Οι παίκτες της ΑΕΚ σε «ακτίνες»

Δημήτρης Ρούσσος
Οι παίκτες της ΑΕΚ σε «ακτίνες»

bet365

Η ΑΕΚ πήρε το «εισιτήριο» για τα playoff του Champions League, αποκλείοντας τη Σέλτικ και το gazzetta.gr καταγράφει όσα έκαναν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη στο ΟΑΚΑ.

Πήρε μεγάλο προβάδισμα, στη συνέχεια τα... χρειάστηκε, ωστόσο η ΑΕΚ έκανε όσα έπρεπε για να αποκλείσει τη Σέλτικ και να προκριθεί θριαμβευτικά στην τελευταία «πίστα» πριν τους ομίλους του Champions League, νικώντας τη Σέλτικ με 2-1!

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εύστοχοι στην επίθεση κι αμυντικά κινδύνευσαν ουσιαστικά λίγες φορές, εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη των παικτών του Μπρένταν Ρότζερς και πανηγύρισαν μια δίκαιη πρόκριση απέναντι στο θεωρητικό φαβορί του ζευγαριού.

Αναλυτικά:

Μπάρκας: Δεν χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο μέρος, ωστόσο αυτό οφείλεται στο ότι οι παίκτες της Σέλτικ δεν σημάδεψαν στην εστία του, ενώ απειλούσαν. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν «παρών» όποτε χρειάστηκε. Στο 58’ έκανε δύσκολη επέμβαση στην κεφαλιά του Χέντρι, κρατώντας το «μηδέν» σε πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. Το ίδιο σταθερός ήταν και στο φάουλ του Μακ Γκρέγκορ στο 66’. Στη φάση που ο Σινκλέρ σκόραρε δεν μπορούσε να αντιδράσει. Συνολικά είχε θετική παρουσία, συμβάλλοντας στην πρόκριση.

Μπακάκης: Θετικός στο πρώτο μέρος, αν και από ένα σημείο κι έπειτα κράτησε τη θέση του, αποφεύγοντας τις προωθήσεις, ελέω της πίεσης των Σκωτσέζων από τα πλάγια. Ελάχιστες φάσεις βγήκαν από την πλευρά του, με τον Έλληνα μπακ να πραγματοποιεί καίρια κοψίματα και να βοηθάει τα μέγιστα αμυντικά την Ένωση. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να μένει από δυνάμεις και παρότι το γκολ μπήκε μετά από σέντρα από δεξιά, δεν υστέρησε επ’ ουδενί, το αντίθετο, με την ενέργειά του έκλεινε τους διαδρόμους.

Οικονόμου: Κράτησε τη θέση του και δεν έκανε κάποιο λάθος στα μαρκαρίσματα ή στις μεταβιβάσεις. Έκανε πολλές καθοριστικές επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στη φάση του γκολ απουσιάζει από το κέντρο της άμυνας, όπου βρήκε χώρο ο Σινκλέρ για να σκοράρει. Συνολικά είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι.

Λαμπρόπουλος: Ο Έλληνας στόπερ άργησε στο 32’ να πάρει σωστή θέση, όταν η κίνηση του Μακ Γκρέγκορ και το πλασέ του Γκρίφιθς δεν «πλήγωσαν» την ΑΕΚ. Σε όλο τον αγώνα στάθηκε καλά, κάνοντας σημαντικά κοψίματα και κρατώντας τη σταθερότητα στις περισσότερες φάσεις στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΚ και είχε θετικό πρόσημο στην απόδοσή του.

Χουλτ: Το πείσμα και η τεχνική του δημιούργησαν τις συνθήκες για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ η Ένωση νωρίς-νωρίς στο παιχνίδι (6’). Η σέντρα του στον Γκάλο ήταν «πάρε-βάλε» και αναμφίβολα ο Σουηδός μπακ έχει μεγάλο μερίδιο στη σημαντικότερη φάση του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ανέβηκε πολύ, όντας αμυντικά σταθερός, με τη Σέλτικ να μην απειλεί από τα δεξιά. Καλός ο μπακ της ΑΕΚ.

Σιμόες: Ένα κλασικό παιχνίδι του Πορτογάλου, που έτρεξε πολύ, μάρκαρε περισσότερο και προσπάθησε όσο μπορούσε να συγκρατήσει τα «κύματα» επιθέσεων της Σέλτικ μετά το γκολ και σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Χρειάστηκε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μέρος, ειδικά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, όταν επιστράτευσε τα… πνευμόνια του για να βρεθεί σε κάθε σημείο του γηπέδου.

Άλεφ: Ο Βραζιλιάνος χαφ έπαιξε όπως έπρεπε στο πρώτο 45λεπτο, κρατώντας τη θέση του και περνώντας σπάνια μπροστά από το κέντρο. Κατέγραψε αρκετές εύστοχες επεμβάσεις, αν και μεταξύ 10’-30’ φάνηκε να ακολουθεί τις φάσεις, όπως εκδηλωνόταν έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ. Ίδια εικόνα είχε και στο δεύτερο ημίχρονο, αν και η απόδοση του σταδιακά έπεφτε. Πάντως δεν υστέρησε.

Γκάλο: Ο σκόρερ του γκολ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε παρά να καταγραφεί ως εκ των πολυτιμότερων του αγώνα. Στη φάση στο 6’ κινήθηκε σαν «μπαρουτοκαπνισμένος» φορ κι εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της σκωτσέζικης άμυνας, ανοίγοντας το «δρόμο» για την πρόκριση της Ένωσης. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, αφού με το φάουλ του «γέννησε» τις συνθήκες για αποδιοργανωθεί η άμυνα της Σέλτικ.

Κλωναρίδης: Δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, καθώς φαινόταν να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό. Δεν του έλειπε η διάθεση, αφού πίεζε τα στόπερ της Σέλτικ, ωστόσο ήταν ένα «κλικ» πιο πίσω στις κόντρες της ΑΕΚ και δεν κράτησε τη μπάλα, ώστε να καταστήσει χρήσιμο τον Λιβάια. Μέτριος ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, που αποχώρησε στο 72’ αφήνοντας τη θέση του στον Μάνταλο.

Μπακασέτας: Επιθετικά δεν φάνηκε παρά ελάχιστα στο πρώτο μέρος, δίνοντας όμως πολλές βοήθειες στον Χουλτ, που είδε την πλευρά του να δέχεται έντονη πίεση στο πρώτο μέρος. Δημιουργικά προσπάθησε να δώσει πνοή στην ΑΕΚ, ωστόσο δεν έκανε σωστές επιλογές στις μεταβιβάσεις. Παρότι χτύπησε στο β’ μέρος, συνέχισε να συνεισφέρει αμυντικά, όπου κατέγραψε σημαντική προσφορά, σε αντίθεση με τη δημιουργία παιχνιδιού.

Λιβάια: Ήταν αποκομμένος στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθώντας να μπει στις φάσεις. Με την ΑΕΚ πάντως να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα καθόλου, δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για τον Κροάτη, που «χάθηκε» ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Σκωτσέζων. Έκανε απερισκεψία στο 43’, όταν έπιασε από τον λαιμό τον αντίπαλό του. Στο δεύτερο ημίχρονο έτρεξε μέχρι τέλους, προσπάθησε και φυσικά με το γκολ του καθόρισε εν πολλοίς την επιτυχία της ΑΕΚ.

Οι αλλαγές:

Μάνταλος: Προσπάθησε πολύ στα 20 λεπτά που έπαιξε, κράτησε τη μπάλα και πίεσε, βοηθώντας το κέντρο της ΑΕΚ να πάρει πνοή.

Αλμπάνης: Αντικατέστησε τον Γκάλο στο 82’, κράτησε τη μπάλα και απασχόλησε την άμυνα της Σέλτικ, αν και δεν έκανε κάτι επιθετικά για να την απειλήσει ουσιαστικά.

Τσόσιτς: Έπαιξε προς το τέλος των καθυστερήσεων και δεν μπορεί να κριθεί.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα