Το Γιουρόπα φέρνει κατά 50% Άγιαξ ή Άϊντχοβεν για τον Ολυμπιακό!

Το Γιουρόπα φέρνει κατά 50% Άγιαξ ή Άϊντχοβεν για τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα νέα δεδομένα για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Τώρα που ο Ολυμπιακός έχει και μαθηματικά εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση κι άρα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, να γράψω δύο πράγματα για την κλήρωση που θα έχει η εδώ και πάνω από 15 χρόνια μακράν καλύτερη ελληνική ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης.

Κανονικά, ο Ολυμπιακός στις 18 Ιουνίου που θα γίνει η κλήρωση του β΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει τρεις υποψήφιους αντιπάλους. Γιατί θα είναι από τη μία οι ισχυροί (Άγιαξ η, Άϊντχοβεν, Βασιλεία κι Ολυμπιακός) κι από την άλλη οι μη ισχυροί (Βικτόρια Πλιζέν, Γαλατασαράϊ και Λάσκ Λιντς). Άρα, ο Ολυμπιακός θα κληρωθεί είτε με τη δευτεραθλήτρια Τσεχίας, είτε με τη δευτεραθλήτρια Τουρκίας, είτε με τη δευτεραθλήτρια Αυστρίας.

Βεβαίως, τα πρωταθλήματα ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά αυτές οι ομάδες είναι οι πιθανότερες δευτεραθλήτριες στις χώρες τους, αφού η Πλιζέν είναι εφτά πόντους πίσω από την Σλάβια Πράγας και οκτώ πάνω από την Σπάρτα Πράγας, η Γαλατά είναι έξι πόντους πίσω από την Μπασάκσεχιρ και πέντε πάνω από την Μπεσικτάς και η Λασκ είναι 12 βαθμούς πίσω από τη Σάλτσμπουργκ και 15 πάνω από την Στουρμ Γκρατς.

Όμως, τα χθεσινά πρώτα προημιτελικά παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, έρχονται να διαμορφώσουν μία άλλη πραγματικότητα για την κλήρωση του προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό η ομάδα που θα κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, να έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από το πρωτάθλημα της.

Βλέπετε, αυτή την στιγμή η Τσέλσι (νικήτρια χθες 1-0 εκτός έδρας της Σλάβια) είναι σε ζώνη Τσάμπιονς Λιγκ στο αγγλικό πρωτάθλημα, η δε Άρσεναλ (νικήτρια 2-0 εντός έδρας της Νάπολι) είναι ένα μόλις πόντο πίσω. Η Μπενφίκα (νικήτρια 4-2 εντός έδρας της Φρανκφούρτης) είναι στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος, μαζί με την Πόρτο. Και η Βαλένθια (νικήτρια 3-1 εκτός έδρας της Βιγιαρεάλ) είναι μεν τέσσερις πόντους μακριά από τη ζώνη Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το ισπανικό πρωτάθλημα έχει ακόμη εφτά αγωνιστικές και η πρώτη ομάδα στην ζώνη Τσάμπιονς Λιγκ είναι η μικρομεσαία Χετάφε.

Οι πιθανότητες λοιπόν λένε ότι αυτός που θα πάρει το Γιουρόπα Λιγκ θα έχει πάρει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ από το πρωτάθλημα του-να θυμίσω ότι και εκπλήξεις να υπάρξουν στις ρεβάνς, οι Νάπολι, Σλάβια και Φρανκφούρτη κι αυτές βγαίνουν στο Τσάμπιονς Λιγκ από τα πρωταθλήματα τους. Τι θα σημάνει μία τέτοια εξέλιξη; Πολύ απλά, ότι στον β΄προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα μπουν στην κλήρωση έξι ομάδες αλλά τέσσερις, αφού θα ωφεληθούν Γαλατά και Λασκ, πηγαίνοντας απευθείας στον γ΄ προκριματικό γύρο!

Από εκεί και πέρα, θα περιμένουμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, όπου ισοβαθμούν Άγιαξ και Άϊντχοβεν! Αν το πάρει η Άϊντχοβεν θα είναι στην κλήρωση ισχυροί ο (δευτεραθλητής) Άγιαξ και η Βασιλεία και μη ισχυροί ο Ολυμπιακός και η Πλιζέν! Αρα, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον φοβερό και τρομερό φέτος Άγιαξ η, (αν είναι πιο τυχερός όπως το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο ΠΑΟΚ) με την Βασιλεία! Αν το πάρει το πρωτάθλημα Ολλανδίας ο Άγιαξ, τότε ισχυροί στην κλήρωση θα είναι η Βασιλεία κι ο Ολυμπιακός και μη ισχυροί η Άϊντχοβεν και η Πλιζέν! Άρα, ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Άϊντχοβεν η, την Πλιζέν.

Κοινώς, είτε το πάρει ο Άγιαξ, είτε η Άϊντχοβεν, ο Ολυμπιακός θα έχει 50% πιθανότητες να πέσει με την όποια δευτεραθλήτρια Ολλανδίας! Θεωρητικά, μπορεί μάλιστα κάποιος να πει ότι τον Ολυμπιακό τον βολεύει να πάρει τον τίτλο στην Ολλανδία ο Άγιαξ, γιατί η εικόνα του φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ παραπέμπει σε αντίπαλο που δεν είναι για τα δόντια του Ολυμπιακού. Αλλά και η Άϊντχοβεν είναι μία σπουδαία ομάδα, ξεκάθαρα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ-άλλωστε μέσα στην τετραετία έχει παίξει τρεις φορές στους ομίλους της διοργάνωσης…

Πάντα θεωρητικά, λες ότι συμφέρει τον Ολυμπιακό να το πάρει ο Άγιαξ και για ένα ακόμη λόγο-γιατί έτσι το άλλο 50% θα είναι να κληρωθεί ο Ολυμπιακός με την Πλιζέν παρά με την πιο έμπειρη στο Τσάμπιονς Λιγκ Βασιλεία. Αλλά νομίζω ότι επί της ουσίας η λέξη «θεωρητικά» καλύπτει τα πάντα. Διότι, π.χ. η Βασιλεία από πέρσι μόνο στα καλύτερα της δεν είναι, όπως την είδαμε και κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο δε Ολυμπιακός παραδοσιακά περνάει τις ομάδες από την Ελβετία. Αντίθετα, με ομάδες από την Τσεχία δεν έχει παίξει ποτέ (!), η δε Πλίζεν φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ μάζεψε εφτά πόντους σε όμιλο με Ρεάλ, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πέρσι έφτασε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ…

Η ουσία είναι μία: αν ο Ολυμπιακός δεν είναι άριστα προετοιμασμένος για τα παιχνίδια του στις 23-24 και 30-31 Ιουλίου ανεξαρτήτως κλήρωσης, δεν θα έχει καμία τύχη να περάσει. Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη από πλευράς ρόστερ τον Ιούνιο κι όχι να τρέχει για μεταγραφές μέσα στον Ιούλιο.

Άσχετο: Ταινία για σήμερα, Secret Scripture (16.45) στην CosmoteCinema 1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.