ΑΕΚ - Αγιαξ 0-2

ΑΕΚ - Αγιαξ 0-2

Gazzetta team
ΑΕΚ - Αγιαξ 0-2

bet365

Η ΑΕΚ έχασε ξανά στο Champions League (0-2 από τον Αγιαξ) και μένει στο μηδέν, ο Λιβάια είδε πάλι κόκκινη έχοντας παίξει 67’ σε όλο τον όμιλο και μια… χούφτα ανόητων με τα επεισόδια «υποθηκεύουν» και τα επόμενα χρόνια της ομάδας!

Επιστροφή χρημάτων* στο Τότεναμ – Ιντερ και σούπερ αποδόσεις στη Serie A από τη Vistabet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο τελευταίος μήνας ήταν δύσκολος για την Ενωση, τις τελευταίες μέρες το κλίμα έγινε πολύ βαρύ και τώρα φάνηκε να στραβώνει εντελώς με όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα με τον Αγιαξ από κάποιους ανεγκέφαλους... Γεγονότα που φέρνουν την πρωταθλήτρια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο τιμωρίας από την UEFA, η οποία μπορεί να είναι πιο βαριά από αυτή της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη στον όμιλο. Σε ένα ματς που οι Κιτρινόμαυροι είχαν κινδυνέψει μόνο σε μία περίπτωση με το δοκάρι του Ντε Μπέεκ, ο Λιβάια τα τίναξε όλα στον αέρα με το αψυχολόγητο πέναλτι και την αποβολή του και το αποτέλεσμα παραμένει... μηδέν, μία αγωνιστική πριν το τέλος.

Ο Αγιαξ θα μπορούσε να γίνει απειλητικός από πολύ νωρίς αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ντε Λιχτ στο 2', μετά το κόρνερ, δεν προβλημάτισε τον Μπάρκα. Οι Ολλανδοί, ως καλύτερη ομάδα, πήραν από το ξεκίνημα την μπάλα και ήταν αυτοί που ανέλαβαν να κάνουν παιχνίδι, με την ΑΕΚ όμως να μην ενοχλείται από αυτό. Με τριάδα πίσω, έχοντας τον Μπακάκη δίπλα στους Οικονόμου και Τσιγκρίνσκι, οι Κιτρινόμαυροι ήταν συμπαγείς γενικά, δεν άφηναν χώρους και κατ' επέκταση δεν ένιωθαν και κάποιον κίνδυνο.

Με τον Μπλιντ να παίρνει πρωτοβουλίες από αριστερά, χρειάστηκε να φτάσει το 27ο λεπτό για να ξανακάνει φάση ο Αγιαξ και ήταν ξανά με κεφαλιά, του Ντε Γιονγκ αυτή τη φορά, με την κατάληξη να είναι η ίδια: Εύκολα ο Μπάρκας. Τρία λεπτά μετά, στο φάουλ του Σένε από πολύ καλή θέση, τα πράγματα δεν έμοιαζαν το ίδιο εύκολα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους η ΑΕΚ βγήκε και μπροστά. Με κάποιες εμπνεύσεις των Μάνταλου και Λιβάια οι Κιτρινόμαυροι έφυγαν σε κάποιες καλές αντεπιθέσεις, έχοντας τη μεγάλη τους ευκαιρία στο 45'.

Ο Πόνσε, όμως, δεν ήλεγξε όπως έπρεπε την μπάλα μετά την πάσα που του πέρασε ο Γκάλο, με συνέπεια ο Ονάνα να προλάβει να αντιδράσει και να κρατήσει το 0-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Οταν ξαναβγήκαν, τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Η Ενωση είχε την καλή στιγμή της στο 50' με το γύρισμα του Μάνταλου αλλά ο Γκάλο δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, για να συνεχιστεί το ματς με τον Αγιαξ να έχει την μπάλα, τον έλεγχο και στο 63' και δοκάρι με τον Ντε Μπέεκ μετά το γύρισμα του Τάντιτς.

Οι Ολλανδοί παρέμεναν μπροστά και στο 68' ο Λιβάια τους διευκόλυνε αρκετά, αφού με το χέρι μετά την εκτέλεση φάουλ, τους έδωσε πέναλτι και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του με 2η κίτρινη... Ο Τάντιτς από τα 11 βήματα έκανε το 0-1 και από εκεί και πέρα αρκούσε ένα λάθος (και) του Μπάρκα για να βγει στην κόντρα στο 72' ο Αγιαξ με Νέρες-Χούντελαρ και να τελειώσει τη φάση και τον αγώνα ο Τάντιτς (0-2).

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ των 10 παικτών και της κακής ψυχολογίας ήταν, πλέον, το να μη μεγαλώσει το κακό, δηλαδή το σκορ. Και η αλήθεια είναι ότι δε μεγάλωσε, αντιθέτως θα μπορούσε και να γίνει 1-2 στο 86', ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά, μετά το σλάλομ του Μπογέ και το καλό σουτ, αλλά ο Ονάνα απέκρουσε και το 0-2 δεν άλλαξε...

Man of the match: Πέτυχε και τα δύο γκολ του Αγιαξ, οπότε ο Τάντιτς θα πάρει αυτόν τον "τίτλο".

Αδύναμος κρίκος: Το φετινό Champions League διήρκεσε 67 λεπτά για τον Λιβάια. Επέστρεψε από τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών, έπαιξε για πρώτη φορά στον όμιλο και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, δίνοντας και πέναλτι...

Στο ύψος του: Οχι ότι είχε πολλή δουλειά, αλλά ο Ντε Λιχτ ξεχώριζε κάθε φορά που χρειαζόταν να επέμβει.

Η γκάφα: Το πέναλτι του Λιβάια για το 0-1.

Το στραγάλι: Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τη διαιτησία του Ολιβερ.

Το ταμείο του Gazzetta: Με όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στην ΑΕΚ, με δεδομένη και την αγωνιστική κατάσταση της, έκαναν τη νίκη του Αγιαξ -κακά τα ψέματα- μάλλον αναμενόμενη. Το θέμα ήταν οι Κιτρινόμαυροι να έκαναν το καλύτερο δυνατό και τόσο φαίνεται ότι μπορούσαν ή τουλάχιστον έτσι "αποφάσισε" ο Λιβάια με το λάθος του στο πέναλτι του 0-1. Οπως και να έχει, το δεδομένο είναι ότι η Ενωση παραμένει χωρίς βαθμό και της έμεινε ένα ματς ακόμη...

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Γκάλο (73' Μπογέ), Λιβάια, Μάνταλος (78' Κλωναρίδης), Πόνσε (81' Γιακουμάκης).

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Βαν Ντε Μπεεκ (85' Λαμπιάντ), Νέρες, Τάντιτς, Μαζραουί (81' Κρίστενσεν), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιονγκ, Ντόλμπεργκ (62' Χούντελαρ).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα