Ένα βράδυ που θα θυμάσαι για πάντα! (vid)

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ένα βράδυ που θα θυμάσαι για πάντα! (vid)

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γυρίζει τον χρόνο δεκαοκτώ χρόνια πίσω και φέρνει στο μυαλό του αναμνήσεις από κάτι ποδοσφαιρικά μοναδικό: Τον Παναθηναϊκό να διασύρει την Γιουβέντους!

Επιστροφή χρημάτων* στο Ολυμπιακός – Ντουντελάνζ και σούπερ αποδόσεις στο Europa League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μέχρι τα δεκαέξι και έπειτα από αδιάκοπο ψηστήρι ημερών, το ᾽ἐτοιμάσου πάμε στο γήπεδο᾽᾽τόσο λόγω απόστασης (το μοναδικό κακό να μεγαλώνεις στην... Σαλαμύκονο μακριά από την Αθήνα) όσο και επαγγελματικών υποχρεώσεων πατέρα και θείου, ήταν κάτι σαν να ᾽᾽κέρδισες το τζόκερ᾽᾽! Ήταν το καλύτερο δώρο και ας μην είχες γιορτή ή γενέθλια. Τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με το γήπεδο και να φανταστείτε πως ένα απόγευμα Δευτέρας το μακρινό 1999 έψησα τον πατέρα μου να πάμε σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό και να κάτσουμε στο πέταλο των φιλοξενούμενων! Μάλλον είχε απόλυτη ποδοσφαιρική/οπαδική άγνοια αλλά με εξαίρεση τα διαιτητικά όργια του Τσαγκαράκη (η πρώτη και μοναδική κόκκινη στην καριέρα του Ρενέ Χένρικσεν) και το τελικό 2-2 που ήταν γκέλα για την ομαδάρα του Γιάννη Κυράστα, δεν έγινε τίποτα... περίεργο ούτε πριν ούτε και μετά στα γύρω στενά.

Και που να φανταζὀμουν όταν ήμουν μικρός και σημείωνα ένα προς ένα τα παιχνίδια που είδα από κοντά στον σκληρό δίσκο των ποδοσφαιρικών αναμνήσεων σαν κάτι μαγικό και μοναδικό, ότι κάποια στιγμή μετά από χρόνια, το κοντέρ θα είχε γράψει μερικές... εκατοντάδες ματς, επτά προετοιμασίες και όλα τα υπόλοιπα καλά αυτής της δουλειάς. Όταν είσαι παιδί, βέβαια, όλα σου φαίνονται πιο αγνά, πιο αθώα, πιο μεγάλα και σπουδαία απ᾽ότι πραγματικά μπορεί να είναι!

Σαν σήμερα, πριν από δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια, λοιπόν, όσοι ήμασταν εκείνο το βράδυ στην τιγκαρισμένη Καλογρέζα ζήσαμε ένα βράδυ από αυτά που δεν ξεχνάς ποτέ! Από αυτά που σε σημαδεύουν, που πάντα έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και την ψυχή σου! Από τις βραδιές εκείνες που λες ευχαριστώ που ήσουν εκεί και τις έζησες από κοντά!

Και να ξέρετε πως, πραγματικά, έφτασα μια ανάσα από το να κάτσω στο... παγωτό και να το δω από την τηλεόραση! Βλέπετε κάτι η θάλασσα που είχε εκείνη την ημέρα, κάτι το ρημάδι το 29 που έβγαζε συνέχεια βλάβες, έκανε τον πατέρα μου να καθυστερεί να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά, την ώρα να περνάει και εμένα να ζητάω από την γιαγιά μου να ρίξει τα χαρτιά για να δούμε αν θα προκριθεί ο Παναθηναϊκός εις βάρος της Γιουβέντους! Μην γελάτε, η γιαγιά έχει περίπου 90% επιτυχία πριν τα μεγάλα παιχνίδια!

Τελικά όλα κύλησαν ομαλά, το ραντεβού με τον θείο και τον Γιώργο τον Μπουρλάκο ήταν κατά τις 9 στην ᾽᾽Φλόγα᾽᾽ και οι θέσεις μας περίμεναν στην 20 ή την 18, δίπλα ακριβώς από το ρόλοι που λίγο μετά τις 11.30 θα έγραφε το επικό, το μοναδικό, Παναθηναϊκός-Γιουβέντους 3-1!

Κόσμος παντού, το ΟΑΚΑ τίγκα και μέσα στην τρέλα! Πόσο Παναθηναϊκός αυτές οι εικόνες. Το παιχνίδι να ξεκινά ιδανικά. Ο Κάρα να κερδίζει το φάουλ από αριστερά. Σαν τώρα το θυμάμαι. Ο λατρεμένος Παόλο να στήνει την μπάλα. ᾽᾽Σήκω ρε Βόκολε και κάρφωσέ το᾽᾽. ᾽᾽Θα το κάνει ο καράφλας᾽᾽ να μου απαντά ο θείος. Στο ποδοσφαιρικά πανέξυπνο μυαλό του Πορτογάλου, όμως, δεν θα μπορούσε να είναι κανείς! Να βλέπεις την μπάλα να πέρνει μία τρομερή τροχιά και μέχρι να καταλήγει στο πλεκτό, να μην μπορείς να το πιστέψεις! ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ! ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ!

Μέχρι να ηρεμήσουμε από το 1-0 και την απόλυτη γκολάρα, η Γιουβέντους φρόντισε να μας... προσγειώσει ισοφαρίζοντας με τον Ινζάγκι.

1-1 στο ημίχρονο αλλά το τέταρτο της ανάπαυλας σου έδινε την αίσθηση πως όλοι ήταν σίγουροι για αυτό που θα ακολουθούσε. Λες και το ήξεραν. Λες και απέναντι δεν ήταν η Γιούβε αλλά κάποια μικρή ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Λύμπε ξεφτίλισε τον Τζάνκι(και όχι τον Φεράρα, έχει ερωτηθεί πρόσφατα ο πρωταγωνιστής αυτής της τρομερής ντρίμπλας, την οποία προσπαθούσα να κάνω στο σχολείο τα επόμενα δύο χρόνια), ο Μπασινάς το... παστέλωσε, ο Χρήστος το τελείωσε και για ένα εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός να κάνει πασούλες, ως δείγμα σεβασμού στην μεγάλη κυρία και τα ᾽ὄλε-όλε᾽᾽ να ακούγονται για τον καθένα από τους ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη που έκαναν το αδύνατο... πραγματικότητα!

Αυτό το βράδυ(όπως και τόσα τόσα άλλα) θα πρέπει να είναι ο οδηγός, θα πρέπει να είναι ο φωτεινός φάρος για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Μόνο έτσι ο σύλλογος θα επιστρέψει εκεί που του πρέπει, μόνο έτσι αυτές οι νύχτες δεν θα ανήκουν στην κατηγορία ᾽᾽και διηγώντας τα να κλαίς᾽᾽!

Και επειδή το βίντεο πάντα παίζει μία φορά τον μήνα, συνήθως κάτι βράδια περίεργα, πάρτε το και εδώ! Δεν το χορταίνεις...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.