Στις όχθες του Δούναβη για αποφασιστικό άλμα προς τα αστέρια!

Στις όχθες του Δούναβη για αποφασιστικό άλμα προς τα αστέρια!

Δημήτρης Βέργος
Στις όχθες του Δούναβη για αποφασιστικό άλμα προς τα αστέρια!

bet365

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Βίντι (22:00) στην Groupama Arena της Βουδαπέστης με στόχο να βάλει ισχυρές βάσεις πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

ΜΟΛ Βίντι - ΑΕΚ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν o Κλωναρίδης σημειώσει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η ΑΕΚ απέναντι στη Σέλτικ στον τρίτο προκριματικό γύρο ήταν στα χαρτιά το αουτσάιντερ. Αλλά η Ένωση με δύο σπουδαίες εμφανίσεις πέταξε εκτός Champions League τους «Κέλτες». Πλέον, απέναντι στην ουγγρική Βίντι, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να διαχειριστούν τον τίτλο του φαβορί σε αυτό το ζευγάρι των πλέι οφ κόντρα σε μια επικίνδυνη ομάδα που έχει περάσει ήδη τρεις γύρους στη διαδικασία της προκριματικής φάσης.

Στις 22:00 (CosmoteSport 1HD) στη Groupama Arena της Βουδαπέστης, η Ένωση θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο σταθερό βήμα πρόκρισης, που θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στα αστέρια, ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη. Αυτή είναι η χρυσή ευκαιρία της ΑΕΚ να επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα το γνωρίζουν καλά. «Όπλο» φυσικά το αήττητο ευρωπαϊκό σερί των 12 αγώνων, το οποίο μιλάει από μόνο του για την ατσάλινη ψυχολογία των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν θέλησε να αποδεχτεί τον ρόλο του φαβορί για την πρωταθλήτρια Ελλάδας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Έχει μελετήσει καλά τη Βίντι, γνωρίζει τη σφιχτή άμυνα που διαθέτει και έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του ότι έχουν την ποιότητα να κάνουν αυτοί παιχνίδι και να βρουν τον τρόπο ώστε να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα και να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους δίνει το πάνω χέρι για τη ρεβάνς της Αθήνας.

«Μπορεί να λέμε πως η ΑΕΚ είναι το φαβορί, μπορεί τον αντίπαλο να τον βολεύει να λέει πως είμαστε φαβορί, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι και ένα δυνατό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Ο αντίπαλος τα προηγούμενα ματς, τα έφερε εκεί που του άρεσε. Δηλαδή να είναι κλειστά και να παίζει με αντεπιθέσεις. Το έκανε πολύ καλά και γι αυτό και προκρίθηκε. Και γι αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Και για να μπορέσουμε να σπάσουμε αυτή την κλειστή άμυνα και να αντιμετωπίσουμε τις αντεπιθέσεις», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ουζουνίδης.

Το μεγάλο ερωτηματικό που υπάρχει αναφορικά με την ενδεκάδα είναι ποιος εκ των Άλεφ ή Γαλανόπουλου θα τοποθετηθεί πλάι στον Σιμόες στον χώρο του κέντρου. Επίσης στο δεξί άκρο δεν θα ήταν απίθανο να δούμε τον Γκάλο έναντι του Μπακασέτα, ενώ όσον αφορά το αριστερό άκρο το φαβορί είναι ο Μάνταλος. Άλλωστε ο Λόπες μόλις επανήλθε από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Στην Αθήνα, όπως είναι γνωστό, έμειναν οι Τσιγκρίνσκι, Μπογέ και Αλμπάνης, όπως και οι Αϊντάρεβιτς και Μοράν.

Έτσι ένα πιθανό σχήμα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι με τους: Μπάρκα, Χουλτ, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου, Μπακάκη, Σιμόες, Γαλανόπουλο ή Άλεφ, Μάνταλο, Μπακασέτα, Κλωναρίδη και Λιβάια.

Στη Βίντι σέβονται πολύ την ΑΕΚ και αναγνωρίζουν πως έχει τον ρόλο του φαβορί, κάτι που φάνηκε και στα λεγόμενα του τεχνικού της ουγγρικής ομάδας, Μάρκο Νίκολιτς. Ο Σέρβος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τη Βίντι με ένα 4-2-3-1 με τους: Κοβάτσικ - Φιόλα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στόπιρα - Χάτζιτς, Νικόλοφ - Νεγκό, Κοβάτς, Λάζοβιτς - Μ. Σέποβιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα