Δεν λύγισε ούτε από Μπενφίκα-Ντα Λουζ, ούτε από τον Μάζιτς

Δεν λύγισε ούτε από Μπενφίκα-Ντα Λουζ, ούτε από τον Μάζιτς

Δεν λύγισε ούτε από Μπενφίκα-Ντα Λουζ, ούτε από τον Μάζιτς

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από την Πορτογαλία για τη νέα επιτυχία του ΠΑΟΚ αυτό το φοβερό καλοκαίρι που τον οδηγεί ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του μεγάλου στόχου. Ποια εμπόδια ξεπέρασε αυτή τη φορά ο Δικέφαλος του Βορρά…

ΜΟΛ Βίντι - ΑΕΚ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν o Κλωναρίδης σημειώσει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Έγινε ένα ακόμη βήμα. Το πέμπτο σε αυτό το τρομερό καλοκαίρι που βιώνει ο Δικέφαλος του Βορρά, σε μία προσπάθεια για να φθάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ, μία προσπάθεια η οποία δεν έχει προηγούμενο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι όρθιος, δυνατός και αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα στο σπίτι του και εκεί στην Τούμπα να γράψει ιστορία.

Το πέμπτο βήμα σε αυτό το διάστημα του τελευταίου ενάμισι μήνα, έγινε εδώ στην Πορτογαλία, σε έναν ακόμη σταθμό αυτής της εξωπραγματικής-αήττητης πορείας του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους.

Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στο χθεσινό παιχνίδι η ομάδα του Λουτσέσκου. Αυτό έλειπε όμως να… μην δυσκολευτεί. Στο κάτω-κάτω, πώς γίνεται να αγωνίζεσαι με αντίπαλο τέτοιου επιπέδου και να μην δυσκολευτείς; Πώς γίνεται να τα καταφέρεις χωρίς οι αμυντικοί σου και ο τερματοφύλακας να κάνουν μεγάλο ματς; Πώς γίνεται να πάρεις αποτέλεσμα χωρίς και λίγη τύχη;

Για να είμαστε βέβαια και ακριβείς, το Ντα Λουζ «κατηφόριζε» σε ένα διάστημα από το 20΄ μέχρι και το 35΄ και λίγο ακόμη προς το τέλος της αναμέτρησης. Κατά τα άλλα ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε εξαιρετικά, ενώ ήταν άριστος από το 60΄ μέχρι και τη φάση του 1-1. Ναι μεν δέχθηκε 16 τελικές από τις οποίες οι εννιά στο στόχο, αλλά και το γεγονός ότι τελείωσε εννιά δικές του επιθέσεις, δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά.

«Ο ΠΑΟΚ θα κατέβει να κάνει το παιχνίδι του, όσο τον αφήσουν οι πιο ποιοτικοί Πορτογάλοι…» αναφέραμε και τις περασμένες ημέρες. Κάπως έτσι έγινε. Κακώς ο ΠΑΟΚ δέχθηκε τόσες φάσεις μετά από κλεψίματα των γηπεδούχων (μόνο με τέτοιες επιθέσεις κατάφερναν να πατήσουν περιοχή) από την άλλη όμως και τι να πει κανείς για την αντίδραση της ομάδας του Λουτσέσκου μετά από αυτό το αστείο πέναλτι που έδωσε ένας… υπάκουος διαιτητής όπως ο Μάζιτς που… με κάτι τέτοια δωράκια έχει φθάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Όχι! Δεν έγινε η σφαγή της σχολής Σπάθα-Μήτσιου-Παππά και λοιπών γνωστών μας, με τα 20-30-35 «μικρά» μη τηλεοπτικά, ανάποδα σφυρίγματα που αλλοίωναν όλο το ματς. Ο Σέρβος «έσφαξε» τον ΠΑΟΚ με το πέναλτι-ντροπή που άλλαξε το σκορ, ενώ την πρόθεσή του την έδειξε στο πλεονέκτημα του Ουάρντα που έφευγε μόνος μετά από το φάουλ στον Πρίγιοβιτς, για το οποίο δεν έχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. Κατά τα άλλα «πρόσεξε».

Το θέμα είναι ότι αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ που ξεπέρασε το σοκ της απώλειας Βιεϊρίνια στην προθέρμανση της Βασιλείας, αυτή η ομάδα που σηκώθηκε όρθια μετά το 0-2 της Σπαρτάκ στην Τούμπα, αυτή η ομαδάρα αντέδρασε και μέσα στο Ντα Λουζ μετά το πέναλτι-φάντασμα του 45΄. Αυτή είναι η μαγκιά του ΠΑΟΚ, αυτού του συνόλου που πλέον χάνει μόνο στην προπόνηση από… τους αναπληρωματικούς του ΠΑΟΚ.

Χθες στο Ντα Λουζ ο Κρέσπο έκανε την εμφάνιση της καριέρας του! Τον Βαρέλα τον έβλεπα χθες παντού. Ακόμη και στον ύπνο μου. Έκοβε τους πάντες και τα πάντα. Ο Πασχαλάκης αφού «ζεστάθηκε» στην αρχή, μετά ήταν βέβαιο ότι θα δέχονταν γκολ μόνο από πέναλτι. Ήταν φανταστικός. Ο Πέλκας έκανε πολλές ωραίες προσπάθειες, ο Μάτος (ευτυχώς) ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Για τον Βιεϊρίνια νομίζω ότι σε τέτοιου είδους ματς (στα πιο δύσκολα δηλαδή) ίσως και να έπρεπε να το ξανασκεφτεί ο προπονητής για το που θα προσέφερε περισσότερα. Ο Πρίγιοβιτς δεν μπορούσε σε ανοικτό γήπεδο, ενώ ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πώς ο ΠΑΟΚ πήρε αποτέλεσμα με τόσο κακό Μαουρίσιο. Ο Κάνιας πρέπει να κάνει πολύ-πολύ καλύτερο ματς στην Τούμπα. Ο Λημνιός δεν τα κατάφερε καλά, ενώ ο Ζαμπά έδωσε λύσει στο δεύτερο μέρος.

Όλα τα λεφτά ήταν ο Ουάρντα! Αυτός ο μάγος από την Αίγυπτο που πολύ απλά δεν… τους «βλέπει». Νομίζω ότι και τρεις ημέρες να έπαιζαν, δεν θα μπορούσε να του πάρει κανείς την μπάλα από τα πόδια. Μετά το γκολ που έβαλε βέβαια, ελπίζω να μην κάνει πάνω από τρεις μέρες για να ηρεμήσει, να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί...

Ήταν ένα ακόμη μεγάλο βράδυ! Μία σπουδαία προσπάθεια, ένα ακόμη ματς που ο ΠΑΟΚ κάνει περήφανους τους οπαδούς του και τους Έλληνες φιλάθλους. Δεν λύγισε ο ΠΑΟΚ από την ποιότητα της Μπενφίκα, δεν «κατάλαβε» και πολλά από τον… μύθο του Ντα Λουζ, δεν «μάσησε» από την απόφαση-ντροπή του Μάζιτς στο 45΄ και τώρα αφού παίξει σοβαρά με την Τρίπολη το Σάββατο στην Τούμπα, θα περιμένει τους Πορτογάλους για τον τελικό των τελικών…

Τα ευκόλως εννοούμενα του στυλ... "τίποτα δεν τελείωσε, η υπόθεση πρόκριση παραμένει δύσκολη, το δεύτερο ματς είναι ένας τελικός, ο ΠΑΟΚ πρέπει πρώτα -σε γεμάτη Τούμπα- να κερδίσει τον Αστέρα και να προετοιμαστεί καλύτερα για να είναι πιο δυνατός στον δεύτερο αγώνα με τους Πορτογάλους" δεν παραλείπονται και θα τονίζονται κάθε μέρε από εδώ και πέρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.