Το μυστικό βρίσκεται στο 27

Το μυστικό βρίσκεται στο 27

Το μυστικό βρίσκεται στο 27

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να εξηγήσει πώς ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια του, κάτι που έγινε και χθες στην Τούμπα, παρά το αρχικό 0-2. Τι είναι το 27 λοιπόν;
Προς Θεού… Η λύση δεν έχει να κάνει με τη ρουλέτα και τον αριθμό ανάμεσα στο έξι και το 13! Αλίμονο… (Εξάλλου εκείνο είναι και κόκκινο).
Όχι! Η λύση δεν έχει να κάνει και το λεωφορείο μας που πάει Σταυρούπολη προς το ψυχιατρείο… (Όχι ακόμη).
Είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα για να εξηγήσεις πώς ο ΠΑΟΚ… κερδίζει, ξανακερδίζει και… ξανακερδίζει! Γιατί… κακά τα ψέματα, το κύριο θέμα της χθεσινής βραδιάς έχει να κάνει με το ότι ο ΠΑΟΚ… επικράτησε και της Σπαρτάκ Μόσχας! Αυτό είναι το πιο σημαντικό, ειδικά μετά το 0-2 που διαμορφώθηκε στο 17΄.
Η υπόθεση πρόκριση, τα όποια αρνητικά έφεραν αυτά τα δύο γκολ από τους Ρώσους, τα λάθη, τα καλά και τα ωραία που ακολούθησαν, τα πέναλτι, η ευκαιρία του Πέλκα και… δεκάδες άλλα που έγιναν χθες στην Τούμπα, δεν μπορούν να είναι το πρώτο θέμα, πάνω από το αποτέλεσμα. Η νίκη είναι τεράστια, δίνει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ γιατί πολύ απλά πάει στη Μόσχα για δύο αποτελέσματα και φυσικά αυτή η 27η νίκη, έρχεται να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του ΠΑΟΚ… 27 φορές παραπάνω.
Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει φέτος με τρεις νίκες στα μεγάλα του Ευρωπαϊκά ματς, επειδή αυτό ακριβώς έκανε 27 στις 28 φορές που έπαιξε τους τελευταίους οκτώ μήνες.
Αυτή είναι όλη η ιστορία. Το λες… μέταλλο; Είναι… νοοτροπία; Είναι ψυχολογία; Πρόκειται για κάτι σαν… DNA; Όπως και να το «βαφτίσεις» αυτές οι συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, έχουν δώσει τρομακτικό αέρα στην ομάδα του Λουτσέσκου,
Μπαίνεις δηλαδή στο γήπεδο και επειδή έχεις συνηθίσει στη νίκη, ό, τι και να σου συμβεί στο ενδιάμεσο, έχεις την υπομονή και την πίστη πώς στο τέλος εσύ θα τα καταφέρεις.
Έτσι έγινε και χθες στην Τούμπα. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ εδώ και 6-7 χρόνια δεν κέρδιζε κανένα μεγάλο ευρωπαϊκό ματς και φέτος έχει επικρατήσει Βασιλείας και Σπαρτάκ. Μπήκε λοιπόν χαλαρά ο ΠΑΟΚ, υπήρχε ένα μπέρδεμα γενικό… δύο σουτ οι αντίπαλοι, πάρε και δύο γκολ. Στο 17΄ ήταν 0-2. Λίγο ακόμη κράτησε το μπέρδεμα. Μέχρι που έγινε το 1-2… Μετά χάθηκε το τόπι, χάθηκαν και οι Ρώσοι από το χορτάρι. Το γήπεδο έγινε κατηφορικό και ο κόσμος που συμμετείχε σε όλο αυτό, έσπρωχνε την μπάλα προς τα αντίπαλα δίχτυα. (Σε ένα ματς με 13 τελικές, μπήκαν πέντε γκολ!!).
Με αυτά και με αυτά… τους ζύγισε χθες ο ΠΑΟΚ και τους Ρώσους, είδε τα θετικά τους όταν έχουν την μπάλα στα πόδια και την φέρνουν προς τα φορ και το Πρόμες, αλλά είδε και… πόσο αλλοπρόσαλλοι είναι οι αμυντικοί και ο τερματοφύλακάς τους.
Από τον Δικέφαλο του Βορρά, ήρωας ο Πασχαλάκης για το πέναλτι του Ολλανδού που «έβγαλε», ανεπανάληπτος ο Μάτος του πρώτου ημιχρόνου, ακόμη τρέχει ο Κάνιας, απίστευτα ποιοτικός και… κάθετος ο Πέλκας που δημιουργούσε φοβερή αναταραχή, με καλά διαστήματα οι υπόλοιποι που είμαστε βέβαιοι ότι το 27 μπορούν να το κάνουν άμεσα… 28.

ΠΑΟΚ είσαι… και όταν έχεις κερδίσει εκτός Ντόρτμουντ, Τότεναμ. Φιορεντίνα, όταν δεν έχεις χάσει από τόσες και τόσες Σάλκε, ΤΣΣΚΑ, Άγιαξ, Φενέρμπαχτσε και άλλες σημαντικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού στερεώματος, γιατί να μην πιστεύεις και σε ένα ακόμη διπλό;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.