Δέκα... με τόνο ο Μανέ! (vids)

Δέκα... με τόνο ο Μανέ! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Δέκα... με τόνο ο Μανέ! (vids)

bet365

Αν η Λίβερπουλ σκοράρει, ο Σαντιό Μανέ σίγουρα θα έχει βάλει το... χεράκι του. Το τελευταίο δίμηνο, ο Σενεγαλέζος επιθετικός βρίσκεται στα καλύτερά του και στο Μόναχο έκανε ό,τι έπρεπε για να στείλει τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Champions League.

Ο φορ των «κόκκινων», το βράδυ της Τετάρτης, έμοιαζε να... παίρνει εκδίκηση για την εμφάνισή του στο πρώτο ματς απέναντι στη Μπάγερν στο «Άνφιλντ», εκεί όπου στις λιγοστές καλές του στιγμές απέτυχε να τελειώσει τις φάσεις αποτελεσματικά και το 0-0 έστειλε την ομάδα του Κλοπ στο Μόναχο δίχως αβαντάζ απέναντι στους Βαυαρούς.

Στην Allianz Arena, ο Μανέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δυο φορές και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια στο Champions League φτάνοντας στα 7 γκολ μακριά από το «Άνφιλντ».

Παράλληλα, έφτασε στα 10 γκολ στα τελευταία 10 παιχνίδια (!), αφού, στα μοναδικά ματς που δεν έχει καταφέρει να σκοράρει, είναι αυτά που ολοκληρώθηκαν δίχως σκορ για τους «κόκκινους» μέσα στο τελευταίο δίμηνο!

Ο Μανέ, πέτυχε από ένα γκολ στις απανωτές αναμετρήσεις με τις Κρίσταλ Πάλας (4-3), Λέστερ (1-1), Γουέστ Χαμ (1-1) και Μπόρνμουθ (3-0), έκανε ένα διάλειμμα στις ισοπαλίες δίχως τέρματα με Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βρήκε πρόσφορο έδαφος για δυο γκολ στο 5-0 επί της Γουότφορντ και «σίγησε» ξανά στο ντέρμπι του «Γκούντισον Παρκ» που ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Απέναντι σε Μπέρνλι, το περασμένο Σάββατο και τη ρεβάνς με τους Βαυαρούς, σκόραρε από δυο φορές και έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές του επιδόσεις μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες...

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έναρξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ο Σαντιό Μανέ έχει σκοράρει σε κάθε φάση της διοργάνωσης, κάνοντας κύκλο, αφού πορεύεται όπως και πέρυσι, με την πρόκριση της Λίβερπουλ στη φάση των «8» και... ό,τι περισσότερο παρουσιαστεί, προφανώς και θα είναι ευπρόσδεκτο για τους περσινούς φιναλίστ του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού.

Επιπλέον, από την περασμένη σεζόν και τη στιγμή που ξεκίνησε να σκοράρει από τα γκρουπ του Champions League, τα 6 από τα τελευταία 7 του γκολ στο τουρνουά, έχουν έρθει σε παιχνίδια νοκ-άουτ, με μοναδική εξαίρεση το ένα τέρμα στο 4-0 επί του Ερυθρού Αστέρα στο «Άνφιλντ» στον φετινό όμιλο...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα