Τότεναμ - Ντόρτμουντ 3-0

Gazzetta team
Τότεναμ - Ντόρτμουντ 3-0

bet365

Σον και Βερτόνγκεν έκαναν άνω - κάτω την άμυνα της Ντόρτμουντ, η Τότεναμ επικράτησε 3-0 χάρη στο απίθανο β' μέρος και βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Λάτσιο - Σεβίλλη με αξεπέραστο Live στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Κέιν και Αλι εκτός πλάνων, αλλά ο Σον μπήκε στα παπούτσια τους και με 11 γκολ και 5 ασίστ στα 12 τελευταία ματς οδηγεί την Τότεναμ στον δρόμο των επιτυχιών! Οι Σπερς με κορυφαίο τον Νοτιοκορεάτη, αλλά και τον Βερτόνγκεν (γκολ, ασίστ) διέλυσαν με 3-0 την Ντόρτμουντ στο Λονδίνο κι έκαναν τεράστιο βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League. Μάλιστα, οι Σπερς έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που κερδίζει εντός έδρας σε νοκ άουτ ματς του Champions League από τη σεζόν 2010-11 (Η Γιουνάιτεντ τη Σάλκε)

Η Τότεναμ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 7ο λεπτό απείλησε τη Ντόρτμουντ, αλλά το σουτ του Λούκας πέρασε μόλις άουτ. Η Ντόρτμουντ αντέδρασε σωστά, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και η πίεση έφερε αποτελέσματα. Ετσι, στο 15' από γκάφα του Φόιθ, ο Πούλισιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Γιορίς. Η Ντόρτμουντ έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη εστία, ενώ όταν έβρισκε χώρους επιχειρούσε σουτ, αλλά τόσο στο 20' όσο και στο 35' Βίτσελ, Ντιλέινι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η Τότεναμ αδυνατούσε να βρει λύσεις, η φιλοξενούμενη είχε πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε και αν ήταν πιο τυχερή θα μπορούσε να πάει στο ημίχρονο με γκολ. Στο 45' ο Ζακαντού πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γιορίς με απίθανη επέμβαση κράτησε το μηδέν!

Απίθανο 45λεπτο των Σπερς
Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Ποκετίνο, αφού στο 47΄οι Σπερς άνοιξαν το σκορ. Γκάφα του Χακίμι, οσέντρα του Βερτόνγκεν, ο Ζακαντού ήταν... αλλού και ο Σον εύκολα πέτυχε το γκολ στην πρώτη προσπάθεια εντός στόχου της ομάδας τους. Ηταν το 9ο γκολ του Νοτιοκορεάτη απέναντι στη Ντόρτμουντ, περισσότερα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην καριέρα του.

Οι Λονδρέζοι ήταν εξαιρετικοί, έβγαλαν ενέργεια, πίεσαν ψηλά και ανάγκαζαν τους Βεστφαλούς στο εύκολο λάθος. Στο πρώτο 20λεπτο οι Σπερς είχαν δέκα τελικές προσπάθειες, με τον Ζακαντού στο 60' να σώζει στην προσπάθεια του Ερικσεν. Η Τότεναμ είχε τον απόλυτο έλεγχο, κυκλοφορούσε ιδανικά τη μπάλα και στο 76' πλησίασε το γκολ, αλλά η σουτάρα του Λούκας βρήκε στην πλάτη του Ντιλέινι. Ο Φαβρ δε θέλησε να ρισκάρει στο τελευταίο τέταρτο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν και στο 83' χτύπησαν για δεύτερη φορά. Ο Οριέ έκανε τη σέντρα, ο Χακίμι υπέπεσε σε ακόμα ένα λάθος και ο Βερτόνγκεν με άψογο τελείωμα πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League. Η Ντόρτμουντ πλήρωσε την παθητική της στάση και ο Γιορέντε ήρθε να της κόψει τις ελπίδες πρόκρισης στο 86ο λεπτό. Ο Ισπανός μπήκε στο 84' και δυο λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το 3-0, όταν από κόρνερ του Ερικσεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. H Nτόρτμουντ έκανε μόλις μια φάση στην επανάληψη, με το σουτ του Γκερέιρο να περνά άουτ...

Tότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Φόιτ, Βερτόνγκεν, Γουίνκς, Σισοκό (90' Γουανιάμα), Ερικσεν, Λούκας (84' Γιορέντε), Σον (90' Λαμέλα)

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Χακίμι, Ζαγκαντού (77' Σμέλτσερ), Τοπράκ, Ντιαλό, Βίτσελ, Νταούντ, Ντιλέινι, Σάντσο (88' Γκερέιρο), Γκέτσε, Πούλισιτς (88' Πούλισιτς)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα