Άδικη αλλά άκρως διδακτική ήττα...

Άδικη αλλά άκρως διδακτική ήττα...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Άδικη αλλά άκρως διδακτική ήττα...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος πιστεύει ότι η ΑΕΚ δικαιούται κάτι περισσότερο από το ματς με τη Μπενφίκα, αλλά είναι σίγουρος ότι μετά από μία τέτοια βραδιά, ο Δικέφαλος ανοίγει περισσότερο τα φτερά του…

Επιστροφή χρημάτων* στο Νάπολι – Λίβερπουλ και σούπερ αποδόσεις στο Champions League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πόσο απέχει ο θρίαμβος από την καταστροφή στο ποδόσφαιρο; Μεγάλο ερώτημα, αλλά στο ματς της ΑΕΚ με τη Μπενφίκα η απάντηση είναι εύκολη: όσο μία χαμένη ευκαιρία του Κλωναρίδη στο δεύτερο ημίχρονο!

Στο 73ο λεπτό ο σκόρερ της ΑΕΚ πλησιάζει μία ανάσα από το χατ τρικ αλλά ο εξαιρετικός Βλαχοδήμος είχε αντίθετη γνώμη και στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Αλφα Σεμέδο αφού διέσχισε σχεδόν ανενόχλητος το μισό γήπεδο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα και τους τρεις βαθμούς στο σακούλι της ομάδας του.

Αυτές οι δύο φάσεις λοιπόν έβαλαν την τελική πινελιά στο παιχνίδι και άφησαν την ΑΕΚ με το παράπονο ότι έφυγε από το ΟΑΚΑ χωρίς ούτε ένα βαθμό. Η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου έδειξε στην ελληνική ομάδα όλη την… ασχήμια της!

Σίγουρα το πιο δίκαιο αποτέλεσμα χθες το βράδυ, έπρεπε να είναι η ισοπαλία. Η ΑΕΚ υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των Πορτογάλων στο πρώτο ημίχρονο, όταν όλα έδειχναν χαμένα. Αλλά η αποβολή του Ντίας άλλαξε τις ισορροπίες, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ουζουνίδη.

Με μπροστάρη τον εκπληκτικό στα αριστερά Χουλτ και τον γκολτζή Βίκτωρα Κλωναρίδη, όχι μόνο έκαναν την ανατροπή, αλλά και με τη βοήθεια του κόσμου έδειξαν έτοιμοι για τον απόλυτο θρίαμβο!

Στο Champions League, όμως, οι διαχωριστικές γραμμές είναι εντελώς λεπτές και αν δεν βάζεις γκολ, τότε το δέχεσαι, με αποτέλεσμα η σαφώς εμπειρότερη Μπενφίκα να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Η ΑΕΚ λοιπόν, μπορεί να έχασε αλλά από κάτι τέτοια βράδια, μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει. Το χθεσινό «μάθημα» είναι άκρως διδακτικό καθώς είμαι σίγουρος ότι δύσκολα θα ξαναδούμε την Ενωση να κάνει τρία σοβαρά λάθη σε τέτοιου επιπέδου ματς, όπως έκανε στις φάσεις και των τριών γκολ που δέχτηκε.

Τρία γκολ – δώρο στους Πορτογάλους που δεν επιτρέπεται να γίνονται από σοβαρή ομάδα στη διοργάνωση των αστεριών. Τα δύο πρώτα από απίστευτη ολιγωρία στα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά του αγώνα και το τρίτο, όταν πλέον η ΑΕΚ έχει «πατήσει» τη Μπενφίκα και όλοι πίστευαν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει το 3-2…

Ακόμα και η ανατροπή στο σκορ, ασχέτως εάν δεν ολοκληρώθηκε, είναι εξίσου διδακτική καθώς από τη στιγμή που οι παίκτες της ΑΕΚ την πέτυχαν κόντρα στη Μπενφίκα, πλέον θα νιώθουν ότι μπορεί να την πετύχουν απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, όποια στιγμή κι αν στραβώσει ένα ματς. Δεν είναι μικρό πράγμα, ενώ χάνεις με 2-0, όχι μόνο να σηκώσεις το κεφάλι και να ισοφαρίσεις, αλλά να πλησιάσεις ακόμα και στη νίκη. Θέλει πίστη στον εαυτό σου, κότσια και αποτελεσματικότητα, στοιχεία που η ΑΕΚ κατακτάει ολοένα και περισσότερο, αγώνα με τον αγώνα.

Διδακτική ήταν η ήττα ακόμα και στο θέμα των απουσιών. Η ΑΕΚ δεν έμεινε στις πολλές και σημαντικές απουσίες που έχει, αλλά αγωνίστηκε καταθέτοντας ψυχή. Για μία ομάδα που θέλει να λέγεται μεγάλη και να μπαίνει στα ευρωπαϊκά σαλόνια με αξιώσεις, δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες και γκρίνια, αλλά προσπάθεια για το καλύτερο, κάτι που ο Δικέφαλος ήδη το έχει αντιληφθεί και το εφαρμόζει σε κάθε ματς, ασχέτως εάν έως τώρα μετρά δύο νίκες.

Ούτως ή άλλως, η φετινή επιστροφή στο Champions League και η κλήρωση με τρεις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αποτελεί το καλύτερο σχολείο για την ΑΕΚ, η οποία πρέπει να διαβάζει καλά όλα αυτά τα μαθήματα, ώστε να παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμη την επόμενη φορά!

Και με τον κόσμο πάντα στο πλευρό της να χειροκροτεί και να αναγνωρίζει, όπως έκανε και χθες στη λήξη του ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο, τότε αυτή η ΑΕΚ μπορεί να πετάξει πραγματικά ψηλά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος