Μπάγερν – Μπενφίκα 5-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπάγερν – Μπενφίκα 5-1

bet365

Με τους Ρόμπεν, Λέβα σε κέφια, οι Βαυαροί άφησαν για λίγο πίσω τους την γκρίνια, διέλυσαν 5-1 την Μπενφίκα και θέλουν έναν βαθμό για να κλειδώσουν την κορυφή.

Τι θα συμβεί στο β’ μέρος στο Παρίσι; Δες στο νέο Pamestoixima.gr όλες τις στοιχηματικές επιλογές.

Βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Τίθεται διαρκώς θέμα προπονητή, ενώ απέχει ήδη εννέα βαθμούς από την κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Ωστόσο, στον όμιλο της ΑΕΚ είναι η Μπάγερν εκείνη που κρατάει το καλό εισιτήριο της πρόκρισης και της αρκεί μία ισοπαλία στο Αμστερνταμ, ώστε να μην το χάσει από τον εξαιρετικό Αγιαξ. Σε αυτήν την πλεονεκτική θέση οι Βαυαροί βρέθηκαν με το ξέσπασμά τους το οποίο τους οδήγησε στο χορταστικό 5-1 επί της Μπενφίκα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές σε αυτό ήταν οι Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι που βρήκαν δίχτυα από δύο φορές. Ειδικά ο πρώτος είχε τρελά κέφια και έβαλε γκολάρες. Μάλιστα στο 1-0 (13’) πέρασε μέσα από τρεις αντιπάλους πριν το τελειώσει με το χαρακτηριστικό αριστερό φαλτσαριστό του. Σχεδόν ίδιο ήταν το δεύτερο (30’), με το οποίο έφτασε τα 31 τέρματα και έγινε ο δεύτερος Ολλανδός σκόρερ στον θεσμό μετά τον Φαν Νίστελροϊ (60).

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λέβα (36’, 51’), που με τη σειρά του έγινε ο τρίτος ταχύτερος που φτάνει τα 50 γκολ πίσω (σε 77 αγώνες) από τους Φαν Νίστελροϊ (σε 62 αγώνες) και Μέσι (σε 66). Ο Ριμπερί πρόσθεσε το κερασάκι (76’) σε μία βραδιά που χρειάζονταν οι Βαυαροί. Ενδιάμεσα (46’), ο Ζέντσον είχε μειώσει στην πρώτη επαφή του με την μπάλα λίγα δευτερόλεπτα αφού είχε περάσει το γήπεδο, με την Μπενφίκα να κρατάει για εκείνη την πρόκριση στο Europa League μετά την ήττα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Μπόατενγκ, Ζίλε, Αλάμπα, Ραφίνια, Κίμιχ, Μίλερ (81’ Γου), Γκορέτσκα, Ριμπερί (78’ Βάγκνερ), Ρόμπεν (72’ Ρενάτο Σάντσες), Λεβαντόφσκι

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Γκριμάλντο, Ρουμπέν Ντίας, Κόντι, Φέισα (76’ Σεμέντο), Πίτσι (66’ Ζέντσον), Γκάμπριελ, Ράφα Σίλβα, Τσέρβι, Ζόνας (59’ Σεφέροβιτς).

5ος όμιλος
Βαθμολογία

1. Μπάγερν 13 (12-2)
2. Αγιαξ 11 (8-2)
3. Μπενφίκα 4 (5-11)
4. ΑΕΚ 0 (2-12)

Τελευταία αγωνιστική (12 Δεκεμβρίου)
Μπενφίκα – ΑΕΚ
Αγιαξ - Μπάγερν

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα