Γιουχάς στο gazzetta.gr: «Πρόκληση για μας η ΑΕΚ και το σερί της»

Γιουχάς στο gazzetta.gr: «Πρόκληση για μας η ΑΕΚ και το σερί της»

Δημήτρης Βέργος
Γιουχάς στο gazzetta.gr: «Πρόκληση για μας η ΑΕΚ και το σερί της»

bet365

Ο αρχηγός της Βίντι, Ρόλαντ Γιουχάς μιλάει στο gazzetta.gr για τα ματς με την ΑΕΚ στα πλέι οφ του Champions League. Χαρακτηρίζει ως πρόκληση για την ομάδα του την Ένωση και το ευρωπαϊκό σερί της και τονίζει ότι το μυστικό της επιτυχίας τους είναι το ομαδικό πνεύμα.

Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης με 200+ ειδικά στοιχήματα και με κορυφαίες online αποδόσεις! (21+)

Στα 35 του χρόνια, φορώντας το περιβραχιόνιο της Βίντι και έχοντας πραγματοποιήσει 95 συμμετοχές στην καριέρα του με την Εθνική Ουγγαρίας, ο Ρόλαντ Γιουχάς αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην αμυντική γραμμή της ουγγρικής ομάδας. Με την εμπειρία του και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά κατευθύνει τα τελευταία έξι χρόνια την άμυνα της Βίντι, η οποία το βράδυ της Τετάρτης θα βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Μάλιστα, ο Ούγγρος στόπερ είχε σκοράρει κόντρα στην ΑΕΚ πριν από οκτώ χρόνια σε ματς ομίλου του Europa League.

Μιλώντας στο gazzetta.gr ο Γιουχάς θεωρεί πως στις διπλές αναμετρήσεις με την ΑΕΚ οι πιθανότητες για το εισιτήριο των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι μοιρασμένες, επισημαίνοντας πως για τη Βίντι το μέγεθος της ΑΕΚ και το αήττητο σερί των 12 αγώνων που «τρέχει» στην Ευρώπη αποτελεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση που δίνει έξτρα κίνητρο στην ουγγρική ομάδα.

«Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες έχουν ίδιες πιθανότητες πρόκρισης. Η ΑΕΚ βέβαια παίζει εκτός έδρας το πρώτο ματς και αυτό ίσως της δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα. Είχαμε και εμείς κάτι ανάλογο στους τρεις προηγούμενους γύρους και το έχουμε ζήσει. Ελπίζω πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο την Τετάρτη και οι οπαδοί μας θα έρθουν να μας υποστηρίξουν. Δεν θα ήθελα να σταθώ σε κάποιον παίκτη της ΑΕΚ συγκεκριμένα. Πάντα προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο ως σύνολο. Αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι απέναντι στην ΑΕΚ», αναφέρει ο 35χρονος στόπερ, προσθέτοντας:

«Η ΑΕΚ προέρχεται από μία σειρά πολύ καλών αποτελεσμάτων, αλλά κάποια στιγμή θα τελειώσει. Ας ελπίσουμε ότι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα συνεχίσουμε το σερί μας και θα βγούμε αλώβητοι από τις δύο αυτές αναμετρήσεις. Ανυπομονούμε για αυτήν την πρόκληση».

«Ο Νίκολιτς έφερε ομαδικό πνεύμα και χημεία στην ομάδα»

Η Βίντι αποτελεί τη δύναμη του ουγγρικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, κάνοντας σχεδόν κάθε σεζόν πρωταθλητισμό εντός των συνόρων. Το μυστικό της επιτυχίας της, σύμφωνα με τον Γιουχάς, είναι το πνεύμα ομαδικότητας που υπάρχει και φυσικά τον τελευταίο χρόνο η παρουσία του Σέρβου τεχνικού, Μάρκο Νίκολιτς στον πάγκο.

«Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι το ομαδικό πνεύμα και το καλά οργανωμένο στυλ παιχνιδιού μας. Μάθαμε από τα λάθη μας τα προηγούμενα χρόνια και βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Ο Νίκολιτς βρήκε έναν κοινό τρόπο επικοινωνίας με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο και η ομάδα απέκτησε πολύ καλή χημεία. Είμαστε πολύ σφιχτοί αμυντικά, και ο Νίκολιτς είναι ένας πολύ καλός προπονητής που αναλύει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια από τον αντίπαλο. Ελπίζουμε πως θα δουλέψουμε μαζί του στην ομάδα για πολύ καιρό ακόμα», υπογραμμίζει.

Στο ρόστερ της Βίντι υπάρχουν κι άλλοι… γερόλυκοι εκτός του Γιουχάς. Στη μεσοεπιθετική γραμμή τόσο ο Χούστι, όσο και ο Λάζοβιτς είναι ποδοσφαιριστές που δίνουν βοήθειες στους υπόλοιπους με την εμπειρία που διαθέτουν. Για τον Γιουχάς, βέβαια, αυτό είναι κάτι που τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται και τόσο.

«Μπορώ να πω μόνο για τον εαυτό μου. Δεν υπήρχαν πολλές φορές που χρειάστηκε να μιλήσω σαν αρχηγός. Όλη η ομάδα ήταν καλά οργανωμένη κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, η επικοινωνία μεταξύ μας μέσα στην ομάδα είναι πολύ καλή, και όλοι παλεύουν για την επίτευξη των στόχων».

«Ποντάρω στους οπαδούς μας, μίλησα με τον Τόζερ για την ΑΕΚ»

Τα τελευταία χρόνια η Βίντι δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα καθώς το γήπεδό της υπόκειται σε βελτιωτικά έργα. Αλλά για το ματς της Τετάρτης απέναντι στην ΑΕΚ θα αναγκαστεί να… ξενιτευτεί για άλλη μια φορά, πηγαίνοντας στη Βουδαπέστη και στην Groupama Arena, έδρα της Φερεντσβάρος, που καλύπτει τα κριτήρια του Champions League.

«Βασικά είναι σαν να παίζουμε εκτός έδρας τα τελευταία δυόμιση χρόνια, έχοντας ως έδρα μας την Πάντσο Αρένα, αλλά σίγουρα, θα είναι ένα καινούργιο μέρος για εμάς σαν γηπεδούχος ομάδα. Ελπίζω πως οι οπαδοί μας θα το μετατρέψουν σε μια πραγματική έδρα για μια ευρωπαϊκή αναμέτρηση», τονίζει ο Γιουχάς.

Στη Βίντι όλοι ζουν στον ρυθμό των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ. Πρόσφατα ο Γιουχάς και οι συμπαίκτες του αντιμετώπισαν στο ουγγρικό πρωτάθλημα την Ντέμπρετσεν, στην οποία αγωνίζεται ένας πρώην παίκτης της Ένωσης, ο Ντάνιελ Τόζερ. Ο Γιουχάς είχε την ευκαιρία να τα πει για λίγο σχετικά με την ατμόσφαιρα στην Αθήνα, αν και όπως προσθέτει, μέσα στην ομάδα θα μελετήσουν σε βάθος τους «κιτρινόμαυρους» για να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο.

«Ο Ντάνιελ έπαιξε στην ΑΕΚ αρκετά χρόνια πριν. Μιλήσαμε λίγο για την ΑΕΚ μετά το Βίντι - Ντέμπρετσεν, αλλά η ΑΕΚ έχει αλλάξει πολύ από τότε που ήταν αυτός εκεί. Βασικά, εγώ είχα σκοράρει ένα από τα ομορφότερά μου γκολ απέναντι στην ΑΕΚ, όταν αγωνιζόμουν στην Άντερλεχτ. Γενικότερα, ο Ντάνιελ δεν νομίζω ότι πλέον γνωρίζει πολύ βαθειά την ΑΕΚ, αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε τη δική μας ανάλυση σχετικά με την ΑΕΚ και θα είναι διεξοδική».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα