Τα καλύτερα γκολ των ελληνικών ομάδων στο Champions League! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Τα καλύτερα γκολ των ελληνικών ομάδων στο Champions League! (vids)

bet365

Το Champions League αρχίζει, η Ελλάδα έχει εκπροσώπηση με την παρουσία της ΑΕΚ στους ομίλους και το gazzetta.gr θυμάται μερικά από τα καλύτερα γκολ που έχουν σημειώσει οι ελληνικές ομάδες στη διοργάνωση.

Το σεντόνι με τα αστέρια απλώνεται στον αγωνιστικό χώρο. Ο ύμνος αρχίζει να ακούγεται και τα φλας αστράφτουν! Το Champions League είναι για άλλη μια χρονιά εδώ! Οι όμιλοι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αρχίζουν και η Ελλάδα εκπροσωπείται με την ΑΕΚ παρούσα στους ομίλους 12 χρόνια μετά.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Στο gazzetta.gr θέλοντας να σας βάλουμε στο κλίμα, μαζέψαμε μερικά από τα κορυφαία γκολ που έχουν σημειώσει οι ελληνικές ομάδες στο Champions League και σας τα προσφέρουμε για να θυμηθείτε ξανά τις μεγάλες στιγμές από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση.

1995-1996: Άγιαξ – Παναθηναϊκός 0-1 (Βαζέχα)

Η απίστευτη κούρσα του Δώνη και το γκολ του Βαζέχα στο Άμστερνταμ έδινε στον Παναθηναϊκό μια τεράστια ευκαιρία για πρόκριση στον τελικό. Ένα από τα μεγαλύτερα αποτελέσματα ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση και φυσικά ένα πολύ όμορφο γκολ που θα μνημονεύεται για πάντα.

1997-1998: Ολυμπιακός – Πόρτο 1-0 (Γιαννακόπουλος)

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει την περιπέτειά του στους ομίλους του Champions League υποδεχόμενος την Πόρτο στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με ένα πολύ μακρινό σουτ και δίνοντας καμπύλη στην μπάλα τη στέλνει στα δίχτυα και αρχίζει με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στη διοργάνωση.

1998-1999: Ολυμπιακός – Άγιαξ 1-0 (Αλεξανδρής)

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του «Αίαντα» έχει τη σφραγίδα του γυριστού από τον Αλέξη Αλεξανδρή. Έπειτα από τη σέντρα του Τζόρτζεβιτς, ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» στην κίνηση έπιασε ένα φοβερό σουτ, ανοίγοντας το σκορ στο ΟΑΚΑ.

2001-2002: Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 3-1 (Κωνσταντίνου)

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα προημιτελικά και πηγαίνει στη Βαρκελώνη για να υπερασπιστεί το 1-0 της Λεωφόρου. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με μία πολύ ωραία κίνηση και ένα δυνατό μακρινό σουτ «παγώνει» το Καμπ Νου, ανοίγοντας το σκορ.

2002-2003: ΑΕΚ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 (Τσιάρτας)

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν και των υπόλοιπων αστέρων έρχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ πραγματοποιεί μια μεγάλη εμφάνιση με τον Βασίλη Τσιάρτα να βάζει τους «κιτρινόμαυρους» νωρίς μπροστά στο σκορ με μία χαρακτηριστική του εκτέλεση φάουλ.

2003-2004: Ολυμπιακός – Γαλατάσαραϊ 3-0 (Ζιοβάνι)

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης στη Ριζούπολη, ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τον θρίαμβο επί της Γαλατά με ένα αριστούργημα του Ζιοβάνι, ο οποίος βάζει τη βραζιλιάνικη μαγεία του για να κρεμάσει τον Μοντραγκόν.

2003-2004: Ρέιντζερς – Παναθηναϊκός 1-3 (Μπασινάς)

Ο Παναθηναϊκός την τελευταία αγωνιστική των ομίλων αντιμετωπίζει τους Ρέιντζερς στη Γλασκώβη. Μένει πίσω στο σκορ, αλλά καταφέρνει να το ανατρέψει με ένα δυνατό σουτ του Άγγελου Μπασινά έξω από την περιοχή. (Δείτε το βίντεο από το 01:01)

2004-2005: Παναθηναϊκός – Άρσεναλ 2-2 (Έκι Γκονσάλες)

Ο Έκι Γκονσάλες απέδειξε την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, σημειώνοντας ένα φοβερό γκολ. Είδε τον Λέμαν έξω από την εστία του και με μία λόμπα τον «κρέμασε», ισοφαρίζοντας για τους «πράσινους».

2006-2007: ΑΕΚ – Λιλ 1-0 (Λυμπερόπουλος)

Η ΑΕΚ σημειώνει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση με μία γκολάρα του Νίκου Λυμπερόπουλου, ο οποίος έξω από την περιοχή σημάδεψε και με ένα πολύ δυνατό σουτ «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα. (Δείτε το βίντεο από το 01:12)

2006-2007: ΑΕΚ – Μίλαν 1-0 (Ζούλιο Σέζαρ)

Η νίκη επί της Λιλ άλλαξε την ψυχολογία της ΑΕΚ και απέναντι στη μεγάλη Μίλαν, με ένα ΟΑΚΑ γεμάτο από κόσμο, ο Ζούλιο Σέζαρ με μια φοβερή εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώριο στον Ντίντα χαρίζοντας στην Ένωση ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. (Δείτε το βίντεο από το 01:14)

2007-2008: Βέρντερ Βρέμης – Ολυμπιακός 1-3 (Πατσατζόγλου)

Το πρώτο διπλό του Ολυμπιακού στη διοργάνωση έρχεται επί γερμανικού εδάφους στη Βρέμη, σε ένα παιχνίδι που ο Χρήστος Πατσαντζόγλου με έναν «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» στο 82’ ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη εκτός έδρας νίκη. (Δείτε το βίντεο από το 02:55)

2013-2014: Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 (Βάις)

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει την ήττα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων μέσα στο Καραϊσκάκη. Προσωρινά, ωστόσο, ο Βάις είχε ισοφαρίσει σε 1-1 έπειτα από δύο εξαιρετικές ντρίμπλες με τον Σλοβάκο μεσοεπιθετικό να τελειώνει πολύ όμορφα τη φάση. (Δείτε το βίντεο από το 00:42)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα