Επιτροπή παρακολούθησης: «Δεν έχουμε παράσχει πληροφορίες για πιθανή τιμωρία της ΑΕΚ»

Επιτροπή παρακολούθησης: «Δεν έχουμε παράσχει πληροφορίες για πιθανή τιμωρία της ΑΕΚ»

Gazzetta team
Επιτροπή παρακολούθησης: «Δεν έχουμε παράσχει πληροφορίες για πιθανή τιμωρία της ΑΕΚ»

bet365

Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της πιθανής τιμωρίας της ΑΕΚ από την Ευρώπη, με την οποία ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για διαρροές και πως δεν έχει παράσχει και δεν θα παράσχει πληροφορία για έκβαση πειθαρχικού παραπτώματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFΑ μέσω αυτού του δελτίου τύπου επιθυμεί να εκφράσει την ανησυχία της για ορισμένα άρθρα που εμφανίστηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψη στην Ελλάδα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα της κατάστασης και να είναι σε θέση να παρέχουν ολοκληρωμένες εκθέσεις στη FIFA και την UEFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης, υπεύθυνη για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που έχει ορίσει η FIFA, έχουν επίσης το δικαίωμα να συναντούν τους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς φορείς.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Παρακολούθησης επιθυμεί να διευκρινίσει ότι:

- δεν έχει παράσχει, ούτε σχολιάσει καμία πληροφορία σχετικά με την πιθανή έκβαση των πειθαρχικών διαδικασιών, που διαχειρίζονται τα όργανα της UEFA για την άσκηση της Δικαιοσύνης, τα οποία είναι ανεξάρτητα όργανα.

- ποτέ δεν έχει παράσχει και ποτέ δεν θα παράσχει στήριξη σε υποψήφιο ή υποψήφιους για οποιαδήποτε θέση εντός των ελληνικών ποδοσφαιρικών φορέων, όπως στην περίπτωση που επικαλούνται πρόσφατα τα ελληνικά ΜΜΕ, για την προεδρία της Ελληνικής Superleague.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης καλεί τους υπεύθυνους για τις λανθασμένες διαρροές και τους ισχυρισμούς στα ελληνικά ΜΜΕ να αναλάβουν την ευθύνη για τις ενέργειές τους.

Σύμφωνα με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες της, η επιτροπή παρακολούθησης θα συνεχίσει ανεμπόδιστα, μεταξύ άλλων, να παρακολουθεί τη συνολική κατάσταση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αναφέρει αναλόγως στην FIFA και την UEFA.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα