Σίτι και Γιουβέντους προκρίνονται και τα λένε στα ημιτελικά (infographics & polls)

Gazzetta team
Σίτι και Γιουβέντους προκρίνονται και τα λένε στα ημιτελικά (infographics & polls)

bet365

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει το ρόστερ και την ποιότητα για να γυρίσει το εις βάρος της 1-0 κόντρα σε μια Τότεναμ με πολλές απουσίες. Με την εμπειρία της η Γιουβέντους είναι το φαβορί με αντίπαλο τον Αγιαξ.

Είναι η μοναδική ομάδα που όχι μόνο μπορεί να κάνει το treble, αλλά στο τέλος της σεζόν να κατακτήσει τέσσερα τρόπαια! Ναι, η Μάνστεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα διεκδικεί το πρωτάθλημα, είναι μέσα στο Κύπελλο και Λιγκ Καπ Αγγλίας και φυσικά παραμένει στο Champions League.

Κι εκεί τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι για τους «citizens». Μετά το τέλος του πρώτα αγώνα στο Λονδίνο ο Πεπ είδε την ομάδα του όχι μόνο να μην δημιουργεί, αλλά στο τέλος να γνωρίζει και την ήττα με 1-0 μιας και η Τότεναμ βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Σον. Παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του αγώνα ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο είδε τον Χάρι Κέιν να τραυματίζεται και οδεύει προς τ' αποδυτήρια (αργότερα έγινε γνωστό ότι χάνει την σεζόν) αλλά και τον Ντέλε Αλι, η ομάδα του πήρε τη νίκη.

Είναι αρκετή όμως; H Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League σε 17 ματς στο γήπεδό της έχει 16 νίκες και μόλις μία ήττα (αυτή από την Κρίσταλ Πάλας τον Δεκέμβριο). Από τις 16 νίκες της μόνο στις τρεις δεν είχε διαφορά δύο τερμάτων! Στα υπόλοιπα 13 ματς οι παίκτες του Πεπ νίκησαν με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Κάτι το οποίο ψάχνει και κόντρα στην Τότεναμ για να προκριθεί στην ημιτελική φάση μετά το 1-0 του Λονδίνου.

Κι αν θέλετε να μεγαλώσετε την σύγκριση, τότε σας ενημερώνουμε ότι στα συνολικά 26 ματς που έχει δώσει η Σίτι εντός έδρας μετρά 24 νίκες και μόλις δύο ήττες! Αυτή από την Κρίσταλ Πάλας όπως γράψαμε κι άλλη μία από την Λιόν (με 2-1) για τους ομίλους του Champions League. Τα «ρομπότ» του Πεπ Γκουαρδιόλα «ισοπεδώνουν» κάθε αντίπαλο και νιώθουν πιο άνετα στο γήπεδό τους.

Δεδομένα θέλουν να συνεχίσουν στο Champions League οι «citizens» και θα έχουν απέναντί τους ένα εξαιρετικό σύνολο το οποίο όμως δεν θα έχει τον ηγέτη της μιας και ο Χάρι Κέιν θα μείνει στα πιτς μέχρι το τέλος της σεζόν.

Γιουβέντους και Κριστιάνο «καθαρίζουν» την πρόκριση
Eμπειρία ή νιάτα; Με τον Αγιαξ να έχει πάει στο Μπερναμπέου με το εις βάρος του σκορ (2-1) και να φεύγει θριαμβευτής από τη Μαδρίτη έχοντας νικήσει με τεσσάρα δεν μπορείς να τον υποτιμήσεις. Ούτε ως ομάδα, ούτε ως μονάδες. Οι Ολλανδοί επέστρεψαν για τα καλά στο Champions League, στο πρώτο ματς κόντρα στην Γιουβέντους θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τη νίκη.

Ομως πήγαν στην Ρεάλ που δεν είχε Κριστιάνο στην φάση των 16. Τώρα θα πάνε στην Γιουβέντους που έχει Κριστιάνο. Ο mr. Champions League σκοραρε και στο Αμστερνταμ, ο Αλέγκρι του κάνει ειδική διαχείριση (δεν επαιξε στο ματς πρωταθλήματος με την Σπαλ) και η Γιουβέντους δεν δείχνει τόσο εύθραυστη όσο η Ρεάλ Μαδρίτης.

Για την ακρίβεια η Γιουβέντους δείχνει ισχυρή ειδικά μέσα στο γήπεδό της. Φέτος έχει χάσει μόνο από την Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις! Ο Αγιαξ για να προκριθεί πρέπει να ψάξει τη νίκη μέσα στο Τορίνο ή ισοπαλία μεγαλύτερη από το 1-1 του πρώτου αγώνα. Μπορεί; Δύσκολο. Η ομάδα του Αλέγκρι ξέρει πως ν' αμυνθεί (αλίμονο δηλαδή) και μπροστά ξέρει πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να κάνει την δουλειά.

Ο Πορτογάλος την έκανε κόντρα στην Ατλέτικο σημειώνοντας χατ-τρικ και ανέτρεψε μόνος του το 2-0 του πρώτου αγώνα για να προκριθεί η Γιουβέντους στα προημιτελικά. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και τώρα μιας και ο άνθρωπος ο οποίος έχει σκοράρει 41 φορές από την προημιτελική φάση και μετά στο Champions League! 41 γκολ σε προημιτελικά, ημιτελικά και τελικούς!

Αγγλοι και Ιταλοί είναι τα φαβορί για να προκριθούν στην ημιτελική φάση. Και το Pamestoixima.gr προσφέρει την πρόκριση της Γιουβέντους και της Μάντσεστερ Σίτι με απόδοση 2,35!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα