Η ΑΕΚ έχει περισσότερες ελπίδες στο Μόναχο (vids)

Δημήτρης Βέργος
Η ΑΕΚ έχει περισσότερες ελπίδες στο Μόναχο (vids)

bet365

Η Μπάγερν δεν έχει νικήσει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στο γήπεδο της και το gazzetta.gr αναλύει πως πήραν αποτέλεσμα Αουγκσμπουργκ, Αγιαξ, Γκλάντμπαχ και Φράιμπουργκ.

Μπάγερν - ΑΕΚ! Με υψηλές αποδόσεις και 220+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Αναμφισβήτητα η αποψινή πρόκληση της ΑΕΚ μέσα στο Allianz Arena είναι τεράστια. Γι' αυτά τα παιχνίδια ζουν όλοι οι παίκτες στη διοργάνωση του Champions League, αντιμετωπίζοντας τους κορυφαίους. Δεδομένα η αποστολή της ΑΕΚ είναι τρομερά δύσκολη απέναντι σε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του πλανήτη. Ωστόσο, ακόμα κι αν γνωρίσει την ήττα, έχει τη δυνατότητα να το κάνει με ψηλά το κεφάλι.

Η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι καλά. Η κρίση έχει βαθύνει στην ομάδα, με τον Νίκο Κόβατς να εξακολουθεί να αμφισβητείται, και τα ρεπορτάζ στον γερμανικό Τύπο να γράφουν ότι συγκεκριμένοι παίκτες του προσπαθούν να τον... φάνε. Το στραβό κλίμα υπήρχε και πριν από το ματς του ΟΑΚΑ, το οποίο οι Βαυαροί το έβλεπαν ως ευκαιρία απαντήσεων. Ωστόσο, η κατάσταση ακόμα δεν έχει διορθωθεί...

Τον δρόμο στην ΑΕΚ, αν θέλει να σταθεί όρθια μέσα στην Allianz Arena, δείχνουν οι ομάδες που αντιμετώπισαν την Μπάγερν στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της εκεί. Η τελευταία φορά που οι φίλοι της Μπάγερν έφυγαν με χαμόγελο ήταν σχεδόν πριν από δύο μήνες στο 3-1 επί της Λεβερκούζεν, όταν ακόμα η ατμόσφαιρα δεν είχε... ρυπανθεί από γκρίνια. Έκτοτε η Μπάγερν σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια για την Bundesliga και το Champions League δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε μια νίκη: Άουγκσμπουργκ (1-1), Άγιαξ (1-1), Γκλάντμπαχ (0-3) και Φράιμπουργκ (1-1).

Τι έκαναν, όμως, αυτές οι ομάδες για να καταφέρουν να φύγουν με βαθμό ή βαθμούς από το Μόναχο; Άλλωστε δύο από τις αντιπάλους, η Άουγκσμπουργκ και η Φράιμπουργκ, υπό κανονικές συνθήκες θα γινόντουσαν... βορά στις ορέξεις των Βαυαρών. Φυσικά και η κρίση τη δεδομένη στιγμή στην Μπάγερν είναι η μεγαλύτερη που έχει περάσει ποτέ ο γερμανικός σύλλογος, ωστόσο σίγουρα δεν ήταν μόνο αυτό.

Έτσι σταμάτησαν την Μπάγερν οι Άουγκσμπουργκ, Άγιαξ, Γκλάντμπαχ και Φράιμπουργκ

Και οι τέσσερις παραπάνω ομάδες αρχικά μπήκαν στην Allianz Arena χωρίς φόβο. Πάτησαν το χορτάρι του επιβλητικού βαυαρικού γηπέδου με σκοπό να κοιτάξουν την Μπάγερν στα μάτια, πιστεύοντας ότι δεν είναι άτρωτη. Και αυτή η πίστη, τους έκανε να φύγουν με κάτι από τα χέρια τους. Ωστόσο, το πιο σημαντικό, ήταν η διάταξη και το πλάνο που είχαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί κακά τα ψέματα, σε τέτοια γήπεδα που... κατηφορίζουν, πρέπει να παίξεις κυρίως άμυνα και να βγεις σε αντεπίθεση.

Οι περισσότερες, λοιπόν, από τις ομάδες που πήραν βαθμό ή βαθμούς από την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο στα πρόσφατα παιχνίδια έκαναν αυτό που αποκάλυψε ως σκέψη ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου. Δηλαδή ακολούθησαν ένα σχήμα είτε με ενισχυμένο κέντρο, είτε με ενισχυμένη άμυνα.

Η Άουγκσμπουργκ κατέβηκε με τρία στόπερ (τους Γκούβελεου, Κεντίρα και Χίντερεγκερ), με την άμυνα να διαθέτει πέντε πρόσωπα και τα πλάγια μπακ (Φράμπεργκερ και Μαξ) να παίζουν όλη τη γραμμή, ενώ τα χαφ βοηθούσαν κι αυτά στα μετόπισθεν, όταν η ομάδα βρισκόταν πίσω.

Ο Άγιαξ κατέβασε το 4-3-3 που πάντα συνηθίζει, όμως αυτό στην Allianz Arena ήταν πιο συντηρητικό σε σχέση με ό,τι ξέρουμε, έχοντας ενισχυμένο κέντρο. Στην κορυφή, δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε ο Τάντιτς, που είναι winger και πίσω από αυτόν ο Φαν ντε Μπέεκ, ο οποίος έχει και ανασταλτικά χαρακτηριστικά, βοηθώντας σημαντικά στον άξονα με τους Σένε και Μπλιντ.

Η Γκλάντμπαχ, που άλωσε την Allianz Arena με το εντυπωσιακό 0-3, παρέταξε ένα 4-3-3, το οποίο είχε επίσης ενισχυμένο κέντρο, με τρία καθαρά αμυντικά χαφ, τους Κράμερ, Νόιχαους και Χόφμαν.

Η Φράιμπουργκ ήταν η μόνη που έπαιξε με ένα 4-4-2, έχοντας βέβαια και μπόλικη τύχη για να καταφέρει στο τέλος να φύγει με τον βαθμό. Ωστόσο, και στην περίπτωσή της, στο κέντρο πέρα από τα δύο χαφ, τους Κοχ και Χέφλερ, τόσο ο Φραντζ, όσο και ο Χάμπερερ που έπαιξαν στα άκρα, έδιναν βοήθειες στον άξονα, όπου είναι και η φυσική τους θέση. Επί της ουσίας, δηλαδή, στο χορτάρι υπήρχαν τέσσερις παίκτες που μπορούσαν να δώσουν πολλά στον νευραλγικό αυτόν χώρο.

Έτσι, λοιπόν, με τη σειρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης ενδέχεται να παρατάξει μια ΑΕΚ με διαφορετική διάταξη για να περιορίσει την ορμή της Μπάγερν, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Έλληνας κόουτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Είτε τοποθετώντας έναν έξτρα παίκτη στον άξονα, είτε έναν έξτρα παίκτη στην άμυνα. Μπορεί για παράδειγμα να μπει είτε ο Άλεφ, είτε ο Τσόσιτς στον χώρο της μεσαίας γραμμής και να προστεθεί στους Σιμόες και Γαλανόπουλο, είτε ο Λαμπρόπουλος μαζί με τους Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς να συνθέσουν μια τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Όλα αυτά φυσικά θα τα δούμε στην ανακοίνωση της ενδεκάδας, με τον Ουζουνίδη πάντως να κάνει σκέψεις για να προσαρμόσει την ΑΕΚ στις απαιτήσεις μία τόσο δύσκολης αναμέτρησης.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα