΑΟΚ περιμένει την εξέλιξη του Champions League για να διαπιστώσει από ποιον προκριματικό γύρο θα ξεκινήσει. Τα αποτελέσματα των προημιτελικών μόνο θετικά δεν ήταν για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

100% Επιστροφή* χρημάτων Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η 15η θέση της Ελλάδας στο UEFA Country Ranking για την σεζόν που θα ξεκινήσει, στέλνει και τον πρωταθλητή της Super League στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Γράφουμε ΚΑΙ τον πρωταθλητή γιατί από την περσινή σεζόν, ο δεύτερος της βαθμολογίας έπρεπε να αποκλείσει τρεις αντιπάλους για να μπει στους ομίλους του Champions League.

Ομως υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα ο ΠΑΟΚ ο οποίος θα είναι ο πρωταθλητής να γλιτώσει έναν προκριματικό γύρο και να μπει κατευθείαν στην κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο. Μία πιθανότητα που θα ήταν... σιγουριά εάν Μάντσεστερ Σίτι και Γιουβέντους περνούσαν στα ημιτελικά. Ομως Τότεναμ και Αγιαξ αντίστοιχα απέκλεισαν τα φαβορί κι έτσι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει την εξέλιξη της διοργάνωσης για να μάθει τελικά πότε θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του πορεία.

Τι θα γινόταν αν πέρναγαν Σίτι-Γιουβέντους
Πριν φτάσουμε στο τι θέλει ο ΠΑΟΚ για να γλιτώσει έναν γύρο, να σας εξηγήσουμε για ποιο λόγο εάν Σίτι και Γιουβέντους πέρναγαν στην επομένη φάση ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ήταν σίγουρο στον 3ο προκριματικό γύρο. Με την τελική τετράδα να απαρτίζεται από Μπαρτσελόνα-Λιβέρπουλ-Σίτι-Γιουβέντους ο ΠΑΟΚ δε θα περίμενε ούτε τα ημιτελικά ούτε τον τελικό.

Κι αυτό γιατί και οι 4 ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο επόμενο Champions League μέσω των πρωταθλημάτων τους. Τώρα όμως;

Ελπίζει σε κατάκτηση από τον νικητή Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ
Τα φαβορί όμως δεν πέρασαν. Τότεναμ και Αγιαξ προκρίθηκαν και δεδομένα μία εκ των δύο θα προκριθεί στον τελικό της Μαδρίτης την 1η Ιουνίου. O Aγιαξ διεκδικεί το πρωτάθλημα με την Αϊντχόφεν (ισόβαθμοι) και η Τότεναμ ναι μεν είναι στην 3η θέση και άρα σε εξασφαλίζει την είσοδό της και στο επόμενο Champions League όμως έχει διαφορά μόλις 3 βαθμών από την 6η θέση!

Για να είναι σίγουρος ο ΠΑΟΚ ότι θα μπει στον τρίτο προκριματικό γύρο θα ήθελε κατάκτηση του Champions League από το ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ. Αμφότερες έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους και στην επόμενη διοργάνωση οπότε εάν το πάρει μία από τις δύο τότε αυτόματα ο ΠΑΟΚ κερδίζει έναν προκριματικό γύρο.

Τι σημαίνει 2ος προκριματικός γύρος
Είναι τόσο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να κερδίσει έναν προκριματικό γύρο; Προφανώς! Εκτός από το γεγονός ότι είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο για μια ελληνική ομάδα ν' αποκλείσει 3 ομάδες υπάρχει και το... ημερολογιακό κομμάτι.

Ο ΠΑΟΚ αν ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο θα κληθεί να παίζει από τις 23 Ιουλίου και κάθε εβδομάδα θα έχει κι ένα ματς. 30 Ιουλίου η ρεβάνς, 6 Αυγούστου το πρώτο ματς για τον 3ο γύρο, 13 Αυγούστου η ρεβάνς, 20 Αυγούστου πρώτο ματς playoff, 27 Αυγούστου η ρεβάνς.

Και φυσικά γλιτώνει και μια κλήρωση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια πρωταθλήτρια. Ναι, ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς εάν μπει στον δεύτερο προκριματικό γύρο και θα πετύχει ομάδες όπως η Ελσίνκι (πρωταθλήτρια Φινλανδίας), η Ντάνταλκ (πρωταθλήτρια Ιρλανδίας), η Σέριφ (πρωταθλήτρια Μολδαβίας). Ομως μπορεί να πέσει και στη Ρόζενμποργκ (πρωταθλήτρια Νορβηγίας).

Τι σημαίνει 3ος προκριματικός γύρος
Οπως γράψαμε εάν συμβεί αυτό (που μη γελιόμαστε είναι και το πιο πιθανό) ο ΠΑΟΚ αυτόματα γλιτώνει δύο εβδομάδες του δεύτερου προκριματικού και φυσικά έναν αντίπαλο.

Ομως το πιο πιθανό είναι στην κλήρωση να μπει στους αδύναμους. Οπως η ΑΕΚ. Κι ακριβώς εκεί θα πρέπει να ψάξει την υπέρβαση και να προκριθεί ώστε να έχει πιο ευνοϊκή κλήρωση για τα playoff.

Κι εξηγούμαστε...

Η ΑΕΚ ήταν στους ανίσχυρους στον 3ο προκριματικό γύρο και κληρώθηκε με την Σέλτικ. Η κλήρωση όμως για τα playoff έγινε πριν ξεκινήσει το συγκεκριμένο ζευγάρι και το ζευγάρι της ΑΕΚ μπήκε στους ισχυρούς εξαιτίας της βαθμολογίας της Σέλτικ με αποτέλεσμα να κληρωθεί με το ζευγάρι Μάλμε-Βίντι. Ετσι η ΑΕΚ αποκλείοντας την Σέλτικ της... πήρε την βαθμολογία και έπεσε με την Βίντι στα playoff.

Αυτό θα γίνει και φέτος. Ο ΠΑΟΚ πριν ξεκινήσει την πορεία του στον 3ο προκριματικό γύρο θα ξέρει τον αντίπαλό του για τα playoff. Για την ακρίβεια το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του εάν φυσικά κάνει την υπέρβαση και προκριθεί γιατί όπως γράψαμε κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στους ανίσχυρους.

Η κλήρωση για τα playoff θα γίνει στις 5 Αυγούστου και ο ΠΑΟΚ θα δίνει το πρώτο του παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό στις 6 Αυγούστου.

Πιθανοί αντίπαλοι
Μπορούμε να έχουμε μια εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους; Και ναι και όχι. Σίγουρα η μία πιθανή αντίπαλος θα είναι η πρωταθλήτρια Ολλανδίας. Αγιαξ ή Αϊντχόφεν (εκτός κι αν ο Αγιαξ το κατακτήσει το Champions League οπότε θα είναι η Αϊντχόφεν).

Οι άλλες 5 θα προκύψουν από ζευγάρια.

Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (εάν προκριθεί από τον δεύτερο προκριματικό), η Αστάνα (εάν προκριθεί επίσης), η Σέλτικ (η οποία καλείται να περάσει πρώτο και δεύτερο προκριματικό), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (εάν προκριθεί από τον δεύτερο προκριματικό) ή η Κοπεγχάγη (εάν προκριθεί επίσης).

Αυτές είναι οι πιθανές εάν κυλήσουν όλα φυσιολογικά στα πρωταθλήματα που οδεύουν προς το τέλος τους και αν φυσικά προκριθούν έναντι υποδεέστερων αντιπάλων στα προκριματικά. Καταλαβαίνετε πως εάν η ΜΠΑΤΕ για παράδειγμα αποκλειστεί τότε θα υπάρξει ακόμα πιο εύκολος αντίπαλος για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ωστόσο έχετε μια εικόνα για τον βαθμό δυσκολίας...

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ θέλει σίγουρα ν' αποφύγει τον εκπρόσωπο της Ολλανδίας. Οποιαδήποτε άλλη κλήρωση θα είναι τουλάχιστον εφικτή για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα