Νάπολι - Ερυθρός Αστέρας 3-1

Νάπολι - Ερυθρός Αστέρας 3-1

Gazzetta team
Νάπολι - Ερυθρός Αστέρας 3-1

bet365

Οι Ιταλοί έκαναν το καθήκον τους κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (3-1), πέρασαν στην 1η θέση του ομίλου και θα παίξουν στο Λίβερπουλ μια ματσάρα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

«Αν δεν προκριθούμε, θα είμαστε μαλ... Ακριβώς όπως το λέω», είπε την Τρίτη στη συνέντευξη Τύπου ο Κάρλο Αντσελότι και επιβεβαίωσε λίγες ώρες πριν το ματς με τους Σέρβους ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. Ενα ματς που οι Παρτενοπέι καθάρισαν εύκολα με τα γκολ των Χάμσικ και Μέρτενς (2), αλλά δεν καθάρισαν ακόμη με την υπόθεση-πρόκριση στους "16" του Champions League. Αυτό θα πρέπει να γίνει την τελευταία αγωνιστική, σε ένα μεγάλο ματς στο Anfield με τη Λίβερπουλ, την οποία η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε νικήσει με 1-0 στο San Paolo αλλά αν χάσει με αυτό το σκορ στην Αγγλία θα αποκλειστεί λόγω χειρότερης επίθεσης (περνάει με ήττα 2-1, 3-2 κλπ)...

Η Νάπολι μπήκε όπως έπρεπε στο ματς και στο 6' ο Μέρτενς έχασε την ευκαιρία με τακουνάκι, για να έρθει το γκολ στο 11': Κόρνερ του Ινσίνιε, κεφαλιά του Μαξίμοβιτς και ο Χάμσικ το 1-0 από κοντά. Στο επόμενο λεπτό ο Ινσίνιε δεν τα κατάφερε με κεφαλιά και στο 28' ο Κουλιμπαλί ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την αντεπίθεση με την κεφαλιά που απέκρουσε ο Μπόριαν. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κυριαρχούσε σε απόλυτο βαθμό και πλησίαζε συνεχώς στο 2-0, το οποίο έγινε στο 33' με τον Μέρτενς μετά το άψογο γύρισμα του Φαμπιάν Ρουίθ. Και το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο στο ημίχρονο αν ο Βέλγος ή ο Καγιεχόν δεν έχαναν ευκαιρίες (38', 41').

Οι Ναπολιτάνοι μπήκαν το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη, με αποτέλεσμα στο 52' ο Χάμσικ να περάσει ωραία για τον Μέρτενς και αυτός τελείωσε όπως έπρεπε για το 3-0. Αν οι Παρτενοπέι κρατούσαν αυτό το σκορ θα προκρίνονταν στους "16" ακόμη και αν έχαναν με 1-0 από τη Λίβερπουλ στην τελευταία αγωνιστική, αλλά στο 57' ο Μάριν έκανε μαγική ασίστ για τον Μπεν, ο οποίος μείωσε σε 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Οσπίνα, Μαξίμοβιτς (46' Χισάι), Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Καγιεχόν (85' Ρογκ), Αλαν, Χάμσικ, Φαμπιάν Ρουίθ, Ινσίνιε (76' Ζιελίνσκι), Μέρτενς.

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόριαν, Γκομπέλιγιτς, Ντέγκενεκ, Μπάμπιτς, Ρόντιτς, Σρνιτς (64' Γιόβαντσιτς), Κρστίτσιτς, Σίμιτς (77' Εμπεσίλο), Μάριν, Μπεν Ναμπουάν, Στοΐλκοβιτς (46' Γιόβελιτς).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Νάπολι 9 (7-4)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (13-8)
3. Λίβερπουλ 6 (8-7)
4. Ερυθρός Αστέρας 4 (4-13)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11/12)
Λίβερπουλ-Νάπολι
Ερυθρός Αστέρας-Παρί Σεν Ζερμέν

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα