Ανιέλι: «Κανένα πλάνο για Super League, τρίτη διοργάνωση από το 2024»

Ανιέλι: «Κανένα πλάνο για Super League, τρίτη διοργάνωση από το 2024»

Gazzetta team
Ανιέλι: «Κανένα πλάνο για Super League, τρίτη διοργάνωση από το 2024»

bet365

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων, Αντρέα Ανιέλι, ενώπιον του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν διέψευσε κατηγορηματικά τη δημιουργία της Super League από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, αποκαλύπτοντας τη συμφωνία με την UEFA και τη FIFA τουλάχιστον ως το 2024.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Κατηγορηματική διάψευση για τη δημιουργία της Super League από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους ήρθε δια στόματος Αντρέα Ανιέλι, σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, παρουσία και του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Το μέλλον δεν έχει γραφτεί, αλλά η Super League διαψεύδεται. Όσον αφορά την ECA και τη Γιουβέντους, δεν μπορούμε να μιλάμε για Super League το 2018. Μίλησα με τον πρόεδρο Τσέφεριν και του κατέστησα σαφές ότι δεν έχουμε να κάνουμε σε τίποτα με τα έγγραφα που ανέφεραν τη δημιουργία του πρότζεκτ της Super League. Μπορώ να το διαψεύσω ως πρόεδρος της ECA και της Γιουβέντους. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε για αυτό ήταν το 2015, αλλά από τότε πολλά άλλαξαν, ξεκινώντας από την εκλογή του Τσέφεριν και τη δική μου», σχολίασε ο Ανιέλι.

Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας της Γιούβε και της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συλλόγων αποκάλυψε ότι η συμφωνία μεταξύ FIFA, UEFA και ECA ανανεώθηκε, τουλάχιστον μέχρι το 2024.

«Αυτή είναι μια σημαντική ημέρα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η FIFA αποδέχθηκε την πρόταση από ECA και UEFA, και υπογράψαμε ανανεώνοντας τη συμφωνία ως το 2024. Αποφασίσαμε να αναπτύξουμε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μαζί. Η συνάντηση είχε καθοριστεί πριν διαρρεύσουν τα έγγραφα τελευταία και αυτό λειτούργησε προς τη θετική κατεύθυνση προκειμένου να υπάρξει μια κοινή δήλωση σήμερα. Δείχνουμε ότι έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί, όχι μόνο μέχρι το 2024, αλλά και μετά. Θα υπάρξει και μια τρίτη διοργάνωση μετά το 2024. Ας κοιτάξουμε μπροστά, καθώς πρόθεσή μας είναι να αλλάξουμε το διεθνές καλεντάρι. Τον Ιανουάριο θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για να δούμε τι μπορεί να συμβεί μετά το 2024», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ανιέλι.

Τέλος ο Ανιέλι υπογράμμισε με σαφήνεια: «Αυτό που έχουμε σήμερα αποκλείει όλους τους μεγάλους συλλόγους από τις φήμες που είχαν αναπτυχθεί. Είμαστε χαρούμενοι με αυτό που έχουμε. Η UEFA δεν είναι μόνο το κέντρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου», προσθέτοντας παράλληλα πως από εδώ και στο εξής η ECA σε συνεργασία με την UEFA θα προχωρήσουν τα βήματα για τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε διάφορους τομείς, ώστε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να συνεχίσει ενωμένο και ισχυρό σε όλα τα επίπεδα, κάτι που απορρέει και από τις δηλώσεις του.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα