Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

bet365

Ο Αγουέρο έχασε πέναλτι για τη Σίτι, ο Κορεάτης Σον βρήκε δίχτυα για την Τότεναμ και με το 1-0 μετέτρεψε σε... κανονικό πόλεμο πρόκρισης τη ρεβάνς της άλλης εβδομάδας!

Πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έβλεπε τα όνειρα του για Champions League να σβήνουν στα... πόδια της Λίβερπουλ, η οποία απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι. Ενα χρόνο μετά, ο Καταλανός τεχνικός στοχεύει σε όλες τις κούπες με τους Citizens αλλά βλέπει ότι τα όνειρα του για το Champions μπορεί να μετατραπεί ξανά σε εφιάλτη λόγω μιας αγγλικής ομάδας. Της Τότεναμ, η οποία στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι στο νέο γήπεδο της, επέζησε από εκτέλεση πέναλτι του Αγουέρο, δεν γονάτισε όταν έχασε με τραυματισμό τον Κέιν και τελικά πανηγύρισε με το γκολ του Σον, ο οποίος βάζει τους Spurs σε θέση οδηγούν ενόψει της ρεβάνς στο Μάντσεστερ σε οκτώ μέρες...

Και να σκεφτεί κανείς ότι το ματς θα μπορούσε να "στρώσει" από πολύ νωρίς για τη Σίτι και συγκεκριμένα από το 11', όταν μέσω VAR ο Κάιπερς υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ στο σουτ του Στέρλινγκ. Ο Γιορίς, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Αγουέρο και κράτησε το 0-0, το οποίο θα μπορούσε να γίνει 1-0 στο 24': Ο Εντερσον, όμως, απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Κέιν. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο έφυγε χωρίς γκολ, με τις δύο ομάδες να έχουν σχετικά καλό ρυθμό αλλά όχι και καλές φάσεις. Κάτι που άλλαξε στο β' μέρος... Η Τότεναμ μπορεί να έχασε στο 58' τον Κέιν με τραυματισμό αλλά δεν πτοήθηκε και με μπροστάρη τον Σον, ή και τον ορεξάτο Λούκας Μόουρα, έψαχνε το γκολ.

Και το βρήκε, τελικά, στο 78', όταν ο Σον κράτησε την μπάλα εντός γηπέδου, γύρισε και νίκησε από τον κοντά τον Εντερσον για το 1-0. Σκορ που δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην Τότεναμ, η οποία έχει προκριθεί και στις εννιά προηγούμενες ευρωπαϊκές περιπτώσεις που νίκησε στο πρώτο ματς. αν και στη ρεβάνς θα πρέπει να αναμένουμε ότι η Σίτι θα τα δώσει... όλα για όλα. Και ο Γκουαρδιόλα, λογικά, θα κάνει πιο νωρίς τις αλλαγές του...

* Ο Σον έχει βάλει σε 40 εμφανίσεις φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, όσα γκολ (18) έβαλε σε όλη την περσινή σεζόν.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς (81' Γουανιάμα), Ερικσεν, Ντέλε Αλι (87' Γιορέντε), Σον, Κέιν (58' Λούκας Μόουρα).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Οταμέντι, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Νταβίντ Σίλβα (89' Ντε Μπρόινε), Μαχρέζ (89' Σανέ), Στέρλινγκ, Αγουέρο (71' Γκαμπριέλ Ζέσους).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα