ΑΕΚ: Έτοιμη για επιστροφή στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ελίτ

ΑΕΚ: Έτοιμη για επιστροφή στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ελίτ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Έτοιμη για επιστροφή στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ελίτ

bet365

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Βίντι στο ΟΑΚΑ (22:00) στη ρεβάνς της νίκης με 2-1 στη Βουδαπέστη και βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της πρόκληση, μέχρι την επόμενη: Την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League!

Aξεπέραστο Live Στοίχημα και πολλά ειδικά στοιχήματα για όλους τους αγώνες! (21+)

Έπειτα από 12 χρόνια η ΑΕΚ βρίσκεται ξανά μία ανάσα από την παρουσία της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Σέλτικ, η Ένωση έκανε αυτό που έπρεπε στη Βουδαπέστη κόντρα στη Βίντι. Πήρε ένα πολύτιμο 2-1 και πλέον κρατάει στα χέρια της το εισιτήριο για την επιστροφή στους ομίλους του Champions League. Απόψε, απέναντι στην ουγγρική ομάδα στο ΟΑΚΑ (22:00 / COSMOTE Sport 1HD) η ΑΕΚ με σοβαρότητα και υπομονή καλείται να πραγματοποιήσει άλλη μια καλή εμφάνιση και να εξασφαλίσει μία θέση στην κλήρωση της Πέμπτης στο Μονακό.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου πριν την αποψινή ρεβάνς ήταν ξεκάθαρος. Η πρόκριση, παρά το σκορ του πρώτου αγώνα, δεν έχει τελειώσει και οι παίκτες του θα πρέπει να μπουν στο παιχνίδι με μοναδικό στόχο τη νίκη από το πρώτο λεπτό και όχι απλά να διατηρήσουν το προβάδισμα που έχουν στο ζευγάρι. «Πρέπει να μπούμε, να παίξουμε για να κερδίσουμε το ματς. Δεν μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία διαχείρισης του αγώνα. Αυτό μπορεί να γίνει στο τέλος μόνο. Κανείς δεν μας εγγυάται πως έχουμε προκριθεί, επειδή κερδίσαμε με 2-1 στο πρώτο ματς. Θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε, να κάνουμε αυτά που πρέπει και στο τέλος να είμαστε εμείς η ομάδα που θα προκριθεί», ανέφερε ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Ο κόσμος της Ένωσης θα βρεθεί ξανά στο ΟΑΚΑ για να σπρώξει την πρωταθλήτρια Ελλάδας στην πρόκριση, και αυτό αποτελεί ακόμα έναν παράγοντα που μπορεί να βοηθήσει τους «κιτρινόμαυρους», όπως έχει γίνει και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τόσο με τη Σέλτικ, όσο και την περσινή σεζόν. «Αυτή πρέπει να είναι και η νοοτροπία του κόσμου. Δεν έχει τελειώσει κάτι, πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά. Είναι τόσο σημαντικό το παιχνίδι, που δεν θα κάνουμε το λάθος να μπούμε με νοοτροπία πως όλα έχουν τελειώσει. Παρότι κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι, κάναμε πολλά λάθη και πρέπει να τα διορθώσουμε. Εκείνο που πρέπει να μπει στο μυαλό όλων, είναι πως μπορεί να κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι, ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι και ακόμα δεν έχουμε προκριθεί», πρόσθεσε ο Ουζουνίδης.

Το νέο πρόβλημα για τον Έλληνα κόουτς έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Γκάλο που τέθηκε νοκ-άουτ, ενώ την ίδια στιγμή γνωστές ήταν οι απουσίες των Μπογέ, Αλμπάνη, Τσιγκρίνσκι και του τιμωρημένου Μπακασέτα, λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Έτσι είναι πιθανό ο Μάνταλος να παίξει στην δεξιά πλευρά, με τον Λόπες στα αριστερά και τους Κλωναρίδη και Λιβάια μπροστά. Αυτό είναι το ένα ενδεχόμενο. Το άλλο είναι να παίξει ο Κλωναρίδης δεξιά, ο Μάνταλος στα αριστερά και στη γραμμή κρούσης να αγωνιστούν ο Λιβάια με τον Πόνσε. Στις άλλες θέσεις αναμένεται να ξεκινήσουν οι Μπάρκας, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Μπακάκης, Σιμόες και Γαλανόπουλος.

Από την άλλη μεριά η Βίντι ήρθε στην Αθήνα γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια μετά την ήττα στο πρώτο ματς έχουν στενέψει. Ο Μάρκο Νίκολιτς, που ίσως ποντάρει ξανά στο σκληρό παιχνίδι των παικτών του, δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Χούστι, ο οποίος είχε αποβληθεί στον αγώνα της Ουγγαρίας. Η πιθανή ενδεκάδα της Βίντι αποτελείται από τους: Κοβάτσικ, Φιόλα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ, Κοβάτς, Μ. Σέποβιτς και Λάζοβιτς.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα