«Ο αθλητισμός βγάζει συναίσθημα και στην LG θεωρούμε ότι είναι ωραίο να συμμετέχεις σε αυτό»

Δημήτρης Βέργος
«Ο αθλητισμός βγάζει συναίσθημα και στην LG θεωρούμε ότι είναι ωραίο να συμμετέχεις σε αυτό»

bet365

Το gazzetta.gr συνάντησε την Corporate & Business Units Marketing Manager της LG Ελλάδας, Τζώρτζια Σταυροπούλου, η οποία μίλησε για τη στήριξη της εταιρίας στον ελληνικό αθλητισμό, για τα προγράμματα που «τρέχουν», καθώς και για τη σημασία της συμμετοχής των νέων στις αθλητικές δραστηριότητες.

Η LG αποτελεί μία εταιρία που στηρίζει ενεργά και με μεγάλη διάθεση τον αθλητισμό στη χώρα μας. Κάνοντας πράξη το σήμα κατατεθέν της εταιρίας, το «Life’s Good», η LG θεωρεί ότι αξίζει κανείς να συμμετέχει στις δράσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό και γι’ αυτόν τον λόγο λαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες που θα φέρουν τα νέα παιδιά κοντά σε αυτόν, δίνοντας τους κίνητρο να γεμίσουν με τις αξίες και τα ιδανικά που ο αθλητισμός πρεσβεύει.

Η LG «τρέχει» διάφορα αθλητικά δρώμενα στην Ελλάδα, όπως το πρόγραμμα «LG Αθλητές του Αύριο», το οποίο συνεχίζει εφέτος για τρίτη χρονιά, προσφέροντας τη δυνατότητα σε παιδιά από 2 ως 17 ετών να αθληθούν, αναδεικνύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του αθλητισμού. Παράλληλα η LG στηρίζει διάφορα άλλα αθλητικά προγράμματα, μέσω των οποίων τα νέα παιδιά έρχονται σε επαφή είτε με καταξιωμένους αθλητές, είτε με νέους στον χώρο, αποκτώντας έτσι τα κατάλληλα ερεθίσματα για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ενεργά.

Το gazzetta.gr συνάντησε την Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager της LG Ελλάδας, στα φιλόξενα γραφεία της LG. Η κυρία Σταυροπούλου αναφέρθηκε στην ενασχόληση της εταιρίας με τον ελληνικό αθλητισμό, τους στόχους που υπάρχουν και την ανταπόκριση από την πλευρά των νέων σε αυτά τα προγράμματα. Η κυρία Σταυροπούλου επισήμανε την αξία της συμμετοχής στον αθλητισμό καθώς και τη σημασία της υποστήριξής του, ενώ μίλησε και για τις νέες αθλητικές συνεργασίες της LG, αλλά και για τους στόχους που υπάρχουν στο προσεχές μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Corporate & Business Units Marketing Manager της LG Ελλάδας, Τζώρτζια Σταυροπούλου στο gazzetta.gr:

Γιατί αποφάσισε η LG τη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού;

Στην Ελλάδα ο αθλητισμός αποτελεί, και ανέκαθεν αποτελούσε, ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας και κοινωνίας. Πρόκειται για κοινό σημείο αναφοράς για πάρα πολλούς ανθρώπους και ιδανικός δίαυλος προκειμένου να μεταφέρουμε τα μηνύματα και τις αξίες που πρεσβεύουμε. Εμείς εδώ στην LG πιστεύουμε ότι «Είναι Ωραίο να Συμμετέχεις» στην κοινωνία, στα πολιτιστικά δρώμενα και φυσικά στον αθλητισμό. Αυτό αποτέλεσε για εμάς το έναυσμα για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «LG Αθλητές του Αύριο» μέσω του οποίου στηρίζουμε την ενεργό συμμετοχή και τον ενεργό τρόπο ζωής νέων παιδιών και εφήβων.

Ο χώρος του αθλητισμού έχει έντονο το στοιχείο του συναισθήματος και ως LG επιθυμούσαμε πέρα από τις παράπλευρες αξίες που προκύπτουν από τις χορηγίες, το πεδίο δραστηριοποίησής μας να μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα και να συνάδει τόσο με τη φιλοσοφία μας «Life is Good» όσο και με την ΕΚΕ πλατφόρμα μας «Είναι ωραίο να συμμετέχεις».

Για σας τι προέχει; Ο πρωταθλητισμός ή η παρότρυνση προς τους Έλληνες για την ένταξη της άσκησης στην καθημερινή ζωής και την υιοθέτηση ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής;

Μέσα από την αξιοποίηση της δύναμης του αθλητισμού, στόχος μας είναι να μεταδώσουμε τη χαρά της συμμετοχής, να εμπνεύσουμε και να καθοδηγήσουμε τους νέους να υιοθετήσουν έναν δραστήριο τρόπο ζωής, να συνεχίσουν να αθλούνται και να βελτιώνονται τόσο ως αθλητές αλλά και να εξελίσσονται ως προσωπικότητες. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι κάτι που έρχεται εύκολα. Απαιτεί μέγιστη θέληση, προσπάθεια, εντατική προπόνηση και εφόδια από κατάλληλους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν και θα σε εμπνεύσουν. Εδώ έρχεται η LG με το πρόγραμμα «LG Αθλητές του Αύριο» για να δώσει στους νέους που το επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό τα κατάλληλα εφόδια και ευκαιρίες για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Πείτε μας μερικά λόγια για το πρόγραμμα ‘LG Αθλητές του Αύριο’ και ποιους αθλητές στηρίζει.

Το πρόγραμμα ΕΚΕ της LG ‘LG Αθλητές του Αύριο’ είναι ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και έφηβους, έως και 17 χρονών, που αγαπούν την άθληση. Είναι ένα πρόγραμμα που εμπεριέχει ενέργειες τόσο με κοινωνικό όσο και αθλητικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι αναδείξουμε τη νέα γενιά αθλητών και να προσφέρουμε ευκαιρίες μάθησης και άθλησης. Αξιοποιώντας διαφορετικές πρακτικές όπως οι αθλητικές υποτροφίες, τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν να αθλούνται και να βελτιώνονται. Παράλληλα, στοχεύουμε να φέρνουμε τα νέα παιδιά σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές-μέντορες που θα τους εμπνεύσουν, θα μεταδώσουν γνώση και θα τους ενθαρρύνουν να συνεχίζουν με περισσότερη θέληση και πάθος με το άθλημα που αγαπούν.

Εκτός από το πρόγραμμα ‘LG Αθλητές του Αύριο’ στηρίζετε και διοργανώσεις με μεγάλη συμμετοχή του απλού κόσμου;

Συμμετέχουμε ενεργά σε αθλητικές διοργανώσεις και πρωτοβουλίες με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς αφουγκραζόμαστε την αξία της συμμετοχής, του δραστήριου τρόπου ζωής, της καλλιέργειας του σώματος και του πνεύματος. Επιδιώκουμε μέσα από τις δράσεις μας να δημιουργήσουμε μία ουσιαστική σχέση ζωής και εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές προσφέροντάς τους ευχάριστες και αξέχαστες στιγμές.
Στο πλαίσιο αθλητικών χορηγιών του προγράμματος ‘LG Αθλητές του Αύριο’, έχουμε ήδη συνεργαστεί με μεγάλες πανελλαδικές αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Giannakis Academy, το LG AegeanBall Festival και το Spetses Mini Marathon, προσφέροντας υποτροφίες και τη δυνατότητα συμμετοχής.

Επιπλέον, μέσα στο 2018 συνεργαστήκαμε με την Ακαδημία Eurohoops και προσφέραμε 26 πλήρεις υποτροφίες για την ομάδα «LG Αθλητές του Αύριο» η οποία θα προπονείται στην Ακαδημία Eurohoops των Θ. Παπαλουκά και του Δ. Διαμαντίδη το διάστημα Νοέμβριος 2018 – Ιούνιος 2019.
Τέλος, η εταιρεία μέσα στο 2018 ανακοίνωσε την ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας της και την ανάδειξη της εταιρείας ως «Επίσημος Υποστηρικτής» της ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 καθώς και την ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας τους με την KAE Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Μέσω του προγράμματος ‘LG Αθλητές του Αύριο’ φέρνετε σε επαφής τους αθλητές σας με μέντορες. Ποια είναι η ανταπόκριση των παιδιών αυτών, όταν συναντούν από κοντά καταξιωμένους αθλητές;

Σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε απώτερος στόχος μας είναι να φέρουμε σε επαφή έμπειρους και καταξιωμένους αθλητές με μικρούς και έφηβους που αγαπούν την άθληση. Οι μεγάλοι και έμπειροι αυτοί αθλητές μεταδίδουν το πάθος και τις γνώσεις τους στα παιδιά, τα οποία αποδέχονται με μεγάλο ενδιαφέρον τις συζητήσεις με τους αθλητές-μέντορες. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, έχει αγγίξει πάνω από 3.500 παιδιά μέσα από 3 στρατηγικές συνεργασίες. Τα παιδιά ενδιαφέρονται να μάθουν για τα πρώτα βήματα των αθλητών στο άθλημά τους, και για τις προσπάθειες και θυσίες που έκαναν για να πετύχουν.

Συγκεκριμένα, στο “Spetses Mini Marathon” πήγαμε σε ένα Λύκειο, παρουσία του κυρίου Δρυμωνάκου που είναι ένας καταξιωμένος κολυμβητής και γνωστός στο ευρύτερο κοινό. Είχαμε μαζί μας έως και 17 χρονών παιδιά που είναι κολυμβητές βραβευμένοι σε πανευρωπαϊκούς αγώνες και ήταν πολύ συγκινητικό να δεις πώς αυτά τα παιδιά του Λυκείου ταυτίζονται και μοιράζονται ακριβώς τα ίδια προβλήματα και ανησυχίες με τους συνομήλικους τους και μπορούν να τους καθοδηγήσουν έτσι ώστε να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, τους στόχους τους. Είναι πολύ σημαντικό τη σημερινή εποχή, με τους ρυθμούς που τρέχουμε και τις απαιτήσεις που υπάρχουν, να μπορούμε να σταθούμε σε υγιή πρότυπα. Θεωρούμε ότι ένα κομμάτι του προγράμματος “LG Αθλητές του Αύριο”, πέρα από το να φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό και στις αξίες που έχει, είναι να μπορεί να τα φέρνει σε επαφή με μέντορες-καταξιωμένους αθλητές και νέους ανερχόμενους αθλητές δίνοντας τους τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί τους και να μάθουν μέσα από τις εμπειρίες τους.

Σε άλλη αθλητική διοργάνωση, όπως είναι το “LG AegeanBall” τους φέραμε σε επαφή με τον Γιώργο Πρίντεζη και άλλους σπουδαίους παίκτες του μπάσκετ. Και εκεί πάλι βλέπεις πόσο σημαντικό είναι να δεις μπροστά σου το είδωλό σου και να απευθύνεις σε αυτό με ό,τι σκέφτεσαι, όποια απορία έχεις και να πάρεις αληθινές απαντήσεις για το πώς ζουν, τι τρώνε, πως γυμνάζονται, πότε καταλαβαίνεις ότι έχεις ταλέντο, πότε κατάλαβες ότι θα γίνεις μεγάλος μπασκετμπολίστας, πότε κατάλαβες ότι όλο αυτό για σένα ήταν κάτι διαφορετικό.

Συνολικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη αλληλεπίδραση και αυτό που μας αρέσει πιο πολύ είναι ότι ανακαλύπτουν και οι ίδιοι οι παίκτες και οι αθλητές ότι τους αρέσει. Κάθε φορά που ξεκινάμε μια ενέργεια και έχουμε συζητήσει από πριν τι πρόκειται να κάνουμε, λέμε “ας δούμε πως θα πάει”. Για παράδειγμα ο Γιώργος ο Πρίντεζης, εξεπλάγην πολύ ευχάριστα όταν μίλησε σε δεκάδες παιδιά. Αντίστοιχα όταν πήγαμε στο Λύκειο των Σπετσών, οι τέσσερις αθλητές που είχαμε προσκαλέσει για να μιλήσουν ενθουσιάστηκαν με την αλληλεπίδραση που είχαν με τα παιδιά στο σχολείο και όλοι μου είπαν ότι “στην επόμενη ενέργεια που θα κάνετε θέλουμε να είμαστε εκεί, μαζί σας”.

Οι δράσεις της LG σχετικά με τον αθλητισμό, συνεχίστηκαν φέτος για τρίτη χρονιά. Ποια είναι τα συμπεράσματα σας; Αγαπάνε οι Ελληνες τον αθλητισμό;

Εννοείται τον αγαπάνε και αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση του κόσμου στις αθλητικές δράσεις που συμμετέχουμε και στο πρόγραμμα ‘LG Αθλητές του Αύριο’. Ο αθλητισμός προάγει την ομαδικότητα, την κοινωνικότητα, την ευγενή άμιλλα και την αλληλεγγύη. Ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ο αθλητισμός αποτελεί μία ισχυρή βάση στήριξης για την ελληνική κοινωνία. Η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή στις δράσεις μας μας δείχνει ότι υπάρχει μια τάση στη χώρα μας γύρω από τις πιο μικρές διοργανώσεις που προάγουν τρέξιμο, κολύμβηση, τρίαθλο και αυτή η τάση τα τελευταία χρόνια ολοένα αυξάνεται.

Πιστεύετε ότι το παράδειγμα της LG πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, ειδικά από τη στιγμή που η Πολιτεία δεν μπορεί να βοηθήσει λόγω κρίσης, τους νέους αθλητές και τις ομοσπονδίες;

Στην LG θεωρούμε ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη ν’ αλλάξει τον κόσμο και να τον εμπνεύσει. Χτίζει προσωπικότητες και μελλοντικούς αθλητές ενώ ταυτόχρονα προάγει το κοινωνικό σύνολο. Πλέον οι καταναλωτές είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και συνειδητοποιημένοι. Συνδέονται με ένα brand και ενδιαφέρονται για τις αξίες που αυτό πρεσβεύει και όταν ταιριάζουν με τις δικές τους είναι πολύ πιθανό να γίνουν ένθερμοι υποστηρικτές των δράσεών του.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το 2019 σχετικά με την υποστήριξη αθλητών και διοργανώσεων;

Μέσα στο 2017 και στο 2018 είχαμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε με 4 στρατηγικές συνεργασίες (Giannakis Academy, LG AegeanBall Festival, Spetses Mini Marathon, Eurohoops), να φτάσουμε σε 5 περιοχές στην Ελλάδα (Αθήνα, Σύρος, Σπέτσες, Χαλκιδική, Κρήτη), να δώσουμε συνολικά 61 υποτροφίες. Στόχος μας για το 2019 είναι να επεκτείνουμε ακόμα πιο πολύ το πρόγραμμα, να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά και να τους δώσουμε πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες που επιθυμούν.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα