Μπενφίκα: Αυτή είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Μπενφίκα: Αυτή είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της Μπενφίκα, η οποία θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε μετά το εμπόδιο της Βασιλείας και αυτό της Σπαρτάκ Μόσχας και μπροστά του έχει τη μεγαλύτερη πρόκληση. Να μπει στους ομίλους του Champions League. Για να συμβεί αυτό όμως ο Δικέφαλος θα χρειαστεί να αποκλείσει και την Μπενφίκα, η οποία από χθες βράδυ εξασφάλισε το δικό της εισιτήριο στα πλέι οφ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Η βαριά ιστορία και το ελληνικό χρώμα

Βέβαια, για την Μπενφίκα τα... πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αποτελεί τον πιο επιτυχημένο πορτογαλικό σύλλογο, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 60' έφτασε δύο φορές στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ εντός συνόρων μετράει 36 κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Τεράστια ιστορία, βαριά φανέλα και ένας σύλλογος ο οποίος εδώ και χρόνια πουλάει πανάκριβα τους παίκτες που αναδεικνύονται μέσα από την ομάδα. Γενικότερα, η Μπενφίκα αποτελεί ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που αρκετοί θα ήθελαν να μιμηθούν.

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το... ελληνικό χρώμα που έχει και στο τωρινό ρόστερ της. Γιατί μπορεί ο Κώστας Μήτρογλου να έφυγε για τη Μαρσέιγ, ωστόσο πίσω έμεινε ο Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος τους τελευταίους μήνες καλωσόρισε στη Λισσαβώνα τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο που υπέγραψε στους «Αετούς» από τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, ο «Οντι» έχει υπερασπιστεί και στα τρία επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής η Μπενφίκα, δείχνοντας ότι έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Ρούι Βιτόρια.

Ο κόουτς Ρούι Βιτόρια και το ρόστερ

Ο 48χρονος Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της Μπενφίκα από το καλοκαίρι του 2015. Συμπλήρωσε μια τριετία, κατά την οποία οδήγησε την ομάδα σε δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Και θα μετρούσε το απόλυτο αν την περσινή σεζόν η Πόρτο δεν... έκοβε τα φτερά των «Αετών» προς την κορυφή.

Εκτός από τον Βλαχοδήμο, ο οποίος είχε κλείσει στην ομάδα μήνες πριν, η Μπενφίκα στο μεταγραφικό παζάρι η πιο δαπανηρή της μεταγραφή (7 εκατ. ευρώ) ήταν ο Χιλιανός επιθετικός Νικολάς Καστίγιο από τη μεξικάνικη Πούμας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε γκολτζή στην Πορτογαλία. Επίσης η Μπενφίκα έφερε στο Ντα Λουζ τον Αργεντινό στόπερ Χερμάν Κόντι από την Κολόν, όπως και τον Πορτογάλο χαφ Άλφα Σεμέδο από τη Μορεϊρένσε, έναντι 3,5 εκατ. και 2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα έγιναν αξιόλογες κινήσεις με μεταγραφές ελεύθερων παικτών, όπως ο Αργεντινός στόπερ Κρίστιαν Λέμα από την Μπελγράνο και ο επιθετικός Φακούντο Φερέιρα από τη Σαχτάρ. Στο ρόστερ υπάρχει πάντα ο Βραζιλιάνος γκολεαδόρ Ζόνας, στα χαφ ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Λιούμπομιρ Φέισα, ενώ μεσοεπιθετικά αυτός που ξεχωρίζει δεν είναι άλλος από τον Σάλβιο.

Το «στολίδι» του Ντα Λουζ και πως ξεκίνησε τη σεζόν

Η Μπενφίκα έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης στη Λισσαβώνα επί της Φενέρ, χάρη στη νίκη της με 1-0, ενώ χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη έμεινε όρθια, φεύγοντας με το 1-1. Εντός των συνόρων ξεκίνησε με το δεξί το πορτογαλικό πρωτάθλημα με λίγο αγχωτική νίκη στο φινάλε της αναμέτρησης με την Γκιμαράες, όταν και δέχτηκε δύο γκολ, για να επικρατήσει τελικά με 3-2. Γήπεδό της, φυσικά, το Ντα Λουζ (χωρητικότητας 65.400 θεατών). Ένα γήπεδο στο οποίο η Ελλάδα έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία της με την κατάκτηση του Euro 2004.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα