Το #Erxomaste της ΑΕΚ, η υπέρβαση του ΠΑΟΚ!

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Το #Erxomaste της ΑΕΚ, η υπέρβαση του ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την Ενωση που από τη θέση 200 της Ευρώπης, μέσα σε ένα χρόνο πάει για ομίλους Champions League και σπάει κάθε ευρωπαϊκό κοντέρ και τον ΠΑΟΚ που... καταπίνει τα θηρία το ένα μετά το άλλο σε ένα τρελό καλοκαίρι και για τους δύο!

Οταν με το καλό τελειώσει το φετινό καλοκαίρι και η ΑΕΚ έχει κάνει (εδώ που φτάσαμε) το... αυτονόητο, να αποκλείσει δηλαδή την Vidi (πρώην Βινετότον) από την Ουγγαρία, θα έχει πραγματικά νόημα να ψάξουμε να βρούμε αν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στα ευρωπαϊκά χρονικά, ομάδα που ήταν κάτω από την θέση 200 στην ευρωπαϊκή κατάταξη της UEFA να εκτοξευθεί μέσα σε δύο αγωνιστικές περιόδους στην πρώτη 50άδα. Διότι αυτό θα πετύχει η ΑΕΚ αν αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας από τα πλέι οφ του Champions League.

Ενα ταξίδι απίστευτο που συνεχίζεται με την υπέρβαση χάρη στη νίκη – πρόκριση, κόντρα στην καλύτερη, ακριβότερη και πιο έμπειρη από τέτοιου είδους ματς Σέλτικ.

Μία ΑΕΚ που πλέον πρέπει να κάνει ως μόνιμο hashtag της το #erxomaste, διότι η ευρωπαϊκή επιστροφή της ήταν πραγματικά εκκωφαντική! Μία ομάδα που δεν υπήρχε στον ευρωπαϊκό χάρτη το περασμένο καλοκαίρι, πέρυσι έφτασε ως τους 32 του Europa και φέτος επιδιώκει με πολλές πιθανότητες να φτάσει στους 32 του Champions League. Ενα ποδοσφαιρικό θαύμα, βασισμένο σε πλάνο και σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ενα ποδοσφαιρικό θαύμα που αν ολοκληρωθεί με την πρόκριση επί της Vidi, επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να το αναζητήσουμε στα αρχεία της UEFA για να δούμε αν έχει προηγούμενο. Ενα “ερχόμαστε” τόσο μεγαλοπρεπές, τόσο εντυπωσιακό, τόσο αληθινό.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης για δεύτερη φορά διάβασε την Σέλτικ άψογα, την χτύπησε εκεί που έπρεπε, την αιφνιδίασε για μία ακόμη φορά και πήρε μία απολύτως δίκαιη πρόκριση. Η πρόκριση επί της Σέλτικ έχει την δική του σφραγίδα, αν σκεφτεί κανείς όλες τις αναποδιές που του έκατσαν σε σχέση με τους τραυματισμούς και τις απώλειες της τελευταίας στιγμής. Μία υπέρβαση που αλλάζει και το οικονομικό status της ΑΕΚ, αφού αν μπει στους ομίλους του Champions League πάει για πάνω από 30 εκατ. ευρώ έσοδα μόνο από την Ευρώπη.

Λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ότι το φετινό του καλοκαίρι δεν έχει σχέση με κανένα άλλο. Μία ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε καταφέρει ούτε μία φορά να πάρει πρόκριση σε προκριματικό Champions League ήδη μετρά δύο! Πρώτα την... ας πούμε ισοδύναμη Βασιλεία, μετά την ανώτερη Σπαρτάκ και τώρα ο πολύ δύσκολος δρόμος έχει μπροστά την τεράστια Μπενφίκα. Ο ΠΑΟΚ που μας έδειξε ότι μπορεί στο 50-50 με την Βασιλεία, μας έδειξε ότι μπορεί και ως αουτσάιντερ με την Σπαρτάκ. Τώρα απομένει να μας δείξει ότι μπορεί και την υπέρβαση. Διότι αυτό αναζητεί κόντρα στην Μπενφίκα, μία πολύ μεγάλη υπέρβαση.

Αλλά αυτός ο ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Πλέον το ξέρουμε όλοι και το ξέρουν και οι ίδιοι. Το ένα μετά το άλλο τα... θηρία πάνε σπίτι τους, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός, πειθαρχημένος, ποιοτικός, δημιουργικός. Στη Μόσχα ήταν καλύτερος και έπρεπε να νικήσει, αλλά και το 0-0 ήταν ένα μάθημα ότι η δουλειά μπορεί να γίνει και χωρίς το γκολ. Ενα πολύ χρήσιμο μάθημα για τον ΠΑΟΚ, ενόψει Μπενφίκα. Ο Λουτσέσκου την έχει βρει την συνταγή, οι παίκτες έχουν βρει την εφαρμογή της, το σχέδιο πάει περίφημα, ότι στην αρχή του καλοκαιριού έμοιαζε αδύνατο σήμερα είναι μία υπέρβαση μακριά. Κυρίως γιατί ο ΠΑΟΚ εμπιστεύτηκε αυτό που είχε, αυτό που έφτιαξε πέρυσι. Και οι 11 που ξεκίνησαν στη Μόσχα είναι παίκτες που ήταν εκεί και πέρυσι. Και οι 11 όμως! Οποιος νομίζει ότι αυτό δεν είναι το καθοριστικό, το κρίσιμο στην πορεία του ΠΑΟΚ κάνει μεγάλο λάθος.

Καλοί όσοι έρθουν και απαραίτητοι, καλές οι μεταγραφές και απαραίτητες, αλλά το καλοκαίρι τις προκρίσεις διαχρονικά σε όλη την Ευρώπη τις κάνουν κυρίως οι ομάδες που δεν αλλάζουν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.