«H Γιουβέντους χαλάει το παιχνίδι του αντιπάλου, αλλά ο Άγιαξ βγαίνει γρήγορα στην κόντρα»

«H Γιουβέντους χαλάει το παιχνίδι του αντιπάλου, αλλά ο Άγιαξ βγαίνει γρήγορα στην κόντρα»

bet365

O παλαίμαχος εξτρέμ του Άγιαξ Μπράιαν Ρόι μίλησε στο gazzetta.gr για την αποψινή αναμέτρηση του «Αίαντα« κόντρα στην Γιουβέντους στα προημιτελικά του Champions League εξηγώντας τι πρέπει να να κάνουν οι Ολλανδοί για να ελπίζουν σε πρόκριση.

Ο Μπράιαν Ρόι στις αρχές τις δεκαετίας του '90 θεωρούνταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Φόρεσε τη φανέλα του Άγιαξ σε ηλικία 18 ετών το 1988 και στην τετραετία που έμεινε στο Άμστερνταμ κατέγραψε 126 συμμετοχές σκοράροντας 17 τέρματα.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Φότζια, Νότιγχαμ, Φόρεστ, Χέρτα και Μπρέντα, ενώ ως προπονητής εργάστηκε στα τμήματα υποδομής του ολλανδικού συλλόγου.

Ο Μπράιαν Ρόι κατέθεσε την άποψη του στο gazzetta.gr για το αποψινό ματς ανάμεσα σε Άγιαξ και Γιουβέντους για τα προημιτελικά του Champions League.

Όπως κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, έτσι και απέναντι στην «Γηραιά Κυρία», ο «Αίαντας» προβάλει ως το απόλυτο αουτσάιντερ.

«Είναι μια μονομαχία με ξεκάθαρο φαβορί, ανάμεσα σε μια ομάδα που προσπαθεί να αναπτυχθεί και μια ομάδα που έχει φτιαχτεί για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Η Γιουβέντους έχει δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο που δεν επιτρέπει στον αντίπαλο της να κάνει παιχνίδι. Προσπαθεί και συνήθως το καταφέρνει να χαλάει το παιχνίδι των αντίπαλων της, οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τον Άγιαξ».

Σύμφωνα με τον παλαίμαχο εξτρέμ, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ για να ελπίζει σε πρόκριση θα πρέπει σε πρώτη φάση να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία της.

«Για να έχει ελπίδες πρόκρισης ο Άγιαξ θα πρέπει να μην δεχθεί γκολ στο Άμστερνταμ, αυτός θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος του. Εάν τα καταφέρει τότε μπορεί να ελπίζει στη ρεβάνς. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι δύσκολα».

Ο Μπράιαν Ρόι κάνει λόγο για μια χρυσή γενιά ποδοσφαιριστών που γνωρίζουν τον ρόλο τους στο γήπεδο.

«Ο Άγιαξ έχει στο δυναμικό του ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γνωρίζουν τον ρόλο τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μπορούν να αφήσουν την σφραγίδα τους. Παίκτες όπως οι Ντε Γιονγκ, Τάντιτς και Ντε Λιχτ μπορούν να κάνουν την διαφορά. Υπάρχουν επίσης οι Μαζραουί και Μπλιντ. Τους περισσότερους τους είχα στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και είμαι ευτυχής που εξελίχθηκαν βάσει των δυνατοτήτων τους. Είναι απολαυστικό να βλέπεις τον Άγιαξ, ωστόσο επειδή στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για το ματς της χρονιάς θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός απέναντι σε μια τόσο έμπειρη ομάδα που διεκδικεί το τρόπαιο.

Ο παλαίμαχος Ολλανδός διεθνής εξτρέμ αναφέρθηκε στον παράγοντα Ρονάλντο, αλλά και στους Κιελίνι-Μπονούτσι.

«Όταν υπάρχει ο Ρονάλντο στο γήπεδο, τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ανά πάσα στιγμή ο Κριστιάνο μπορεί να σκοράρει. Η άμυνα του Άγιαξ θα έχει δύσκολο έργο αλλά ποντάρω στην ταχύτητα με την οποία μπορεί να βγει στην κόντρα. Είναι εξαιρετικός σε αυτό ο Άγιαξ. Εκτός από τον Ρονάλντο βέβαια υπάρχει ο Κιελίνι με τον Μπονούτσι, οι οποίοι συνθέτουν το πιο δυνατό αμυντικό δίδυμο στην Ευρώπη».

Ο 49χρονος Ρόι έχρισε παράλληλα ως φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Champions League τις Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα.

«Θα έλεγα πως ένα κλικ πιο πάνω από τους υπόλοιπους διεκδικητές βρίσκονται οι Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα. Από κοντά είναι και η Γιουβέντους που θα πρέπει όμως να το αποδείξει πρώτα αποκλείοντας τον Άγιαξ. Βέβαια στο Champions League έχουμε δει πολλές εκπλήξεις και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα