Το ντεμπούτο της Κ19 της ΑΕΚ σε διοργάνωση της UEFA

Το ντεμπούτο της Κ19 της ΑΕΚ σε διοργάνωση της UEFA

Gazzetta team
Το ντεμπούτο της Κ19 της ΑΕΚ σε διοργάνωση της UEFA

bet365

Η ομάδα της Κ19 της ΑΕΚ θα βρίσκεται επίσης στο Άμστερνταμ για να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα του Αγιαξ συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη διοργάνωση του Youth League.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ίντερ - Τότεναμ και σούπερ αποδόσεις στο Champions League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ για την πρόκληση της Κ19 του συλλόγου στη διοργάνωση της UEFA:

Η Κ19 της ΑΕΚ είναι έτοιμη για μία ιστορική πρόκληση. Η «δεύτερη» ομάδα του συλλόγου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε διοργάνωση της UEFA και αυτή είναι το Youth League.

Πρόκειται για το «Champions League των Nέων», τη διοργάνωση δηλαδή στην οποία συμμετέχουν οι δεύτερες ομάδες των συλλόγων που παίρνουν μέρος στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου της Ευρώπης. Οι αντίπαλοι είναι οι ίδιοι με αυτούς της πρώτης ομάδας, δηλαδή η Μπάγερν, η Μπενφίκα και ο Αγιαξ και πρώτος αγώνας είναι αυτός που θα δώσει η ομάδα μας την Τετάρτη με αντίπαλο τον Άγιαξ στο κεντρικό γήπεδο των προπονητικών εγκαταστάσεων του ολλανδικού συλλόγου στο Άμστερνταμ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα σε ότι αφορά τις μέρες της έδρας τους αντιπάλους θα είναι το αντίστοιχο με αυτό της πρώτης ομάδας στο Champions League. Αναλυτικά οι αγώνες της ΑΕΚ:

1η αγωνιστική: Αγιαξ-ΑΕΚ (19/9, 14.55 ώρα Ελλάδας)
2η αγωνιστική: ΑΕΚ-Μπενφίκα (2/10, 17.00 ώρα Ελλάδας)
3η αγωνιστική: ΑΕΚ-Μπάγερν (23/10, 14.55 ώρα Ελλάδας)
4η αγωνιστική: Μπάγερν-ΑΕΚ (7/11, 17.00 ώρα Ελλάδας)
5η αγωνιστική: ΑΕΚ-Αγιαξ (27/11, 14.55 ώρα Ελλάδας)
6η αγωνιστική: Μπενφίκα-ΑΕΚ (12/2, 17.00 ώρα Ελλάδας)

Αυτή είναι η Κ19 της ΑΕΚ

Η ομάδα Κ19 της ΑΕΚ που έχει αρχίσει το πρωτάθλημά της με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, βασίζεται σε έναν κορμό παικτών που υπήρχε και πέρσι. Οι περισσότεροι ανήκουν στην ΑΕΚ από τα παιδικά τους χρόνια, κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη συμμετοχές με την πρώτη ομάδα σε επίσημα ματς (Γιούσης, Μπότος) άλλοι δύο προπονούνται με τους Πρωταθλητές Ελλάδας (Γκίνης, Μπάμπης) ενώ επαγγελματικά συμβόλαια έχουν υπογράψει και οι Τσιβελεκίδης, Μπούσης, Σταμούλης και Σαρδέλης.

Προπονητής είναι ο Γιώργος Σίμος που στο πλευρό του έχει ως βοηθό προπονητή και ως προπονητή τερματοφυλάκων δύο μεγάλες δόξες της ΑΕΚ τη δεκαετία του '90, τον Μιχάλη Βλάχο και τον Ηλία Ατματσίδη αντίστοιχα.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ρόστερ και το επιτελείο της ΑΕΚ U19

Βασικές πληροφορίες για το UEFA Youth League

Συμμετέχουν οι «δεύτερες» ομάδες των 32 συλλόγων του Champions League

Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα της ίδιας πόλης με αυτή του Champions League, με ώρα έναρξης πέντε ώρες πριν τη «σέντρα» του αγώνα των... μεγάλων, δηλαδή στις 14.55 (όταν ο αγώνας της ΑΕΚ στο Champions League αρχίζει 19.55) και 17.00 ώρα Ελλάδας (όταν ο αγώνας της ΑΕΚ στο Champions League αρχίζει 22.00)

Η ΑΕΚ έχει δηλώσει 31 παίκτες στην ΟΥΕΦΑ. Μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο γεννημένος στις 8/2/1999 Χρήστος Γιούσης και μικρότερος ο τερματοφύλακας Γιώργος Θεοχάρης, με ημερομηνία γέννησης 30/6/2002

Στο ρόστερ μπορούν να είναι δηλωμένοι πέντε ποδοσφαιριστές γεννημένοι μέσα στο ημερολογιακό έτος 1999, αλλά στην ενδεκάδα δεν μπορούν να είναι –σε κανένα σημείο του αγώνα- περισσότεροι από τρεις

Έδρα της ΑΕΚ θα είναι το γήπεδο της Ριζούπολης

Πέντε χρόνια ιστορίας έχει η διοργάνωση, με νικήτριες ως τώρα από δύο φορές τις Μπαρτσελόνα (2014, 2018) και Τσέλσι (2015, 2016) και μία φορά τη RB Salzburg (2017).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα