Ουζουνίδης: «Έχω ευθύνη και εγώ, το κλαμπ πήρε κάποιες αποφάσεις»

Δημήτρης Βέργος
Ουζουνίδης: «Έχω ευθύνη και εγώ, το κλαμπ πήρε κάποιες αποφάσεις»

bet365

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Άγιαξ τόνισε πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν από τον σύλλογο σχετικά με τους παίκτες που δεν ανανεώνουν, θα φανούν από το αυριανό ματς, ενώ παράλληλα ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Κάλιαρι – Τορίνο! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο τεχνικός της ΑΕΚ υπογράμμισε ότι η Ένωση πρέπει να διεκδικήσει τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες που έχει για την τρίτη θέση ζωντανές ως το τέλος. Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως οι αποφάσεις που πήρε ο σύλλογος για αλλαγές αναφορικά με τους παίκτες που δεν ανανεώνουν (σ.σ. Σιμόες, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος χωρίς να τους κατονομάσει), θα φανούν από το αυριανό παιχνίδι με τον Άγιαξ, ενώ ανέλαβε και το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την κατάσταση στην ομάδα. Παράλληλα τόνισε πως είναι σημαντικό ο κόσμος της ΑΕΚ να σταθεί δίπλα στην ομάδα στα δύσκολα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πόσο δύσκολο είναι να μπει στο ματς η ΑΕΚ με τους μηδέν βαθμούς και τα αρνητικά αποτελέσματα τελευταία: «Η συγκέντρωση μας είναι μόνο στο Champions League. Από την αρχή ξέραμε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα. Μπορεί να έχουμε μηδέν βαθμούς αλλά παρουσιαζόμασταν βελτιωμένοι. Είναι σημαντικό το ματς αύριο γιατί μπορούμε με ένα καλό αποτέλεσμα να μείνουμε ζωντανοί μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι, οπότε δεν έχουμε τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε τι συνέβη στα τελευταία παιχνίδια».

Για το αν θα δούμε τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει αναφορικά με τα πρόσωπα: «Το κλαμπ έχει πάρει κάποιες αποφάσεις. Ίσως τις είχαμε στο μυαλό για λίγο αργότερα. Τις πήραμε λίγο πιο νωρίς. Δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Πάντα ο προπονητής έχει τον πρώτο λόγο. Και εγώ περίμενα πολύ περισσότερα από την ομάδα. Πριν ένα μήνα λέγαμε ότι η ΑΕΚ έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Πρέπει να αναλύσουμε τους λόγους, αλλά το ότι έχουμε μείνει πίσω δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να δουλεύουμε. Από τη στιγμή που είχαν γίνει συζητήσεις και δεν υπήρχε συμφωνία αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε κάποιες ενέργειες. Από τη στιγμή που αποφασίστηκε κάτι τέτοιο, θα φανούν και στο γήπεδο και οι αλλαγές. Βέβαια θα πρέπει να αναλάβουμε και το όποιο κόστος των αποφάσεων. Αλλά αυτές οι αποφάσεις έπρεπε να παρθούν».

Για τον σχεδιασμό του ματς: «Ο Άγιαξ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Όταν είχε γίνει η κλήρωση θεωρούσα ότι η Μπάγερν ήταν σε διαφορετικό επίπεδο, αλλά τα ματς έδειξαν ότι ο Άγιαξ ήταν η καλύτερη ομάδα από όλες. Έχουν ένα ολοκληρωμένο γκρουπ. Δεν έχουν χάσει ούτε στη Λισαβόνα ούτε στο Μόναχο. Αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας και να τις κυνηγήσουμε. Λάθη δεν συγχωρούνται. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε διάρκεια. Αν γίνει αυτό έχουμε τα στοιχεία ώστε να μπορούμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Πιστεύω θα έχουμε και τη βοήθεια του κόσμου και μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα παίρνοντας ένα αποτέλεσμα και κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες μας στη Λισαβόνα».

Για τη στήριξη από την Original προς το πρόσωπό του: «Το σημαντικό είναι να λειτουργήσουμε όλοι και να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Αυτή δεν είναι η καλύτερη περίοδος για όλους μας, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας. Η ανακοίνωση και αυτά που ακούστηκαν για τα παιδιά δεν είναι ότι τα παιδιά αυτά είναι υπεύθυνα για την πορεία της ομάδας. Πάντα στις ευθύνες υπάρχουν βαθμίδες και από τη στιγμή που είμαι επικεφαλής υπάρχει ευθύνη και για μένα. Αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει την ΑΕΚ, έχουν προσφέρει πάρα πολλά, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε σε συζητήσεις και δεν συμφωνήσαμε αποφασίστηκε από το κλαμπ ότι πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Είναι ξεκάθαρη η σκέψη μας και ο τρόπος που έγινε αυτό. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας ανεξάρτητα από παίκτες και προπονητές. Η ΑΕΚ είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, πέρυσι πέτυχε κάτι σπουδαίο μετά από 24 χρόνια και δεν πρέπει να το αφήνουμε στην άκρη. Όμως δεν είναι εύκολο να μείνεις σε αυτό το επίπεδο. Πάντα ωστόσο πρέπει να κοιτάς μπροστά για να φτιάχνεις κάτι καλύτερο από αυτό που είχες. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου στα δύσκολα και εκεί φαίνονται ποιοι αγαπούν την ομάδα. Τους ευχαριστούμε πολύ και όλοι μας οφείλουμε να προσπαθήσουμε για να τους κάνουμε και πάλι χαρούμενους».

Για το αν είναι μέρος ή λύση του προβλήματος οι αποφάσεις που πάρθηκαν: «Δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα. Από τη στιγμή που απομακρυνθήκαμε από το στόχο είπαμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις πιο γρήγορα. Όταν τις παίρνεις πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς και κάποιες συνέπειες».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα