Η… μάχη των πριμ και των εκατομμυρίων

Η… μάχη των πριμ και των εκατομμυρίων

bet365

Το ιδιότυπο «μπρα ντε φερ» των δύο προέδρων, του Ιβάν Σαββίδη και του Λουίς Φελίπε Βιέρα, αλλά και το διακύβευμα του «τελικού» της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην Μπενφίκα.

Ο Ρουί Βιτόρια απέφυγε σήμερα να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση, στις πιεστικές ερωτήσεις των πορτογάλων δημοσιογράφων για το κατά πόσο είναι σημαντικό το ματς της Τούμπας από οικονομικής άποψης για τους «Αετούς» της Λισαβόνας.

«Όταν εκπροσωπούμε τη φανέλα της Μπενφίκα, η μόνη σκέψη πρέπει να είναι η νίκη. Τα θέματα των χρημάτων δεν με αφορούν και δεν είμαι ειδικός» είπε, ωστόσο για την ταραγμένη από αρκετά σκάνδαλα το προηγούμενο χρονικό διάστημα διοίκηση του Λουίς Φελίπε Βιέρα το ποσό των 42,9 εκατομμυρίων ευρώ, που θα βάλει στο ταμείο της σε περίπτωση πρόκρισης είναι άκρως σημαντικό.

Στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο η αξία του φετινού ρόστερ της Μπενφίκα κοστολογείται στα 245,5 εκατομμύρια ευρώ, με τρεις παίκτες (Σάλβιο, Γκριμάλδο, Ρούμπεν Ντίας) να αγγίζουν ο καθένας τους τα 20 εκατ. ευρώ, την ίδια ώρα που το «ασπρόμαυρο» ρόστερ, παρά τις επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη, φτάνει τα 57,6 εκατ. ευρώ. Φτάνει, όμως, μόνον αυτός ο παράγοντας για να δώσει την πρόκριση στους «Αετούς»; Ασφαλώς και όχι! «Αυτή είναι η… μαγεία του ποδοσφαίρου, απάντησε σήμερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. «Δεν κερδίζουν πάντα οι πιο πλούσιες ομάδες κερδίζουν αυτές που έχουν αυτοπεποίθηση και πίστη στη δουλειά τους».

Χωρίς τον Βιέρα στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος της Μπενφίκα δεν πήρε άδεια από τους γιατρούς, με αποτέλεσμα να μην ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και επικεφαλής της αποστολής να είναι ο αντιπρόεδρος της ομάδας, με τη διοίκηση των «Αετών» να υπόσχεται πριμ 4 εκατ. ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης.

Στο χορτάρι της Τούμπας παίζονται από 20 (και...) έως 42,9 εκατομμύρια ευρώ! Διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για να τα ξεπεράσεις τόσο εύκολα και να μείνει απλά στη δόξα της νίκης… H αθλητική εφημερίδα της Λισαβόνας, η «Record» έφερε στη δημοσιότητα το θέμα του πριμ, την ίδια ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης έχει υποσχεθεί πριμ ύψους 2 εκατ. ευρώ (ανεξάρτητα με το υψηλότατο πριμ της πρόκρισης επί της Βασιλείας) στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα